PREMIERES
 INTERVIEWS

Scenes


La Vie En Rose meets Von Kopf bis Fuss


Nieuwe muziektheaterproductie over ongewone vriendschap tussen Edith Piaf en Marlene Dietrich

Op 6 mei - de sterfdag van Marlene Dietrich - gaat in theater Het Zonnehuis In bed met Edith en Marlene in première. Deze nieuwe muziektheaterproductie vertelt over de intense vriendschap tussen twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw: Marlene Dietrich en Edith Piaf. Het idee voor deze productie komt van Irene Kuiper en Frédérique Sluyerman van Loo. Het script is van Daniel Cohen, hij neemt tevens de regie voor zijn rekening. Kuiper en Sluyerman van Loo zijn respectievelijk Piaf en Dietrich. Ger Otte speelt alle mannen in hun leven en verzorgt de muzikale begeleiding waarbij bekend repertoire op een verrassende, nieuwe manier wordt gepresenteerd. De voorstelling is zes keer te zien van 5 t/m 12 mei 2016, exclusief in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, net voorbij de NDSM-werf.

Lees meer...

Rotterdams Philharmonisch Orkest: Best of Musical and Opera


Door Jennifer Schreurs / Foto's Ilse de Vries en Hélène van Domburg

Vrijdagavond 20 november vindt er in De Doelen in Rotterdam een bijzonder concert plaats. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft vijf musical- en operazangers en een groep studenten van de muziektheateropleiding van Codarts Rotterdam uitgenodigd om samen met hen het beste uit verschillende musicals en opera’s ten gehore te brengen.

Lees meer...

Geroemde muziek uit de musical Het meisje met het rode haar vanaf nu voor iedereen verkrijgbaar


Foto Andy Doornhein

Cast ontvangt eerste exemplaar van musical-cd

Deze week ontvingen de castleden van de musical Het meisje met het rode haar, waaronder Roos van Erkel, Joke de Kruijf en Jim Bakkum, de eerste cd-exemplaren met daarop de prachtige muziek uit de voorstelling. De cast heeft de afgelopen weken vele uren doorgebracht in de opnamestudio.

Lees meer...

Soldaat van Oranje – De Musical verlengd t/m juli


Soldaat van Oranje – De Musical is verlengd tot en met juli 2016. De voorstelling ging op 30 oktober 2010 in première in de TheaterHangaar in Katwijk en vierde afgelopen maand zijn vijfjarig bestaan. Sinds de première is elke voorstelling uitverkocht - vanavond is de 1693e - en zagen inmiddels meer dan 1,8 miljoen mensen de voorstelling. Lees meer...

Frits Sissing presenteert Musical Awards Gala


Op woensdag 6 januari 2016 live bij AVROTROS

De vijftiende editie van het Musical Awards Gala belooft een waar spektakel te worden, vol met exclusieve fragmenten van nieuwe musicals. Onder de bezielende leiding van musicalkenner Frits Sissing worden deze avond de prestigieuze awards aan Nederlands beste musicalsterren en –producties uitgereikt. Het Musical Awards Gala is begin dit jaar door maar liefst t 1,3 miljoen bekeken. Sissing is dan ook trots dat hij ook dit jaar voor deze groots opgezette show is gevraagd. ‘Ik voel me vereerd dat ik deze avond, waar de crème de la crème van de musicalwereld aanwezig is, mag presenteren,’ laat hij weten. Het Musical Awards Gala is op woensdag 6 januari om 20.30 uur live te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Lees meer...

Musicals in Concert - Een gevarieerd musical feestje


Door Britt van Schie / Foto’s Alfred Meester

Net als vorig jaar brengt Stage Entertainment ook dit jaar weer ‘Musicals in Concert’ in het Ziggo Dome te Amsterdam. Een avond waar de veteranen uit het vak, maar ook nieuwere talenten, samen de grootste hits uit verschillende musicals zingen. 

Lees meer...

Priscilla, nu even Queen of Carré


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Priscilla, Queen of the Desert verwerft, in de negentiger jaren, grote bekendheid door het boek en de roadmovie.  De musical, die hierop is gebaseerd daarvan is op dit moment de  Londonse cast en productie  overgekomen en nemen  de drag queens Theater Carré voor twee weken in beslag.

Lees meer...

Cast musical Hotel de grote L bekend


Foto's Andy Doornhein

De cast van de nieuwe Nederlandse jeugdmusical Hotel de Grote L is bekend. De voorstelling wordt gespeeld door Theun Plantinga (Jip en Janneke, Afblijven en Minoes), Alexander Brouwer (Bright Lights Big City, De Drijvende Stad en War Horse), Robin van den Heuvel (Rhinocerocity, Afblijven, Spijt), Michelle Smit (De Witt of Oranje) en Mylène Waalewijn (Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Shrek, Waanzinnig Gedroomd en winnaar Junior Songfestival 2013).

Lees meer...

Rene van Kooten in Sondheim's Sweeney Todd


Foto Bob Bronshoff

OpusOne presenteert van 20 mei t/m 20 juni 2016 de musicalhit Sweeney Todd van Stephen Sondheim. René van Kooten neemt de titelrol voor zijn rekening. Hij wordt bijgestaan door Vera Mann als mevrouw Lovett en Henk Poort als rechter Turpin.

Lees meer...

Robin de Levita, John Ewbank en Marco Borsato lanceren nieuwe Nederlandse musical SKY in 3D


Theaterproducent Imagine Nation, het bedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita, presenteert samen met songwriter/producer/promotor John Ewbank en zanger Marco Borsato het nieuwe theaterconcept SKY in Theater Amsterdam. SKY is de eerste musical die een spectaculaire 3D-wereld creëert. Imagine Nation brengt voor SKYde uit de bioscoop bekende 3D-techniek naar het theater.

Lees meer...

Repetities Disney’s Beauty and the Beast van start!


Foto Roy Beusker

De repetities voor de musical Disney’s Beauty and the Beast zijn vanmiddag officieel van start gegaan in de studio's van Stage Entertainment Nederland op de Boelelaan in Amsterdam. Regisseur Glenn Casale vertelde over de vernieuwingen van deze grootse en ontroerende musical. Freek Bartels die de rol van Gaston speelt, zong het nummer ‘Moi’ aan de piano en de middag werd feestelijk afgesloten met het aansnijden van een Beauty and the Beast taart.

Lees meer...

Première Robin Hood en het verdwenen Goud


Door Manon Goosen / Foto’s en Ellen Broeren 

De makers van Arthur en de strijd om Camelot ( I&L Entertainment), zijn er wederom in geslaagd om een vrolijke en integere voorstelling neer te zetten, met een duidelijke boodschap voor iedereen jong en oud, onder regie van Rowdy Pelgrim.

Lees meer...

Soldaat van Oranje viert 5 jarig jubileum


Foto's Marcel Koch
V-monument onthuld bij TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg

Op vrijdag 30 oktober onthulden burgemeesters Jos Wienen van Katwijk, Jan Hoekema van Wassenaar en Jan Rijpstra van Noordwijk het V-monument naast de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Het V-monument werd aangeboden aan de Gemeente Katwijk door producent Fred Boot, namens de productie van Soldaat van Oranje – De Musical, die gisteren met de 1673ste voorstelling zijn vijfjarig bestaan viert.

Lees meer...

Tibor Lukács kruipt in huid van Jules Deelder


Foto Krista van der Niet
Anne Lamsvelt speelt de rol van Xandra Brood

Komend voorjaar kruipt Tibor Lukács in de huid van Jules Deelder in de muziektheatervoorstelling over het leven van Herman Brood. In Chez Brood speelt Anne Lamsvelt de rol van Xandra Brood, de vrouw van Herman. Met deze twee toevoegingen is de cast van de voorstelling, waarvoor de repetities in december beginnen, compleet.

Lees meer...

Workshop Musical 2.0 - Frank Sanders


Door Esther Raatgers / Foto's Andy Doornhein

In de reeks workshops van Musical 2.0 is op 25 oktober de beurt aan Frank Sanders. De inmiddels 69-jarige acteur en oprichter van de Frank Sanders Academie staat deze middag garant voor twee verschillende workshops. De eerste zal in het teken staan van dans en in de tweede workshop komt liedinterpretatie aan bod.


Lees meer...

Theatervoorstelling ANNE stopt eind januari 2016 in Nederland


Ruim 1,5 jaar na de wereldpremière stopt de theatervoorstelling ANNE in Theater Amsterdam. De laatste voorstelling vindt plaats op zondag 31 januari 2016. Met meer dan 300.000 bezoekers komt er een einde aan de voostelling over Anne Frank. Daarmee is ANNE het langstlopende toneelstuk in Nederland.

Lees meer...

Succesvolle kaartverkoop Het meisje met het rode haar zorgt voor extra voorstellingen!


De musical Het meisje met het rode haar kende de afgelopen weken een succesvolle start met uitverkochte zalen tot gevolg. “De aanhoudende vraag naar tickets en het enthousiaste publiek zijn niet onopgemerkt gebleven”, vertelt artistiek directeur Hans Cornelissen. “We zijn door verschillende theaters benaderd Het meisje met het rode haar terug te laten komen of om daar alsnog te komen spelen. Uiteraard doen we dit graag!”

Lees meer...

Het meisje met het rode haar – Een heldin die verschil maakte


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Op maandag 12 oktober gaat in de geboortestad van hoofdpersoon Hannie Schaft de nieuwe Nederlandse musical ‘Het meisje met het rode haar’ in première. In de Stadsschouwburg te Haarlem wordt 70 jaar na Schaft's dood nogmaals een deel van haar levensverhaal, en met name het tragische einde daarvan, verteld.

Lees meer...

De Tweeling: ontroerend en vernieuwend


Door Valerie van Reeuwijk / Foto's Marcel Koch

Op zondag 11 oktober 2015 vindt in het DeLaMar Theater in Amsterdam de première plaats van "De Tweeling", een nieuwe Nederlandse musical naar de bestseller van Tessa de Loo. 

Lees meer...

SPIJT! De musical, dit verhaal moet verteld worden


Door Andy Doornhein / Foto's Alfred Meester

Homemade is het jonge productie bedrijf van twee ervaren theatermensen, Dick van den Heuvel en Gerda van Roshum. Beide willen met hun producties jongeren enthousiast maken voor alles wat in het theater gebeurt. Zondag 11 oktober is hun nieuwste productie SPIJT! in première gegaan.

Lees meer...

"Als de mensen niet naar Broadway kunnen, halen wij Broadway naar de mensen"


Door Girija Nederstigt / Foto's Marijn Sieben

Ziggo Dome, Members Lounge. Een gezellig, sjiek ingerichte lounge waar de bar volop gevuld is met schalen vol heerlijke broodjes. Het is een fijne binnenkomer. Dat belooft wat voor de perspresentatie van 'Musicals in Concert 2015', want daarvoor zijn we hier op dinsdag 6 oktober 2015.

Lees meer...

Rapunzel, over een magische vlecht en een gouden schaar


Door Marijn Sieben

Op zondagmiddag 4 oktober ligt de rode loper uit bij het Parktheater in Eindhoven, staat de limousine voor en waar je ook kijkt: er zijn vooral veel kinderen te zien. Het is dan ook de première van de familievoorstelling ‘Rapunzel - De Musical’. Het theater is omgebouwd tot een waar prinsessen- en prinsenfeestje. De kinderen lopen verkleed rond, tal van ballonnen fleuren het geheel op, de kinderen kunnen hun haren nog even netjes laten invlechten, ze kunnen met de prinsessen en lakeien op de foto, de kleuren roze en paars zijn in overvloed aanwezig en de verlichte kroontjes, die bij binnenkomst worden uitgedeeld, schitteren er flink op los. Iedereen loopt enthousiast rond en heeft zichtbaar zin in de voorstelling. Het is een gezellig geheel.

Lees meer...

Pipo de Clown krijgt vervolg bij Van Hoorne Entertainment


Van Hoorne Entertainment en Belinda Meuldijk tekenden  vandaag  het contract waarin de rechten van Pipo de Clown worden ondergebracht bij het familie-entertainmentbedrijf. Van Hoorne Entertainment is al meer dan 10 jaar actief op het gebied van familie-entertainment. Ze produceerde ondertussen meer dan 50 familiemusicals waaronder Assepoester De Musical, Sneeuwwitje De Musical,  Suske en Wiske De Musical en meerdere liveshows zoals Woezel & Pip, Brandweerman Sam en Thomas de Stoomlocomotief.

Lees meer...

Vijf jaar Soldaat van Oranje - De Musical


Jubileummaand wordt ingevuld samen met publiek

Op 30 oktober is het precies vijf jaar geleden dat Soldaat van Oranje – De Musical in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. De hele maand oktober staat in het teken van dit jubileum. Het publiek wordt uitgenodigd om op de jubileumwebsite www.vjaar.nl in één woord te omschrijven wat Soldaat van Oranje - De Musical voor hen betekent of waar de voorstelling in hun ogen voor staat.

Lees meer...

Sfeerverslag Jubileumshow 25 jaar Jeans!


Door Ilse de Vries / Foto's Walter Blokker

Het Beatrix theater in  Utrecht was nog niet bekomen van de immense première van The Bodyguard op zondag 27 september, of maandag 28 september stond Jeans alweer voor de deur. Al 25 jaar tourt deze productie door het land en dat betekent dat het hoog tijd was voor een feestje!

Lees meer...

The Bodyguard in première


Door Marit van Eisden / Foto’s Peggy de Haan

Op zondag 27 september gaat in het Beatrix Theater in Utrecht de musical ‘The Bodyguard’ in première. Sinds het optreden van hoofdrolspeelster Romy Monteiro op de musical Sing-a- Long zijn de verwachtingen toch enigszins hoog gespannen. Is de nieuwe Whitney Houston gevonden?

Lees meer...

Soldaat van Oranje, vijf jaar later


Door Marit van Eisden / Foto's Patricia Steur

Inmiddels is de spektakelmusical Soldaat van Oranje niet meer weg te denken uit het huidige theateraanbod en vele, vele bezoekers wisten de weg naar de Theater Hangaar te vinden. Na het behalen van heuglijke feiten als de 500ste, 1000ste en langstlopende voorstelling in Nederland viert deze musical  eind oktober een nieuwe mijlpaal: De voorstelling, gebaseerd op het verhaal van Erik Hazelhoff, viert dan haar vijfjarig jubileum.  

Lees meer...

Première Pinokkio De Sprookjesmusical


Door Manon Goosen / Foto's Ellen Broeren

De première van de nieuwe sprookjesmusical Pinokkio was zondagmiddag in het Efteling Theater een waar feestje! In de zon kwamen, via de rode loper, vele vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa's en oma's en veel andere (ook bekende) Nederlanders met hun kinderen naar de zaal van dit bijzondere theater.

Lees meer...

De gelaarsde poes


Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. Van de makers van 'De Zere Neus van Bergerac' en 'Lang en Gelukkig'

Velen kijken er al naar uit: de nieuwe familievoorstelling van het Ro Theater! De makers van hits als De Zere Neus van Bergerac, Lang en Gelukkig, Woef Side Story en Snorro komen nu met De Gelaarsde Poes. Een radicale en vrolijke bewerking van het oude verhaal van Charles Perrault over de molenaarszoon en zijn bijzondere kat.

Lees meer...

Grease nu nog vetter!


Door Chantal Kunst / Foto’s Marcel Koch

De allernieuwste versie van de musicalklassieker Grease is op zondag 13 september in Tilburg in première gegaan. Alle genodigden gaan via de roze loper het theater in om Grease te bewonderen, Grease voor een nieuwe generatie. Dit is dan ook de insteek van producenten Albert Verlinde en Joop van den Ende, een versie voor een generatie maken die wellicht nog nooit de film hebben gezien hebben. 

Lees meer...

Kan één idee de wereld veranderen?


Door Eveline Di Scala / Foto's Gwendolyne van Erp

In het Fulco theater in IJsselstein gaat zaterdag 12 september, Pay it Forward de musical van FanWork in première. Het publiek is benieuwd naar deze nieuwe productie. Na Pocahontas, De Klokkenluider van de Notre Dame, Junglebook, Anastasia en Oliver, is dit een verhaal van een heel ander kaliber (om maar met de woorden van meester Ruben te spreken).

Lees meer...

Preview ‘Het meisje met het rode haar’


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

70 jaar na haar dood wordt verzetsstrijdster Hannie Schaft opnieuw tot leven gebracht in de musical die ‘haar verhaal’ vertelt. Vanaf eind september is ‘Het meisje met het rode haar’ in de Nederlandse theaters te zien. Wij kregen alvast een voorproefje van deze veelbelovende nieuwe musical.

Lees meer...

Leona Philippo ook in Disney in Concert


Foto Laura Oldenbroek

Leona Philippo zal ook op zondag 25 oktober aanstaande te horen en te zien zijn in de indrukwekkende show Disney in Concert. Producenten Van Lambaart Entertainment en MOJO hebben eerder bekendgemaakt dat sterren als Anita Meijer, Kim-Lian van der Meij, Jamai Loman, Sjors van der Panne en Thomas Berge optreden in de Ziggo Dome Amsterdam.

Lees meer...

Ongekend succes voor nieuwe single Jim Bakkum


Nieuwe single Jim Bakkum uit de musical Het meisje met het rode haar binnen één dag in iTunes top-10  

Slechts één dag na het uitbrengen van zijn nieuwe single Ik Zie Jou, uit de musical Het meisje met het rode haar, heeft hoofdrolspeler Jim Bakkum een nummer top-10 notering op iTunes te pakken. Dit is nog nooit eerder vertoond bij een musicalsingle uit een nieuwe Nederlandse productie.  Afgelopen zaterdag werd het nummer Ik Zie Jou op iTunes geplaatst en stond binnen korte tijd in de top-10. De single Ik Zie Jou van Jim Bakkum is via iTunes te downloaden voor € 0,99.    

Lees meer...

Stage Entertainment lanceert eigen online tv-kanaal


Lancering van BackStageNow.nl op zondag 30 aug tijdens de Uitmarkt 

Stage Entertainment Nederland lanceert komend Uitmarkt weekend een eigen interactief entertainment platform. Op BackStageNow.nl volg je alles over musicals, 24 uur per dag. Met uitzendingen elke werkdag blijf je op de hoogte van het allerlaatste nieuws van onze shows.

Lees meer...

Carré haalt Broadway hitmusical PIPPIN naar Nederland


Foto Christian Waits

Komend voorjaar komt de Broadway-hitmusical PIPPIN voor het eerst naar Europa en Nederland heeft de primeur. PIPPIN was in 2013 de grote winnaar tijdens het Tony Awards Gala. Deze productie onderscheidt zich doordat musical (met muziek van Wicked-componist Stephen Schwartz) gecombineerd wordt met hoogstaande acrobatiek en magische circusacts. De musical speelde jarenlang voor uitverkochte zalen op Broadway en tourt momenteel door de Verenigde Staten.

Lees meer...

Musical geïnspireerd op internationale bestseller bijna in première!


Op zaterdag 12 september gaat de musical Pay It Forward in IJsselstein in première.

FanWork’s nieuwste productie is er eentje met internationale allure. Onder goedkeuring van de Pay It Forward foundation en schrijfster Catherine Ryan Hyde van de  gelijknamige internationale bestseller, hebben Wouter Blijleven en Rhody Matthijs één van de mooiste familiemusicals van dit theaterseizoen geschreven.

Lees meer...

Amandla! Mandela vernieuwd en exclusief in het DeLaMar Theater


Begin 2016 presenteren Bos Theaterproducties en het DeLaMar Theater een geheel vernieuwde versie van de succesvolle musical Amandla! Mandela. Paul de Munnik schrijft nieuwe muziek; Koen van Dijk schrijft de tekst en tekent voor de regie. De cast bestaat uit Zuid-Afrikaanse en Nederlandse acteurs en wordt aangevoerd door Kenneth Herdigein als Nelson Mandela.

Lees meer...

Speciaal voor de musical een Pinokkio-restaurant


Door Britt van Schie

Op zondag 20 september gaat de Musical Pinokkio in première in het Efteling theater. Speciaal daarvoor heeft het theaterrestaurant een Italiaans tintje gekregen. Niet alleen het eten, maar ook het entertainment staat in het teken van het thema. 

Lees meer...

Een magische kandelaar en onvolprezen theepot voor Vlaamse ‘Beauty & the Beast’


Kobe van Herwegen en Anne Mie Gils spelen Lumière en Mevrouw Pot in Vlaamse 'Beauty & the Beast'

Het meest betoverende sprookje aller tijden is eind dit jaar weer te zien op de Vlaamse planken in een nieuwe, sprankelende versie. De musical ‘Beauty & the Beast’, gebaseerd op de klassieke Disney-animatiefilm, is sinds zijn Broadwaypremière uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en geliefde musicals aller tijden.

Lees meer...

April Darby alternate Rachel Marron in The Bodyguard


April Darby wordt de vaste vervanger van Romy Monteiro in de rol van Rachel Marron in de musical The Bodyguard. Eerder was April in Sister Act te zien als understudy van de hoofdrol Deloris. The Bodyguard is vanaf 12 september exclusief te zien in het Beatrix Theater en gaat op 27 september in première.

Lees meer...

Maurice Hermans brengt persoonlijke hommage aan zijn vader met muzikale theatershow Zo’n Toon


Foto Wil Dekkers

Dit seizoen wordt er een hele bijzondere en persoonlijke hommage gebracht aan één van Nederlands grootste theaterpersoonlijkheden: Toon Hermans. Speciaal voor zijn vader heeft dichter en zanger Maurice Hermans de muzikale voorstelling Zo’n Toon geschreven. Samen met zangeressen Ellen Evers en Esmée Dekker en een live-band onder leiding van Harrie Herfst jr. trakteert Maurice op een heerlijke avond vol liedjes, verhalen en anekdotes.

Lees meer...

Feestelijke openingsavond The Sound of Music


Door Hans van Oort - foto's Mischa Muijlaert

Nog nooit is er zoveel aandacht besteed en werd er zoveel geschreven over een musical als “The Sound of Music”. 
De wereldpremière vond plaats op 16 november 1959 in het Lunt Fontanne Theatre in New York. Deze musical kwam ruim 50 jaar geleden uit als film met in de hoofdrol Julie Andrews.

Lees meer...

Patrick Martens maakt musicaldebuut in The Bodyguard


Foto Willem van de Kletersteeg

Patrick Martens maakt zijn musicaldebuut in de rol van Sy Spector in The Bodyguard. Sy Spector is de ietwat overspannen PR-man van Rachel Marron (Romy Monteiro), die stiekem liever haar stylist wil zijn. Algemeen directeur Albert Verlinde: “De ideale Sy Spector was lastig om te vinden maar toen kwam Patrick auditie doen. We hebben in hem een perfecte Sy gevonden.

Lees meer...

Genio de Groot nieuwe vertolker rol Otto Frank in theatervoorstelling ANNE


Acteur Genio de Groot volgt Paul R. Kooij op in de theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. Paul speelt de rol van Otto Frank sinds de wereldpremière van ANNE in mei 2014. Op 8 augustus aanstaande zal Genio voor het eerst in zijn nieuwe rol op het toneel van Theater Amsterdam te zien zijn.

Lees meer...

Disney’s Beauty and the Beast gaat naar AFAS Circustheater


De tournee van deze Disney klassieker gaat niet door

Disney’s Beauty and the Beast zal, vermoedelijk medio 2016, te zien zijn in het AFAS Circustheater in Den Haag. De tournee van deze nieuwe Nederlandse musical langs verschillende theaters door Nederland gaat niet door. De productie is in de huidige ontwikkelingsfase te groot geworden om ermee door het land te reizen.

Lees meer...

One: Meest tot de verbeelding sprekende musical ooit


In een nieuw theater in Amsterdam via crowdfunding op

Aan het script en de muziek is jaren gewerkt. Ook het idee van een volledig nieuw theater en de nog nooit vertoonde musicalbeleving krijgen vastere vormen. ONE de musical is een oorspronkelijke Nederlandse musical en betrekt het publiek nu al via een unieke crowdfund-actie op Doorgaan.nl. De productie krijgt gestalte in een volledig nieuw musicaltheater in Amsterdam. Dit theater is speciaal ontworpen om een theaterbeleving te creëren, zoals die nergens anders ter wereld bestaat. 

Lees meer...

Eerste namen line-up Musicals in Concert 2015 bekend


Foto Gwendolyne van Erp

Simone Kleinsma, Pia Douwes, Stanley Burleson, René van Kooten en B-Brave in Musicals in Concert 2015

Na het grote succes van vorig jaar is het Musicals in Concert opnieuw gelukt om klinkende namen vast te leggen. Aan het concert, georganiseerd door Stage Entertainment Nederland en RTL Live Entertainment, werken dit jaar grote sterren als Simone Kleinsma, Pia Douwes, Stanley Burleson, René van Kooten en last but not least de populaire boyband B-Brave mee.

Lees meer...

Cast ‘The Bodyguard’ compleet


Door Joke de Laaf / Foto’s Andy Doornhein

Op Schiphol Oost wordt op donderdag 18 juni de cast van de musical ‘The Bodyguard’ gepresenteerd. De grote vraag is wie het leven van superster Rachel Maron gaat beschermen en de rol van haar bodyguard gaat vervullen.

Lees meer...

Unieke reünie-voorstelling van Jesus Christ Superstar komt naar Nederland!


Foto Massimiliano Pappa
Met hoofdrol voor Ted Neeley

In december 2015 komt de internationale Engelstalige productie van de rockopera Jesus Christ Superstar naar Nederland. Deze speciale productie, gebaseerd op het filmverhaal, wordt hier slechts 7 keer opgevoerd. De populaire rockopera met de herkenbare muziek van Andrew Lloyd Webber en teksten van Tim Ricevertelt de laatste week uit het leven van Jezus, gezien door de ogen van zijn beste vrienden verrader Judas.

Lees meer...

Cast Robin Hood en het verdwenen goud is compleet


Op 31 oktober 2015 gaat de volledig nieuwe Nederlandse familiemusical ‘Robin Hood en het verdwenen goud’ in première in Theater aan de Parade te ’s-Hertogenbosch. In de afgelopen maanden is al bekend geworden dat Julia Berendse, Ferdinand Biesheuvel, Leon van Uden, Dorothy Wuyts en Erwin Dekker te zien zullen zijn in de avonturenshow, geproduceerd door I&L Entertainment (Arthur en de strijd om Camelot).

Lees meer...

Nieuwe acteurs in cast Soldaat van Oranje - De Musical


Hajo Bruins in de rol van Van 't Sant - Thomas Cammaert terug in voorstelling

Vanaf deze zomer versterken enkele nieuwe acteurs en een paar vertrouwde oud-gedienden de cast van Soldaat van Oranje – De Musical. Hajo Bruins neemt de rol van Van 't Sant op zich en Thomas Cammaert keert terug als Anton in de voorstelling. De rol van Koningin Wilhelmina wordt vertolkt door Marisa van Eyle, Sylvia Poorta en Juul Vrijdag. Alledrie de actrices vervulden deze rol al eerder. Jonathan Demoor vervangt enkele malen per week hoofdrolspeler Dorian Bindels in de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema.

Lees meer...

Indrukwekkende Kiss of the Spiderwoman in première


Door Marit van Eisden / Foto’s Bob Bronshoff

Op maandag 8 juni vindt er in het gerestaureerde Zonnehuis in Amsterdam Noord de première van ‘Kiss of the Spiderwoman plaats’. Het Zonnehuis is hersteld naar zijn oorspronkelijke theaterfunctie en dit kleinschalige theater is sinds kort weer geopend voor nieuwe theatervoorstellingen en bovendien is het Zonnehuis opengesteld voor het publiek. 

Lees meer...

Het verhaal van Anastasia ‘anders’


Door Mirjam Christenhuis / Foto's Pamela Hermus

Ook in 2015 is er een uitvoering van Anastasia de musical. Een geliefd verhaal wat altijd wel ergens in Nederland wordt uitgevoerd door zeer diverse gezelschappen. Wij bezoeken de voorstelling op 31 mei. Het verhaal van Anastasia de musical is gebaseerd op één van de grootste mysteries uit de twintigste eeuw. De verdwijning van een dochter uit het gezin Romanov, een prinses aan het Russische hof.

Lees meer...

Johan Goossens - Lessen van een docerend cabaretier


Door Esther Raatgers / Foto's Jaap Reedijk

Ja mensen, het onderwijs in Nederland, dat is wat. Je hoeft maar een paar ambitieuze onderwijstwitteraars te volgen en je wordt bedolven onder de jubelende resultaten van opbrengstgericht werken en effectieve directe instructie. Want pochen en opscheppen over wat we allemaal wel niet met de kinderen bereikt hebben, dat kunnen we. Nog even en je durft zelf bijna niet meer op te biechten dat jouw dag vooral gekleurd werd door omvallende bekers melk, waterpokken en een zoekgeraakt groeidocument. 

Lees meer...

Opvolger 14-18 bekend


Met enorm veel plezier kondigt Studio 100 de opvolger van de succesvolle spektakel-musical 14-18 aan, die het verhaal zal vertellen van het verzet in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De première staat gepland voor 2018, exact 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog én het moment waarop helaas de kiem voor de Tweede Wereldoorlog werd gelegd.

Lees meer...

Carolina Dijkhuizen wordt zus van Romy Monteiro in musical The Bodyguard


Foto Gwendolyne van Erp

Carolina Dijkhuizen is naast Romy Monteiro te zien in de romantische en spannende musical The Bodyguard. Carolina speelt de rol van Nicki Marron, de zus van bekende ster Rachel Marron. In haar rol zingt Carolina Whitney Houston hits als ‘Run To You’, ‘Saving All My Love For You’ en ‘All At Once’. The Bodyguard is vanaf 13 september exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht en gaat op 27 september in première.

Lees meer...

Kiss of the Spiderwoman, veelbelovende productie van Opus One


Door Ester Dijkema / Foto Bob Bronshoff

Kiss of the Spiderwoman is een musical van Fred Ebb en John Kander die ook de musicals Cabaret en Chicago schreven. De musical werd wereldwijd overladen met talloze prijzen en op Broadway bekroond met 7 Tony Awards. Producent Opus One kreeg voor Nederland de rechten om de musical uit te brengen, maar dan ´slechts´ 25 keer.  

Lees meer...

Joey Ferre en Annefleur van den Berg in cast Grease


Er kunnen twee nieuwe castleden bekend worden gemaakt van de nieuwe musical Grease: presentator, DJ en musicalacteur Joey Ferre zal de rol van Sonny spelen. Sonny is één van de T-Birds, de jongensgroep. Joey werd bekend vanwege zijn hoofdrol in de musical Saturday Night Fever in 2012. Deze rol kreeg hij nadat hij via een RTL- televisieprogramma met 100 mannen de strijd om de hoofdrol was aangegaan. In 2013 was hij te zien als side-kick in het programma Life4You. Hij hielp daar de vaste presentatoren en beantwoorde vragen van de kijkers. Hij speelde eerder in de musical Zorro. 

Lees meer...

Nieuwe cast Nederlandse Billy Elliot’s maakt rode loper-debuut in Londen

WIJ ZIJN DE NIEUWE BILLY’S!
Foto Louise Honée

In Londen is gisteravond de nieuwe cast Billy’s gepresenteerd aan de Nederlandse én internationale pers. Faas (10), Sammy (11), Wisse (12), Laurian (13), Samuel (11) en Nick (9) maakten hun rode loper-debuut samen met hoofdrolspeelster Pia Douwes. In het Londense Victoria Palace Theatre werd het tienjarig bestaan van de originele Engelse versie van Billy Elliot de Musical gevierd. Aankomende zomer zijn deze jonge talenten voor het eerst te zien in het AFAS Circustheater Den Haag.

Lees meer...

Soldaat van Oranje – De Musical verlengd t/m april 2016


Soldaat van Oranje – De Musical is verlengd tot en met april 2016. De maanden januari (m.u.v. 2 en 3 januari) en februari gaan niet in verkoop vanwege een korte vakantie en om, na ruim vijf jaar intensief gebruik, het nodige onderhoud aan het theater mogelijk te maken. In deze periode wordt tevens gerepeteerd met nieuwe acteurs die in het nieuwe jaar de cast komen versterken. 

Lees meer...

Grease na 10 jaar terug in de Theaters


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Grease, de film dateert inmiddels uit 1978, maar de musical is nog steeds mateloos populair. De eeuwige strijd tussen de jongens en de meisjes, men kan er geen genoeg van krijgen. Ook het verhaal en de muziek is voor alle generaties en blijft van alle tijden. Met hits als 'You're the one that i want', Grease Lichtning' en 'Summer Nights' zal een groot publiek blij zijn met een avond feel good musical.

Lees meer...

Musicaldebuut Romy Monteiro in The Bodyguard


Romy Monteiro maakt in september 2015 haar musicaldebuut in de musical The Bodyguard als Rachel Marron. De musical is gebaseerd op de wereldberoemde film met Whitney Houston en Kevin Costner in de hoofdrollen. De 22-jarige Romy gaat in haar rol als Rachel Marron vele hits van Whitney Houston zingen waaronder een van de grootste wereldhits ‘I Will Always Love You’.

Lees meer...

Julia Berendse zingt de eerste single uit Robin Hood en het verdwenen goud


Foto Gerard de Haan

Na het succes van Arthur en de strijd om Camelot brengt producent I&L Entertainment komend seizoen de familiemusical Robin Hood en het verdwenen goud naar de theaters. Na een uitgebreide zoektocht maken we vol trots bekend dat Julia Berendse de vrouwelijke hoofdrol van Robin van Locksley zal gaan spelen. Julia studeerde in 2013 af aan Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en was in haar laatste jaar gastleerling bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (jazz- en musicaldans).

Lees meer...

Dreamgirls: nog meer soul dan tijdens de tournee!


Door Girija Nederstigt / Foto's Marijn Sieben

Op vrijdag 1 mei 2015 is het dan zo ver: de socialmediapremière van ‘Dreamgirls’. Een première waarbij verschillende bloggers, vloggers en musicalsites zijn uitgenodigd om live verslag te doen. Het publiek is feestelijk gekleed naar de dresscode ‘touch of glitter’. Populair is het decor in de foyer waar je een selfie kunt maken achter de microfoon. Dan is het tijd om de zaal in te gaan. Bij het gebruikelijke praatje wordt bekend gemaakt dat er vanaf het slotapplaus en bij de toegift zoveel mogelijk gefotografeerd en gefilmd mag worden, als je het maar deelt met #dreamgirls. 

Lees meer...

Pumps en Penalty's - de voetbalparodie


Foto Mischa Muijlaert
Van de makers van Vijftig tinten... de parodie

Na het succes van Vijftig tinten… de parodie hebben de makers opnieuw de handen ineen geslagen voor een geheel nieuwe musical: Pumps en Penalty's – de voetbalparodie. Een smeuïge parodie op de voetbalwereld. Het script is wederom van Niek Barendsen; Jasper Verheugd tekent weer voor de regie.

Lees meer...

1500ste voorstelling Soldaat van Oranje - De Musical


Foto Samuel van Leeuwen
Karin Hazelhoff Roelfzema neemt oranje hyacint in ontvangst

Zondagmiddag 19 april werd de 1.500ste voorstelling van Soldaat van Oranje - De Musical gespeeld in de TheaterHangaar in Katwijk. Ter gelegenheid daarvan presenteerde ticketbureau CTS Eventim de Soldaat van Oranje Hyacint en deed deze nieuwe bolbloem cadeau aan de medewerkers van de voorstelling en het aanwezige publiek.

Lees meer...

Hoe blijf je Buiten Gewoon?


Door Britt van Schie

Buiten Gewoon, zo word je geboren. Iedereen wordt geboren als artiest. Hoe zorg je ervoor dat je die creativiteit behoudt en niet mee gaat in de massa? Hoe zorg je ervoor dat je niet gaat doen wat hoort, maar lekker buiten gewoon blijft? 

Lees meer...

Sunshine Boys - Gouden duo met een zwart randje


Door Chantal Kunst / Foto’s Roy Beusker

Op zondag 12 april gaat in het DeLaMar Theater in Amsterdam het toneelstuk der komieken ‘The Sunshine Boys’ met André van Duin en Kees Hulst in première. Het stuk is in 1972 geschreven door Neil Simon en recentelijk was voorstelling nog te zien in Londen (in 2012), waar Danny Devito en Richard Griffiths de hoofdrollen vertolkten.

Lees meer...

Sonneveld speelt 200ste voorstelling in het DeLaMar Theater


Foto's Gwendolyne van Erp

De cast van de musical Sonneveld in DeLaMar vierde op 10 april de tweehonderdste voorstelling. Vlak voor aanvang mochten hoofdrolspelers Tony Neef, Mariska van Kolck, Bill van Dijk, William Spaaij, Cindy Bell en Sandra Jonkman een grote taart aansnijden. Tot grote verrassing van het publiek kwam de volledige cast naar de foyer van het Amsterdamse DeLaMar Theater om  taart uit te delen. ‘Dit feestelijke moment willen we met het publiek vieren,’ zegt Tony Neef. ‘Het is immers aan hen te danken dat we voor de tweehonderdste keer Sonneveld mogen spelen.’ 

Lees meer...

Van Hove regisseert Bowie’s Lazarus


Lazarus is een nieuwe musical op basis van muziek van David Bowie, geschreven door Enda Walsh en geïnspireerd op The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. De regie van Ivo van Hove gaat eind 2015 in New York in wereldpremière. Lazarus bevat nieuwe songs speciaal voor deze productie geschreven en daarnaast ook nieuwe arrangementen van bestaande songs door David Bowie.

Dertig jaar na de release keert David Bowie met de muziektheatervoorstelling Lazarus terug naar het personage Thomas Newton uit het boek en de cultfilm The Man Who Fell to Earth. Newton, een buitenaards wezen, komt naar de aarde om water te halen om zijn planeet van een aanhoudende droogte te redden. In Lazarus zien we hem jaren later, nog steeds op de aarde, verslaafd aan alcohol en depressief. Een jong meisje zal zijn verdoofde bestaan nieuw leven inblazen.

Lees meer...

Opnieuw 3 jaar Tjitske Reidinga in DeLaMar


Foto Marcel van der Vlucht
Eerste voorstelling van nieuw driejarig contract deze zomer in première

Deze zomer is Tjitske Reidinga te zien in een gloednieuwe zomerkomedie in het DeLaMar Theater: TERUG NAAR TOEN . Na 3 succesvolle voorstellingen in de zomer  (Het geheugen van water 2012, Een ideale vrouw 2013, Bedscènes 2014) met in totaal ruim 125.000 bezoekers zijn actrice Tjitske Reidinga en DeLaMar Producties vandaag overeen gekomen nog 3 jaar lang tenminste 1 toneelproductie per jaar samen te produceren, exclusief voor het DeLaMar Theater.

Lees meer...

Wegens groot succes tweede editie Musicals in Concert in de Ziggo Dome


Kaartverkoop start 9 april aanstaande

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november barst het enige popconcert met musicalhits opnieuw los in de Ziggo Dome Amsterdam. Afgelopen jaar brachten Stage Entertainment en RTL Live Entertainment in samenwerking met Ziggo Dome Amsterdam het evenement voor het eerst, waarbij bekende sterren waaronder Chantal Janzen, Jamai Loman en Simone Kleinsma, de meest geliefde songs uit het rijke musicalrepertoire ten gehore brachten.

Lees meer...

The Sound of Music wegens groot succes drie maanden op zomertour


Tournee langs 10 grote theaters en vier weken te zien in Koninklijk Theater Carré

The Sound of Music is deze zomer nog drie maanden langer te zien in verschillende theaters door heel Nederland. Een geheel nieuwe versie van deze musicalklassieker die momenteel te zien is, ging in november vorig jaar in première en werd lovend ontvangen door pers en publiek. Deze week wordt de 150.000e bezoeker verwacht. De voorstelling wordt wegens succes de hele zomer verlengd met een speciale zomertour.

Lees meer...

René van Kooten pakt rol in Grease


Foto Jan Jelle de Boer

René van Kooten zal in de nieuwe versie van de musical Grease de rol van Vince Fontain spelen. Dit maakt producent Stage Entertainment Nederland vandaag bekend. Eerder werd bekend dat Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch de rollen van Danny en Sandy spelen. Vince is een aantrekkelijke DJ die o.a. alle studenten van Rydell aanspoort om mee te doen met een danswedstrijd.

Lees meer...

Efteling start zoektocht naar 1300 kinderen voor musical Pinokkio


In het najaar van 2015 brengt de Efteling de nieuwe sprookjesmusical Pinokkio. In deze familievoorstelling spelen iedere keer maar liefst 30 kinderen eenmalig mee. De Efteling wil met deze unieke vorm van theater honderden kinderen de kans geven om één dag een gastrol te spelen in een echte musical. De Efteling gaat vanaf vandaag op zoek naar in totaal ruim 1300 kinderen uit heel Nederland en Vlaanderen die de gastrollen willen vervullen. 

Lees meer...

William Spaaij maakt debuut in Sonneveld in DeLaMar


Foto Mischa Muijlaert

William Spaaij maakt vrijdag 20 maart zijn debuut in Sonneveld in DeLaMar. Als vaste vervanger van Freek Bartels, is hij voor het eerst te zien in de rol van Friso Wiegersma. Voor William’s rol van Boudewijn in De Kleine Blonde Dood ontving William begin januari een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie. Dit was zijn derde Musical Award. William Spaaij speelde diverse rollen in producties als Crazy for You, Grease, Fame, Piaf en Footloose.

 

Lees meer...

Tim Douwsma maakt musicaldebuut in Grease


Foto Roy Beusker

Tim Douwsma (27) speelt komend theaterseizoen de hoofdrol van Danny Zuko in Grease. Tim werd enkele jaren geleden bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘So You Wannabe a Popstar’ en daarna kende zijn carrière een stijgende lijn. Tim: “Ik krijg ontzettende kriebels als ik aan Grease denk en vind het te gek dat ik Danny mag spelen. Alle nummers van Grease staan in mijn Spotify lijst en ik kan ze al dromen!”.

Lees meer...

Robin Hood en het verdwenen goud vanaf oktober 2015 in het theater


Foto Wim Lanser

Op 31 oktober zal na een reeks try-outs de familiemusical ‘Robin Hood en het verdwenen goud’ in première gaan in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Vervolgens zal de show door heel Nederland te zien zijn.

Lees meer...

FanWork Musicals dè leverancier van musicaltalent


Bezoek een willekeurige musical in Nederland en je vindt er altijd wel een (jong) FanWork talent. Je zou kunnen stellen dat FanWork musicals een van dè leverancier van de Nederlandse theaterproducenten is. Zo speelt Tydo (11) momenteel de hoofdrol in Billy Elliot de musical en spelen vele FanWorkers in o.a. The Sound of Music, Waanzinnig Gedroomd en Pluk van de Petteflet. Maar er zijn ook echt grote successen onder de oud-FanWorkers.  Annefleur (21) speelt in Sneeuwwitje en Terence (24) won een Musical Award voor Aanstormend Talent voor zijn rol in Moeder ik wil bij de Revue. En dit is nog maar een greep uit alle succesverhalen.

Lees meer...

Musical The Bodyguard naar Nederland in theaterseizoen 2015/2016


De musical The Bodyguard, gebaseerd op de wereldberoemde film met Whitney Houston en Kevin Costner, brengt het romantische en spannende verhaal van popster Rachel Marron en bodyguard Frank Farmer. Met de vele hits van Whitney Houston, waaronder ‘I Wanna Dance With Somebody’, ‘Run To You’, ‘One Moment In Time’ en natuurlijk haar grootste wereldhit ‘I Will Always Love You’, is The Bodyguard in theaterseizoen 2015/2016 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Lees meer...

Jubileumvoorstelling Arthur en de strijd om Camelot


Door Jennifer Schreurs / Foto's Ellen Broeren

De eerste familievoorstelling gebracht door I&L Entertainment, Arthur en de strijd om Camelot, blijkt een groot succes. Dat bewijst de inmiddels alweer vijftigste voorstelling die op zondagmiddag 1 maart 2015 te zien is in Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch. Reden genoeg om de pers nog eens uit te nodigen voor een korte terugblik en een uiteenzetting van de toekomstplanning.

Lees meer...

Soldaat van Oranje – De Musical verlengd t/m december


Voorstelling viert vijfjarig bestaan in oktober

Soldaat van Oranje – De Musical is verlengd tot en met december. Met deze nieuwe verlenging is het eerste lustrum in zicht. Op 30 oktober is het vijf jaar geleden dat de voorstelling in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. Soldaat van Oranje – De Musical heeft inmiddels vele mijlpalen bereikt. Op 31 december 2013 werd de musical de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis.

Lees meer...

Paul Groot ook een 'echte Sonneveld'


Door Sjamke de Voogd / Foto's Kris van der Stoop

‘Sonneveld - De musical’ Sonneveld is reeds succesvol met Tony Neef als Wim Sonneveld. Donderdagavond beleefde het DeLaMar Theater de première van ‘Sonneveld – De Musical’ met Paul Groot in de hoofdrol. Vanaf nu zal hij de rol van Sonneveld iedere donderdag op zich nemen. De voorstelling vertelt het verhaal van Sonneveld aan de hand van drie mensen die belangrijke rollen in zijn complexe leven hebben gespeeld.

Lees meer...

Music Hall pakt uit met cast War Horse


In het voorjaar van 2015 komt het wereldwijde theaterfenomeen ‘War Horse’ naar Antwerpen, met Vlaamse acteurs in de hoofdrollen.Music Hall vond deze in Yves Bondue, Mark Tijsmans, Els de Schepper, Guillaume Devos, Wim Van Den Driessche, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet en Nordin De Moor. Ianthe Tavernier en Pieter Van Nieuwenhuyze vervolledigen het Nederlandse ensemble. In totaal zullen er 40 mensen op het podium staan om dit fantastische verhaal te vertellen.

Lees meer...

Best of Musical in nieuwe versie te zien in 2016


Musicaltalent keert terug in het theater   

Best of Musical, het musicalconcert dat in 2014 te zien was in Gouda, keert in nieuwe vorm terug in het theater. Dit maakt producent Ramaekers Entertainment vandaag bekent.“Best of Musical was ons grootste project ooit en gaf onze talenten de kans om het podium te delen met grote namen uit het theatervak. Ook in deze nieuwe versie brengen we de deelnemers van MusicalCamp samen met bekende musicalartiesten. Dit keer pakken we het echter nog groter aan” aldus uitvoerend producent Kristiaan Salari.

Lees meer...

A life for Rent: Wat maak je ervan…?


Door Esther Raatgers / Foto Peggy de Haan

Misschien is het wel één van de grootste dilemma’s in ons huidige leven: ‘Ben ik wel gelukkig? En maak ik van mijn leven wat ik er werkelijk van wíl maken?’ Het is dé inspiratiebron voor menig zanger, acteur of scenarioschrijver. Soms besef je pas echt wat je nog werkelijk moet doen, als het leven je het mes op de keel zet. Als je plotseling hoort dat je ongeneeslijk ziek bent en nog maar een paar maanden of hooguit een jaar te leven hebt. Dat is waar de musical Rent’ over gaat. Een musical die zó tot de verbeelding spreekt dat menig musicalacteur er graag zijn hart aan zou verpanden.

Lees meer...

Musical-amateurs krijgen alsnog tweede editie Awards gala


DeLaMar Theater in oktober 2016 wederom thuisbasis Amateur Musical Awards Gala

Musical-icoon Pia Douwes maakte vanmiddag bekend dat de Nederlandse Amateur Musical Awards voor een tweede maal zullen worden uitgereikt. Ze deed dit tijdens haar masterclass aan musicalacteur Jonathan Vroege, in het DeLaMar Theater. Jonathan kreeg de masterclass aangeboden als winnaar van de Pia Douwes Special Talent Award tijdens het Amateur Musical Awards Gala 2014. De eerstvolgende volgende editie van het gala zal plaatsvinden op maandag 24 oktober 2016, wederom in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Na het grote succes van het eerste Amateur Musical Awards Gala op 24 maart 2014, zag de organisatie zich aanvankelijk gedwongen om het bij één editie te laten. Het leek namelijk niet mogelijk om het grote aantal aangemelde producties op een goede manier door de vakjury te laten beoordelen. Nu hier toch een oplossing voor gevonden is, heeft het bestuur van de stichting Amateur Musical Awards groen licht gegeven voor een tweede editie. 

Lees meer...

Haal het doek maar op, doe het licht maar aan..


Door Girija Nederstigt / Foto's Lauren Haandrikman & Marijn Sieben
 
.. voor een productie die verdient in de spotlights te staan. Op zondag 8 februari gaat de musical ‘Sonneveld in DeLaMar’ in première in Amsterdam, onder toeziend oog van Jan Sonneveld, de broer van Wim.

Lees meer...

William Spaaij understudy in Sonneld in DeLaMar


Foto Mischa Muijlaert

William Spaaij zal Freek Bartels, mocht dat nodig zijn, vervangen in de musical Sonneveld in DeLaMar. Freek speelt de rol van Friso Wiegersma. Voor William’s rol van Boudewijn in De Kleine Blonde Dood ontving William begin januari een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie. Dit was zijn derde Musical Award.

Lees meer...

Heerlijk Duurt Het Langst, een mieterse musical

Door Ester Dijkema / Foto's Ellen Broeren

Mieters, om maar eens een jaren 60 woord te gebruiken. En dat was het bij de première van Heerlijk Duurt het Langst, op zondag 1 februari ’15 in het Chassé theater in Breda. De musical, geschreven door Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink is een musical uit 1965 werd ook in 1998 uitgebracht en nu is er dus de nieuwe,  vlotte, frisse versie van producenten Suzanne van Dommelen, Ruud de Graaf en Hans Cornelissen.

Lees meer...

'Onder de Groene Hemel' laat oude tijden herleven


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Op donderdag 29 januari gaat in de Haarlemse Schouwbrug de musical ‘Onder de Groene Hemel’ in première. Een  musical vol vrolijke  muziek van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh die zich afspeelt in de jaren 70 en een kijkje geeft in het leven vol love, peace en flowerpower, iets wat toentertijd centraal stond voor veel jongeren.

Lees meer...

Nieuwe acteurs versterken cast Soldaat van Oranje - De Musical


Dorian Bindels is Erik Hazelhoff Roelfzema - Jaap Spijkers in de rol van Van 't Sant

Vanaf 28 januari speelt Soldaat van Oranje – De Musical in een vernieuwde samenstelling. Tijdens de korte winterstop is er onder leiding van Theu Boermans gerepeteerd met de acteurs. Bovendien is er van de rustperiode gebruik gemaakt om het nodige onderhoud aan het theater te plegen. Vanavond is de eerste voorstelling te zien. 


Lees meer...

Première Hartsvrienden


Door Jennifer Schreurs / Foto's Gwendolyne van Erp

Hartsvrienden, de Nederlandse versie van de hitmusical Blood Brothers en de eerste eigen musical van Erwin van Lambaart, gaat op maandagavond 26 januari 2015 in première in de sfeervolle Goudse Schouwburg. Een tragisch verhaal en een verrassende cast zijn de hoofdingrediënten van deze show.

Lees meer...

Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment brengt musical ‘NONSENS’ naar Nederlandse theaters


Foto Mischa Muijlaert
Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg spelen hoofdrollen in hilarische nonnenmusical

Artistiek leider Hans Cornelissen: “Naast de komende premières van Heerlijk Duurt het Langst (zondag 1 februari) en Vive la France (zaterdag 14 februari) heeft Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment vandaag mooi nieuws te melden. In het theaterseizoen 2015-2016 brengen wij de internationale musicalhit Nonsens naar de Nederlandse theaters.

Lees meer...

Fotoverslag: Hartsvrienden bijna klaar voor première


Foto’s Wim Lanser

Op 26 januari gaat in Gouda de musical ‘Hartsvrienden’ in première. ‘Hartsvrienden’, beter bekend onder de titel Bloodbrothers, is voor Van Lambaart Entertainment de eerste musical die zij produceren. Op 9 januari geeft de cast nog een laatste voorproefje aan de pers. Compleet in kostuum, met verschillende decors en met  volledig orkest laten ze zien bijna klaar te zijn voor de grote première.

Lees meer...

Theaterproducent OpusOne brengt familiemusical De Klokkenluider van de Notre Dame


Producent OpusOne brengt in theaterseizoen 2015-2016 De Klokkenluider van de Notre Dame naar de Nederlandse theaters. Precies twintig jaar na de Disney-film is Victor Hugo’s tijdloze verhaal over acceptatie, loslaten en echte schoonheid als musical voor de hele familie te zien in de Nederlandse theaters.

Lees meer...

Joke de Kruijf in ‘Het Meisje met het Rode Haar’


Foto Mischa Muijlaert

Producent Hans Cornelissen van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment maakt vandaag bekend dat Joke de Kruijf een rol zal gaan spelen in de muziektheaterproductie HET MEISJE MET HET RODE HAAR, over de verzetsstrijdster Hannie Schaft. Deze aangrijpende voorstelling gaat in oktober 2015, 70 jaar na de oorlog en de fusillade van Hannie Schaft, in première in haar geboortestad Haarlem.

Lees meer...

Première Minoes - Miauw Miauw


Door Marit van Eisden / Foto’s Raymond van Olphen

Op zondag 21 december gaat in het DeLaMar Theater in Amsterdam de familievoorstelling Minoes in première. Minoes is gebaseerd op het kinderboek van Annie M.G. Schmidt.  Als publiek maken we tijdens de voorstelling kennis met juffrouw Minoes, meneer Tibbe, fabrieksdirecteur meneer Ellemeet en de poezen uit een kleine stad. 

Lees meer...

The Sound of Music – Een klassieker die ook België omarmt.


Door Désirée Janssen / Foto’s Mischa Muijlaert

Precies 55 jaar geleden maakte de musical The Sound of Music haar debuut op Broadway, waarna ongeveer 5 jaar later een film volgde met Julie Andrews in de hoofdrol. Dat betekent dat de film in 2015 exact 50 jaar bestaat en om dat te vieren komt de musical dit seizoen terug in de theaters.

Lees meer...

Fotoverslag Musical Awards Genomineerden Lunch


Foto's Jan Lagendijk

Afgelopen vrijdag, 12 december, werden de nominaties van de Musical Awards 2015 bekend gemaakt. Alle genomineerden  zijn woensdag 17 december aanwezig tijdens de traditionele Musical Awards nominatielunch. In het VondelCS, gelegen aan het Amsterdamse Vondelpark, kwamen alle genomineerden bij elkaar voor interviews, vele fotomomenten en uiteraard een goed verzorgde lunch.

Lees meer...

Joop van den Ende Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment vanaf 2015 één bedrijf


Joop van den Ende en Albert Verlinde hebben vandaag bekend gemaakt dat hun theaterondernemingen Joop van den Ende Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment per 1 januari 2015 samengaan. Stage Entertainment International neemt alle aandelen over van Albert Verlinde Entertainment. Daarbij is tevens overeengekomen dat Albert Verlinde per 1 maart 2015, als beide bedrijven organisatorisch op elkaar zijn afgestemd, algemeen directeur wordt van het Nederlandse bedrijf dat bovendien vanaf 1 januari officieel Stage Entertainment Nederland zal heten.

Lees meer...

‘Alles begint bij de foundation’ - Een voorproefje van de musical Heerlijk Duurt Het Langst


Door Kim Spapens / Foto's Femke van Reenen

Hoewel de helft van de cast zelf nog avond aan avond in het theater staat, zijn de repetities van de musical Heerlijk Duurt Het Langst in volle gang. En ondanks dat er pas een week gerepeteerd was, durfde de cast het aan om op dinsdag 16 december een kleine presentatie te geven aan de aanwezige pers. Natuurlijk waren wij er ook bij!

Lees meer...

Volgende Billy’s worden eind deze maand gekozen, kaartverkoop open tot mei 2015


Zondag 30 november beleefde Billy Elliot zijn Nederlandse première, de musical werd lovend ontvangen door pers en publiek. Sinds de première zijn er meer dan 26.000 kaarten verkocht. Het is nu mogelijk om kaarten voor de voorstelling te boeken tot mei 2015. Eind december 2014 wordt de volgende cast Billy’s gekozen. Deze nieuwe jonge talenten zullen in de loop van 2015 de huidige 6 Billy’s: Carlos, Jillis, Roan, Stijn, Svenno en Tydo, opvolgen in de titelrol van Billy Elliot. De overige hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Pia Douwes, Carry Tefsen en Sylvia Alberts.

Lees meer...

'Een Avond met Dorus' in première


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein & Gwendolyne van Erp

Tom Manders werft in de jaren 50 grote bekendheid als hij in zijn revue-café Saint-Germain-des-Prés aan het Rembrandtsplein met een brilletje, een opplaksnor, een bolhoedje en een oude jas een clown wil creëren. Dorus is het karakter dat ontstaat en waar Manders, zo zal later blijken, nooit meer vanaf komt. In ‘Een Avond met Dorus’ maken we kennis met het leven van Manders, met zijn alter ego Dorus en het trieste lot wat hem te wachten staat.

Lees meer...

Powervrouwen terug in het theater!


Nieuwe revue met Lieneke le Roux, Mylène d’Anjou, Cystine Carreon e.a.

Bos Theaterproducties brengt vanaf vrijdag 20 februari 2015 een tweede deel uit van Powervrouwen, een revue van nu. Een nieuwe groep actrices en cabaretières speelt herkenbare liedjes en sketches die allemaal draaien om damesdingen; van relaties en carrière tot lichamelijk verval. 

De nieuwe cast bestaat uit Lieneke Le Roux (Brozer, Powervrouwen), Pamela Teves (Onderweg naar Morgen, Vagina Monologen), Cystine Carreon (Gooische Vrouwen, Powervrouwen), Mylène d’Anjou (Powervrouwen), Ziarah Janssen en Dieuwke Tönissen.

Lees meer...

Billy Elliot - Focking goed!


Door Marit van Eisden / Foto’s Walter Blokker

Billy Elliot, het verhaal van het jongetje dat niets liever doet dan dansen. De film is inmiddels een klassieker te noemen en ook de musical, die sinds 2006 in London te zien is, trekt vele bezoekers die dit verhaal live willen aanschouwen. Reden genoeg om Billy Elliot ook in Nederland op het toneel te brengen. Op zondag 30 november gaat de productie in het Afas Circustheater in première.

Lees meer...

The Sound of Music – Een verhaal dat niet vergeten mag worden


Door Mischa Muijlaert / Foto's Ellen Broeren en Mischa Muijlaert

In 2015 is het 50 jaar geleden dat de film The Sound of Music met Julie Andrews uitkwam. Om dit te vieren brengt Albert Verlinde Entertainment deze voorstelling weer op de planken. Zondag 23 november gaat The Sound of Music in Theater Aan de Parade in 's-Hertogenbosch in première.

Lees meer...

Onder de Groene Hemel - We gaan terug naar 1969


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Eind jaren 60 staat het leven voor sommige mensen volledig in het teken van love, peace en happiness. Het Vondelpark in Amsterdam is één grote camping en de hippies leiden hun leven alsof elke dag de laatste kan zijn. Een mooi tijdperk om een verhaal aan op te hangen. Met muziek van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh wordt de musical ‘Onder de groene hemel’ een reis terug in de tijd.

Lees meer...

Cast De Jantjes proost op 200e voorstelling.


Producent breidt tournee uit met extra voorstellingen in het RAI Theater.
Foto Andy Doornhein

Woensdagavond heeft de cast van de oer-Hollandse musical De Jantjes het glas kunnen heffen op de 200e voorstelling van de tournee. Met deze 200 voorstellingen, die deels in theaterseizoen 2012-2013 gespeeld zijn, kan producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment met recht concluderen dat deze heerlijke musical een succes is én blijft!

Lees meer...

Soldaat van Oranje – De Musical ontvangt 1,5 miljoenste bezoeker

Verlengd tot en met september 2015

Vanavond wordt de 1,5 miljoenste bezoeker verwacht bij Soldaat van Oranje - De Musical in de TheaterHangaar in Katwijk. Beelden van de ontvangst zijn ‘live’

 (via jpeg motion images) te zien op zes digitale billboards van het buitenreclamebedrijf Interbest langs de snelwegen A1, A10, A12, A13, A16 en A4.

 

Lees meer...

Fotoverslag Musicals in Concert


Foto's Alfred Meester

Op zaterdag 15 en zondag 16 november vindt de allereerste editie van het unieke evenement Musicals in Concert in de Ziggo Dome Amsterdam plaats. Nooit eerder stonden Nederlands grootste musicalsterren Chantal Janzen, Simone Kleinsma, Freek Bartels, Willemijn Verkaik, Stanley Burleson, Celinde Schoenmaker, René van Kooten, Carolina Dijkhuizen en Jamai Loman samen op één concertpodium.

Lees meer...

Efteling gaat sprookjesmusical maken over Pinokkio


Nieuwe familiemusical vanaf najaar 2015 in het Efteling Theater

In het najaar van 2015 komt de Efteling met een compleet nieuwe musical over het bekende sprookje Pinokkio. Medio september is de sprookjesmusical exclusief te zien in het Efteling Theater. Pinokkio wordt een sprookjesmusical voor en door kinderen. Tijdens iedere voorstelling spelen namelijk weer volop kinderen mee, waarvan het grootste deel eenmalig. Deze bijzondere vorm van theater, waarin honderden kinderen uit Nederland en Vlaanderen voor één keer de unieke kans krijgen mee te spelen in een echte musical, is de laatste jaren kenmerkend voor de producties van de Efteling. 

Lees meer...

The Sound of Music; Een klassieker in een nieuw jasje


Door Carlie Spruijt / Foto's Mischa Muijlaert

Do re mi, wie kent het niet? Het bekende deuntje is niet meer weg te denken uit het musicalrepertoire en ook dit seizoen staat de Familie Von Trapp weer in de theaters. Op 12 november, elf dagen voor de première, krijgt de Nederlandse pers een voorproefje te zien in het Stadstheater in Zoetermeer. En de show mag dan misschien vernieuwd zijn, de hits klinken nog net zo lekker! 

Lees meer...

The Last 5 Years in het M-Lab


Door Marit van Eisden

The Last 5 Years vertelt het liefdesverhaal van Nathan en Sanne. Over hoe hun relatie begint en, tragisch genoeg, ook hoe de relatie eindigt. William Spaaij en Michelle van de Ven spelen de hoofdrollen in deze intieme twee mans musical, te zien in het Amsterdamse M-Lab.

Lees meer...

Soldaat van Oranje - De Musical viert vierjarig bestaan


Vandaag precies vier jaar geleden ging Soldaat van Oranje - De Musical in première in de TheaterHangaar in Katwijk. Sindsdien wordt elke voorstelling voor een uitverkochte zaal gespeeld. Inmiddels zagen ruim 1,4 miljoen bezoekers de voorstelling op de voormalige vliegbasis Valkenburg. 

Lees meer...

Sonneveld komt thuis in het DeLaMar theater


Door Marit van Eisden / Foto’s Reinier van Gastel

Na een succesvolle tournee van de musical Sonneveld was het voor producent Albert Verlinde geen moeilijke keuze om Sonneveld nogmaals terug naar het theater te brengen. En ditmaal is het thuiskomen voor ‘Sonneveld’. Als opvolger van ‘Hij gelooft in mij’ zal de musical vanaf februari 2015 in het DeLaMar theater in Amsterdam te zien zijn, in -  hoe toepasselijk - de Wim Sonneveld zaal.

Lees meer...

‘Wizard of Oz’ lanceert eerste namen


Ann Van den Broeck heeft het op Sara Gracia Santacreu gemunt in nieuwe Vlaamse ‘The Wizard of Oz’

Komend seizoen, tijdens de Paasvakantie 2015, is in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen een gloednieuwe Vlaamse versie te zien van de magische klassieker ‘The Wizard of Oz’. Deze tijdloze musicalklassieker, gebaseerd op de verfilming uit 1939 met Judy Garland, werd in 2011 onder handen genomen door het legendarische musicalduo Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, die er ook enkele nieuwe nummers voor schreven.

Lees meer...

Roos van Erkel en Jim Bakkum in Het Meisje Met Het Rode Haar


Foto Andy Doornhein

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment presenteert hoofdrollen voor intieme muziektheaterproductie over verzetsheldin Hannie Schaft.

Lees meer...

Waanzinnig gedroomd de musical in première


Door Chiara Stam, junior verslaggever / Foto's Gwendolyne van Erp

Op een onbewoond eiland, wakker met een wijsje en ik heb zo waa waa waa waanzinnig gedroomd. Kinderen voor Kinderen, wie is er niet mee opgegroeid? Dit jaar bestaat Kinderen voor kinderen alweer 35 jaar en, dit jubileum wordt gevierd met de allereerste Kinderen voor Kinderen familiemusical. 

Lees meer...

De sprookjesmusical Klaas Vaak doet je in dromen geloven


Door Chiara Stam, junior verslaggever / Foto's Walter Blokker

Nadat de sprookjesmusical Klaas Vaak vorig seizoen in het Efteling theater heeft gestaan, gaat op 18 oktober 2014 deze musical opnieuw in première in het Chassé Theater in Breda. Met een cast die onder meer bestaat uit Barry Beijer (Klaas Vaak), Rafaël van der Maarel (Uil Oehoe) en Eline Schmidt (Heks Noxana). Eline Schmidt speelde overigens vorig seizoen in het Efteling Theater ook de heks. En alsof deze dag nog niet bijzonder genoeg is, krijgt Klaas Vaak De Musical vandaag ook nog de Musicalworld Kids Award beste jeugd productie 2014.

Lees meer...

Repetities vernieuwde versie The Sound of Music gaan van start!


Door Ilse de Vries / Foto's Mischa Muijlaert

Hoewel de hoofdrolspelers van The Sound of Music er al een kleine week met repetities op hebben zitten, is op 14 oktober de dag aangebroken dat ook het ensemble zich bij de cast voegt. Natuurlijk is de pers uitgenodigd voor een kijkje op de set bij deze eerste officiële repetitiedag in de Brasa Dance Studio's te Amsterdam.

Lees meer...

Rotterdamse Première War Horse


Door Jennifer Schreurs / Foto Ilse de Vries

Na een kleine vier maanden in Carré te hebben gestaan, is War Horse per oktober verhuisd naar het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam waar de show tot en met december te zien is. Donderdagavond 2 oktober 2014 was het Joey’s eerste voorstelling in het Nieuwe Luxor, tijd dus voor een Rotterdamse première.

Lees meer...

Dreamgirls, One Night Only!


Door Marit van Eisden / Foto Peggy de Haan

De kop is eraf! De musicalsensatie Dreamgirls is in première gegaan. The Dreamettes, daar draait het allemaal om in Dreamgirls. In het bijzijn van vele BN’ers beleeft de musical op 28 september haar première in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam.

Lees meer...

Dát zijn ónze Jantjes!


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

De musical De Jantjes is misschien wel één van de bekendste volksmusicals die ons land kent. Na een succesvolle tournee  afgelopen seizoen zijn De Jantjes wederom terug in de theaters. In De Meerse in Hoofddorp gaat deze reprise op 25 september in première.

Lees meer...

De Nederlandse Revue is terug… en hoe!


Door Chantal Kunst / Foto's Gwendolyn van Erp

Op een zonnige nazomerdag gaat op zondag 21 september Moeder, Ik Wil Bij De Revue in première in het Beatrix Theater te Utrecht. De voorstelling neemt het publiek mee naar de jaren 50. Bob, de zoon van een nuchtere Limburgse kolenboer, wil heel graag bij de revue. Hij stuit op veel onbegrip bij zijn familie, maar zet door. Daar ontmoet hij broer en zus Hogendoorn, die als oude rotten in het vak de revue levend proberen te houden…

Lees meer...

‘We’re off to see the wizard!’ – Het meest magische avontuur van dit seizoen


Komend seizoen, tijdens de Paasvakantie 2015, is in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen een volledig Vlaamse cast te zien in een gloednieuwe productie van The Wizard of Oz.

De tijdloze musicalklassieker, gebaseerd op de verfilming uit 1939 met Judy Garland, werd in 2011 onder handen genomen door het legendarische musicalduo Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, die er ook enkele nieuwe nummers voor schreven.

Lees meer...

Perspresentatie Dreamgirls - Droom in wording

Door Andy Doornhein / Foto’s van Gwendolyne van Erp en Andy Doornhein

In het Zaantheater wordt op donderdag 11 september de cast van de musical “Dreamgirls” gepresenteerd in het decor. Deze bekende productie is gebaseerd op het leven  van The Supremes en Diana Ross. In deze voorstelling  beleven we het verhaal van de drie zangeressen  Effie, Deena en Lorrell die het trio The Dreamettes vormen.

Lees meer...

War Horse Joey verhuist naar een nieuwe stal in Rotterdam!


Door Jennifer Schreurs / Foto's Ilse de Vries

Het theaterfenomeen War Horse is wereldwijd al meer dan 5 miljoen keer bekeken, het verhaal werd succesvol verfilmd door Steven Spielberg en sinds juni van dit jaar veroveren Albert Narracott en zijn paard Joey ook de Nederlandse harten. Na vier maanden gespeeld te hebben in Amsterdam, wordt Joey begin oktober verplaatst naar zijn nieuwe stal in Rotterdam. War Horse is vanaf dan ruim twee maanden in het Nieuwe Luxor Theater te zien. Hoog tijd dus om Joey kennis te laten maken met zijn nieuwe thuisstad.

Lees meer...

Hernieuwde première 14-18 de musical


Reportage Wim Lanser

Vrijdagavond ging in de Nekkerhal van Mechelen (B), na een zomerreces van vijf weken, de musical ‘14-‘18 opnieuw in première. In de cast zijn wat wijzigingen aangebracht. Zo wordt de rol van generaal, normaal gespeeld door Jo de Meyere, nu voor de helft van de tijd ingevuld door Mike Verdrengh. En is de rol van Celine, voorheen vertolkt door Maaike Cafmeyer, volledig overgenomen door Jasmine Jaspers.

Lees meer...

Musical Sing -a - Long 2014


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Wat is er komend seizoen allemaal te zien op musicalgebied? Op zondag 31 augustus zag het Nederlandse publiek een preview tijdens de jaarlijkse Musical Sing -a -Long. Voor alweer de negende keer wordt dit musicalspektakel als afsluiter van de Amsterdamse Uitmarkt georganiseerd en live uitgezonden op televisie. De presentatie is in handen van Frits Sissing en Carolina Dijkhuizen. Voor laatstgenoemde is dit tevens haar presentatiedebuut.

Lees meer...

Sonneveld in DeLaMar


Unieke samenwerking tussen Albert Verlinde Entertainment en het DeLaMar Theater

Albert Verlinde Entertainment en het DeLaMar Theater slaan de handen in een om vanaf februari 2015 een speciale editie van de musical Sonneveld te presenteren, als opvolger van het succesvolle Hij Gelooft in Mij over het leven van André Hazes. Onder de titel Sonneveld in DelaMar wordt de eerder lovend ontvangen musical verrijkt met de historie van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater.

Lees meer...

Fenomenale spektakel-musical ‘14-18’ weer terug in Mechelen


Foto Luk Monsaert

Dat ‘14-18’ een fenomeen is, is ondertussen bekend. Vanaf de eerste voorstelling werd de musical onthaald op de meest lovende kritieken, zowel bij de pers als bij het grote publiek. Al meer dan 240.000 mensen bemachtigden een kaartje. Voorstelling na voorstelling barsten de bezoekers uit in een staande ovatie en worden de acteurs diep geraakt door het overenthousiaste applaus.

Lees meer...

Soldaat van Oranje - De Musical wordt verlengd t/m juni 2015


Huub Stapel, Olga Zuiderhoek, Anne-Wil Blankers, Mark Rietman, Thomas Cammaert en Dorian Bindels versterken de cast

Soldaat van Oranje – De Musical wordt verlengd tot en met juni 2015. Kaarten voor de nieuwe speelperiode gaan vanaf maandag 25 augustus in de verkoop via www.soldaatvanoranje.nl of  (45cpm).

Lees meer...

We ontmoeten: De Billy’s


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Op het hoofdkantoor van Stage Entertainment in Amsterdam maken we op dinsdag 19 augustus voor het eerst kennis met de zes jongens die de hoofdrol van Billy Elliot gaan spelen. Dit zestal is al maanden aan het repeteren voor deze zware en vooral ook felbegeerde hoofdrol.

Lees meer...

Dreamgirls veelbelovend


Reportage Bianca Dijck

Nog voor de officieuze start van het theaterseizoen aan het eind van deze maand plaats vindt, verzamelt de pers zich midden in deze mooie zomer voor de perspresentatie  van Dreamgirls. De plek van bestemming is het mooie Zaantheater dat ook in 2014 weer theater van het jaar werd. Producent Albert Verlinde Entertainment reist dit jaar met vier verschillende musicals door het land. Zo is er voor ieder wat wils.

Lees meer...

Na het boek, de film, nu ook de musical ‘Misery’


Door Marit van Eisden / Foto Andy Doornhein

Op de zevende etage van de Openbare Bibliotheek van Amsterdam, in ‘Het Theater van het Woord’, is de komende drie weken de gloednieuwe musical ‘Misery’ te zien. Gebaseerd op het boek van Stephen King, is deze geheel nieuwe productie op de planken gebracht door Moker! Theaterproducties. Theatermaker Florus van Rooijen bewerkte het boek tot een musical, waarvan op 10 augustus de première plaatsvindt.

Lees meer...

Misery, a Feel Bad Musical


Reportage Andy Doornhein

Maandag 14 juli zijn de repetities begonnen van de eerste productie van Florus van Rooijen: “Misery” een “Feel Bad” musical. Een musical die gebaseerd is op het bekende boek van Stephen King.

Als bestsellerauteur Paul Sheldon een ernstig auto-ongeluk krijgt, wordt hij gered door zijn grootste fan, Annie. Maar zijn heldin blijkt ook zijn ergste nachtmerrie.

Lees meer...

Bas Heerkens wordt vader van Billy Elliot


Acteur Bas Heerkens gaat de rol van Jackie Elliot spelen, de vader van Billy Elliot in de gelijknamige musical. De vader van Billy is een weduwnaar, een eenvoudige mijnwerker die ten tijde van de mijnwerkersstaking (1984-1985) het hoofd boven water probeert te houden voor zijn gezin. Met zijn rechtlijnige denkwijze is het voor Billy moeilijk om hem te vertellen dat hij professioneel balletdanser wil worden. Billy Elliot de musical met onder anderen Pia Douwes, Carry Tefsen en Sylvia Alberts, is vanaf 4 november exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag en gaat op zondag 30 november in première. 

Lees meer...

Voor je ’t weet: een puurdere vorm van theater


Door Britt van Schie

Neem een groep getalenteerde jongeren, net afgestudeerd aan de Frank Sanders Academie en een Off-Broadway musical en je krijgt 'Voor je ’t weet'. De bewerking van 'The Next Thing You Know', geschreven en gecomponeerd door Joshua Salzman & Ryan Cunningham.

Lees meer...

14-18 Musical, van Vlaams naar Engels


Door Jennifer Schreurs / Foto’s Ilse de Vries

Amper twee maanden na de wereldpremière van de Studio 100 Musical 14-18 in het Belgische Mechelen, is de show toe aan alweer een volgende première. Zondagavond 15 juni 2014 is het tijd voor een volledig Engelstalige versie van de musical met een Londense cast.

Lees meer...

Arthur en de strijd om Camelot gaat in reprise


Door groot succes in Nederland en België zal de familiemusical Arthur en de strijd om Camelot volgend seizoen opnieuw in een beperkt aantal theaters te zien zijn. De rol van Arthur zal tijdens de reprise gespeeld gaan worden door toptalent Ruben van Keer. Ruben studeert Muziektheater aan het Conservatorium in Tilburg, waar hij volgend jaar zal afstuderen.

Lees meer...

‘Hartsvrienden’ krijgt eigentijds jasje


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

In de Kromhouthal in Amsterdam-Noord, het nieuwe kantoor van Niehe en Van Lambaart Theaterproducties, vindt op donderdag 5 juni de presentatie van de musical ‘Hartsvrienden’ plaats. ‘Hartsvrienden’, beter bekend onder de titel Bloodbrothers, is de eerste musical die Niehe en Van Lambaart Theaterproducties produceren.

Lees meer...

Maak kennis met: 'Een avond met Dorus'


Door Marit van Eisden / Foto’s Jan Lagendijk

In Hotel Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein maakt op 3 juni de Nederlandse pers kennis met de voorstelling ‘Een avond met Dorus’. Albert Verlinde Entertainment brengt deze nieuwe Nederlandse musical in de theaters. ‘Een avond met Dorus’ past dan ook mooi in de lijn van producties van AVE, die hiermee doorgaat met het maken van producties over Nederlandse grootheden. ‘Nationaal erfgoed’ zoals Verlinde het zelf zo mooi verwoordt. Na Ramses Shaffy en Wim Sonneveld is het nu de beurt aan Tom Manders, Dorus om de harten van het theaterpubliek opnieuw te stelen.

Lees meer...

Spectaculair persmoment Dreamgirls


Door Jennifer Schreurs / Foto's Ilse de Vries

Maandagmiddag 2 juni 2014 verzamelt de Nederlandse pers zich op een grasveldje naast de A16 te Rotterdam voor de spectaculaire onthulling van het officiële artwork van de musical Dreamgirls. Het weer blijkt gunstig voor dit moment en na aankomst kan de pers genieten van een drankje en een hapje, het ‘Dreambite’-gebakje, alvorens de start van het persmoment.

Lees meer...

BN’ers onder de hamer - BN-ers veilen ‘selfies’ voor Make-A-Wish Nederland


Foto Mischa Muijlaert

UPDATE: Vanwege de fantastische start van de eerste veilingen zullen ook musicalsterren René van Kooten en Pia Douwes geveild worden op donderdag 5 juni tussen 20.00 en 21.00uur.

Stichting Musical Helpt! zal in samenwerking met VakantieVeilingen.nl vanaf vandaag  een aantal exclusieve veilingen aanbieden. Een groot aantal bekende artiesten uit alle hoeken van de entertainmentindustrie bieden een selfie-videoboodschap aan.

Lees meer...

'Bonifatius de Musical' opnieuw te zien in Dokkum


Door Marije Semplonius / Foto's Marit Anker

Op vrijdag 30 mei is de musical Bonifatius opnieuw in première gegaan. De productie was al eerder te zien in 2012  en is wegens succes dit jaar opnieuw terug in Dokkum.  Met een deel van de oude cast en een aantal nieuwe gezichten beleeft de musical haar reprise in de Bonifatiuskapel in Dokkum, een prachtige en doeltreffende plek voor deze unieke voorstelling.

Lees meer...

Eigen tv-show voor finaliste The Voice Kids


Foto Andy Doornhein

16-jarige Vajèn op zoek naar talentvolle kinderen voor The Sound of Music

Vajèn van den Bosch gaat samen met RTL presentatrice Keet! op zoek naar kinderen die auditie doen voor de musical The Sound of Music. Het televisieprogramma Wie o Wie Zingt Do Re Mi zal vanaf 31 augustus te zien zijn op RTL Telekids. Ook het RTL4 programma Koffietijd zal regelmatig aandacht besteden aan deze zoektocht. 

Lees meer...

De Familie Von Trapp is compleet!


Door Eveline Di Scala / Foto's Ellen Broeren

In het Parktheater in Eindhoven vindt op zondag 25 mei de finale van de kidsaudities voor The Sound of  Music plaats.  Na een lang traject, waar honderden kinderen al zijn afgevallen en vele auditierondes verder, verzamelen de overgebleven zesendertig kinderen  zich bij de entree met rode loper.  De jonge musicalsterren worden buiten al begroet door de pers en er worden veel interviews gegeven. En overal klinkt het bekende ‘Do-re-mi’.

Lees meer...

'De Jantjes' kom het zien nu het nog kan!


Door Ilse de Vries / Foto's Jan Lagendijk

'De Jantjes' is terug van weggeweest.'Mensen bleven maar om kaarten vragen en daarom presenteren we u graag nogmaals deze productie!' Aldus Hans Cornelissen van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. Het is prachtig weer op het Azartplein te Amsterdam en het wachten is op de boot De Hydrograaf, alvorens we de presentatie vervolgen.

Lees meer...

Soldaat van Oranje: nieuw educatieproject


Door Jennifer Schreurs / Foto's Ellen Broeren

De musical Soldaat van Oranje behoeft eigenlijk geen introductie meer. De voorstelling is al sinds oktober 2010 onafgebroken te zien in de Theaterhangaar te Katwijk en is daarmee de langstlopende Nederlandse productie ooit. En tot op heden is de voorstelling ook nog eens avond aan avond uitverkocht. Nieuw echter zijn een aantal educatievoorstellingen, waarmee ruim 6.000 middelbare scholieren de kans krijgen om de musical te zien.

Lees meer...

Heerlijk duurt weer het langst


Door Esther Raatgers / Foto's Jan Lagendijk

In het Museumcafé van de Universiteit van Amsterdam aan de Oude Turfmarkt vond op 7 mei de perspresentatie plaats van de nieuwe musicalproductie van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. In januari 2015 brengen zij een geheel opgepoetste versie van de allereerste musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in de Nederlandse theaters: Heerlijk duurt het langst.

Lees meer...

Hoofdrol voor Wieneke Remmers in nieuwe Efteling musical


Musicalactrice Wieneke Remmers speelt vanaf september 2014 de hoofdrol in de nieuwe musicalproductie van de Efteling ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’. Wieneke vertolkt de rol van muziekjuffrouw die met haar leerlingen verdwaalt in het Sprookjesbos. Daar komen zij terecht op het grote muziekfeest en beleven zij samen met Sprookjesbosbewoners een spannend avontuur.

Lees meer...

Matteo van der Grijn lanceert digitaal monument Gezichten van Vrijheid


Foto Rudy Hellewegen

Na de matineevoorstelling van Soldaat van Oranje - De Musical lanceerde hoofdrolspeler Matteo van der Grijn gisteren met een druk op de knop het digitale monument Gezichten van Vrijheid. 

Lees meer...

‘Het Grote Geluk’ vind je in M-Lab


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Iedereen is in zijn leven wel eens op zoek naar HET grote geluk. Is dit alles? Wat als ik dit of dat doe? Ben ik tevreden met wat ik heb? Dit is precies waar de nieuwste M-Lab productie over gaat, over ‘Het Grote Geluk’.

Lees meer...

Echt paard onder de indruk van Joey uit War Horse


Foto Annemieke van der Togt

War Horses paard Joey ontmoette vandaag een echt paard in de Hollandsche Manege in Amsterdam. Vergezeld door hoofdrolspeler Kay Greidanus (Albert) uit de voorstelling zagen de twee paarden hun evenbeeld. Het was een bijzondere ontmoeting. 

Lees meer...

Bestseller BOY 7 komend seizoen live te zien in theaters


BOY 7 – Live on stage is gebaseerd op de bestseller BOY 7 van Mirjam Mous, één van de spannendste en meest succesvolle Nederlandse boeken voor jongeren. BOY 7 – Live on stage gaat op 18 januari 2015 in première in de Flint in Amersfoort en is daarna tot en met mei 2015 te zien in de Nederlandse theaters. Van BOY 7 wordt op dit moment ook een bioscoopfilm gemaakt.

BOY 7 – Live on stage
BOY 7 gaat over een jongen die bijkomt op een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Gelukkig vindt hij een rugzak met daarin een telefoon. Hij wil het alarmnummer bellen, maar ziet dat hij een voicemailbericht heeft. Hij hoort: ‘Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie!’ en hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in de rugzak gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Stap voor stap komt hij dichterbij de verschrikkelijke waarheid.

Lees meer...

14-18: Want helden sterven nooit!


Door Jennifer Schreurs / Foto's Luk Monsaert

Paasavond 20 april 2014, een kleine honderd  jaar na de start van de Eerste Wereldoorlog, gaat de spektakelmusical 14-18 in première in de Nekkerhal in het Belgische Mechelen. Het is de nieuwste show van Studio 100 en de opvolger van de succesproductie Daens uit 2008.

Lees meer...

Best of Musical


Door Carlie Spruijt / Foto's Eveline Di Scala

Voor veel deelnemers van MusicalCamp is 18 april 2014 wel een hele Goede Vrijdag. Na weken repeteren is het eindelijk zo ver: Best of Musical. Een spectaculaire show in de Goudse Schouwburg waarin amateurs en professionals samen komen en elkaar ondersteunen. Een heerlijk avondje uit voor de musicalliefhebber. 

Lees meer...

Castpresentatie The Sound of Music - The Hills are Alive!


Door Eveline Di Scala / Foto's Mischa Muijlaert

In een prachtige setting op het Landgoed Amerongen vindt de castpresentatie plaats van The Sound of Music. In een bijna Oostenrijks aandoend park met een heuse klokkentoren geniet de massaal toegestroomde pers van koffie met “Apfelstrudel”.

Lees meer...

Isabelle heeft nog nooit zo waanzinnig gedroomd


Door Andy Doornhein

Het is donderdag ochtend 10 april en om kwart voor acht gaat de telefoon over bij Isabelle van de Walle uit Eindhoven en blijkt Giel Beelen aan de telefoon te hangen. Hij heeft een grote verrassing voor haar en de eer om te vertellen dat Isabelle van 129 inzendingen, geschreven door in totaal 750 kinderen, de winnares is geworden van de tekstwedstrijd “Waanzinnig gedroomd”.

Lees meer...

Anne-Wil Blankers, Olga Zuiderhoek, Mark Rietman en Huub Stapel in Soldaat van Oranje – De Musical


Foto Patricia Steur

Anne-Wil Blankers keert terug in Soldaat van Oranje – De Musical. Zij speelt vanaf half augustus tot en met eind oktober 2014 haar vertrouwde rol als koningin Wilhelmina. Olga Zuiderhoek, die deze periode voor het eerst in de voorstelling speelt, wisselt de rol af met Anne-Wil Blankers.

Lees meer...

Amateurs en professionals voor één avond één


Door Esther Raatgers / Foto's Gwendolyne van Erp

Musical is 'in'. Niet alleen om te zien, maar vooral ook om te doen. In alle delen van ons land zijn legio groepen te vinden die zich een seizoen lang in het zweet werken om een mooie musicalproductie op de planken te brengen. Technische hoogstandjes en ingenieuze kostuums geven de voorstelling een professionele uitstraling. Geen wonder dat deze verenigingen vaak ook de bakermat zijn voor (jong) talent.

Lees meer...

Moeder, Ik Wil Bij De Revue van start


Foto Jelle de Boer
Populaire tv-serie binnenkort als musical-comedy live in het theater

Vanmiddag gaven de cast en een aantal creatives van de nieuwe musical Moeder, Ik Wil Bij De Revue samen met Joop van den Ende alvast een uniek voorproefje aan de pers van wat het publiek vanaf september exclusief kan gaan zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Lees meer...

Tick Tick Boom! – Jaag jij jouw dromen na?


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Op de een heerlijke lentedag, zondag 9 maart,  gaat de eerste productie van producent Tresore in de Leidse Schouwbrug in première. Tick Tick Boom! – Bijna dertig en nog niks bereikt. Een pop/rockmusical met een verhaal dat binnenkomt.

Lees meer...

Al 1 jaar fabulous!


Door Carlie Spruijt / Foto Jelle de Boer

Het is inmiddels een jaar geleden dat het gospelspektakel voor het eerst losbarstte in het Circustheater. Nog steeds is Sister Act een groot succes en om dit te vieren, wordt er op donderdag 6 maart een Sister Act – Fandag georganiseerd.

Lees meer...

“Sonneveld, een hommage” op 5 maart 2014 in Koninklijk Theater Carré


Door Hans van Oort / Foto's Mischa Muijlaert
Wim Sonneveld (Utrecht 28 juni 1917 – Amsterdam 8 maart 1974)

“Sonneveld, een hommage”, wordt gepresenteerd door Radio 5 Nostalgia en Albert Verlinde Entertainment. Een eerbetoon dat is opgezet, omdat het op 8 maart veertig jaar geleden is dat deze veelzijdige en tijdloze cabaretier op 56- jarige leeftijd in Amsterdam aan zijn tweede hartaanval is overleden.

Lees meer...

Joop van den Ende Theaterproducties presenteert: Musicals in Concert


In november 2014 presenteert Joop van den Ende Theaterproducties het unieke evenement Musicals in Concert in de Ziggo Dome. De bekendste Nederlandse musicalsterren zullen eenmalig de meest geliefde songs uit het rijke musicalrepertoire ten gehore brengen in de Amsterdamse concert venue.

Lees meer...

‘Liefdesl(i/e)ed’


Door Carlie Spruijt / Foto’s Andy Doornhein

Deze week, maandag 24 februari tot en met zaterdag 1 maart, worden bezoekers in het Poppentheater in Amstelveen met open armen ontvangen en behandeld alsof er een professionele voorstelling speelt. Toch zijn het slechts twee jonge studenten die dit alles hebben georganiseerd. Twee talenten met een droom, die deze week uitkomt!

Lees meer...

Wim Sonneveld als Pierot


Reportage Andy Doornhein

Café Sonneveld nummer 72 op de Egelantiersgracht. Hier zal de cast van ‘Sonneveld - De Musical’ zich verzamelen voor een bijzondere gebeurtenis. Dit café ademt Wim Sonneveld uit alle hoeken en gaten. Overal zie je krantenartikelen, foto’s en andere zaken die over deze veelzijdige artiest gaan.

Lees meer...

Tick Tick Boom - Bijna 30 en nog niks bereikt!

Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Dertigers dillema’s. Trouwen, kinderen, verhuizen uit de stad, dat hoort er allemaal bij als je de dertigjarige leeftijd bereikt. Maar moet je niet gewoon je hart volgen? Doen wat je zelf wil en je dromen bereiken? Dit is in het kort waar de pop/rock musical Tick Tick Boom over gaat.

Lees meer...

War Horse na Carré te zien in vijf Nederlandse theaters

Kay Greidanus gaat hoofdrol Albert spelen

Door de grote belangstelling voor de voorstellingen van War Horse in Koninklijk Theater Carré gaat de theatervoorstelling op tournee door Nederland. War Horse is in theaterseizoen 2014-2015 ook te zien in het nieuwe Luxor in Rotterdam, Chassé Theater in Breda, MartiniPlaza in Groningen, Theater Orpheus in Apeldoorn en Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Lees meer...

Fabian Jansen naast Martijn Fischer te zien als André Hazes in Hij Gelooft in Mij


Foto Janus van den Eijnden

Acteur Fabian Jansen zal vanaf 1 april twee keer per week de rol van André Hazes in Hij Gelooft in Mij overnemen van Martijn Fischer. Jansen wordt de vaste vervanger van Fischer, die de hoofdrol sinds de eerste try-out nu bijna 400 keer gespeeld heeft.

Lees meer...

Pay It Forward de musical van FanWork één seizoen uitgesteld


Niet het seizoen 2014-2015, maar het seizoen 2015-2016 komt de musical Pay It Forward in de Nederlandse theaters. Dit maakt producent FanWork Musicals vandaag bekend. Op de planning stond dat de show aankomend seizoen te zien zou zijn in de theaters, maar dat wordt dus één seizoen later.

Lees meer...

Anouk Maas is Maria in ‘The Sound of Music’


Foto Brian Morgan

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat de meest geliefde musical ter wereld, ‘The Sound of Music’, terugkeert in de Nederlandse theaters. Vanavond kan Albert Verlinde Entertainment bekendmaken dat Anouk Maas de hoofdrol van Maria gaat spelen. Anouk speelde tot voor kort de hoofdrol in de dansmusical ‘Flashdance’ en ontving alleen maar lovende kritieken voor haar rol van Alex.

Lees meer...

The Sound of Music terug in de Nederlandse theaters


Albert Verlinde Entertainment maakt alle producties komend seizoen bekend

Terwijl het huidige theaterseizoen nog in volle gang is, kijkt Albert Verlinde Entertainment al vooruit naar het theaterjaar 2014 – 2015. Het entertainmentbedrijf produceert volgend seizoen in ieder geval vier nieuwe titels, te weten; ‘The Sound of Music’, ‘Dreamgirls’, ‘Een avond met Dorus’ en ‘Agnes van God’.

Lees meer...

Joop van den Ende opent op Zuidas


Joop van den Ende Theaterproducties is verhuisd naar een nieuw kantoor op de Zuidas, aan De Boelelaan 30 in Amsterdam. De grote winst is dat Stage Entertainment en Joop van den Ende Theaterproducties nu beschikken over vijf repetitiestudio’s in het eigen hoofdkantoor.

Lees meer...

Afblijven de musical zit vol energie


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Per seizoen zijn er vele verschillende musicals in de Nederlandse theaters te bekijken. Producenten als Joop van den Ende, Albert Verlinde en Ruud de Graaf brengen jaarlijks meerdere mooie producties op de planken. Daarnaast is  er een nieuwe producent opgestaan die het aandurft om het publiek kennis te laten maken met hun producties.

Lees meer...

Waanzinnig gedroomd van een musical


Door Esther Raatgers
 
Kinderen Voor Kinderen bestaat 35 jaar en dat laat de VARA niet ongemerkt voorbij gaan. Op 15 januari werd er een heuse perspresentatie georganiseerd in het DeLaMartheater in Amsterdam om uit de doeken te doen hoe het koor van Kinderen Voor Kinderen dit jubileumjaar gaat invullen.

Lees meer...

Loes Haverkort terug in Soldaat van Oranje - De Musical


Foto Rudy Hellewegen

Loes Haverkort keert vanaf 28 januari terug als Charlotte in Soldaat van Oranje – De Musical, de rol die zij ook creëerde. Loes zal de rol afwisselend spelen met Bente van den Brand, die de hoofdrol sinds de zomer van 2013 speelde.

Lees meer...

Lancering nieuwe War Child schoolmusical door Guus Meeuwis


Guus Meeuwis zei volmondig 'ja' toen War Child vroeg of hij het gezicht wilde worden van de nieuwe schoolmusical van War Child. Op maandagmiddag 13 januari lanceert hij in Koninklijk Theater Carré op feestelijke wijze de musical De Koning Te Rijk.

Lees meer...

Een historisch moment voor Soldaat van Oranje


Door Chantal Kunst / Foto's Peggy de Haan

Zaterdag 28 december 2013 gaat de boeken in als hét moment waarbij Soldaat van Oranje het stokje overnam van The Phantom of the Opera als langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis. Een goede reden dus voor een feestelijke voorstelling met aanwezigheid van pers, ex-castleden, producenten en bekenden uit de theaterwereld.

Lees meer...

Jungle Book


Door Esther Raatgers / Foto's Boy Hazes

In 1988 werd theatergroep Opus One opgericht. Frans Schraven en Maarten Voogel stonden aan het hoofd van deze theatergroep, die zich vlak na de oprichting vooral richtte op het maken van dansvoorstellingen. In de jaren daarna legden ze zich steeds meer toe op het ten tonele brengen van dansverhalen voor jong en oud. Opus One vierde grote successen met 'Midzomernachtsdroom', 'Tijl Uilenspiegel', 'Olie B. Bommel en Tom Poes in de Trullenhoedster' en vele andere voorstellingen.

Lees meer...

Elphaba Verkaik verovert Londen


Door Jennifer Schreurs / Foto's Andrew Fosker

Donderdag 19 december 2013, ruim een maand nadat de musical Wicked voor de 3000e keer werd gespeeld op het Londense West End, is het tijd voor de perspremière van een aantal gloednieuwe castleden, waaronder de Nederlandse Willemijn Verkaik als de groene heks Elphaba.

Lees meer...

Première Assepoester - Het tamelijk ware verhaal


Door Sam Hoeck  / Désirée Janssen

Bij het verhaal van Assepoester denken de meeste mensen wellicht aan het sprookje zoals iedereen het wel kent. Maar regisseur Stany Crets is van het originele verhaal afgeweken. Crets wilde zien wat er van de essentie van een sprookje overblijft, als je er alle tovenarij en goede feeën uit weglaat, aldus Crets.

Lees meer...

De kleine blonde dood: Een vlinderende musical


Door Esther Raatgers / Foto's Roy Beusker

“Het verhaal van ‘De Kleine Blonde Dood’ is in één zin te vatten en daarom is het geschikt om er een musical over te maken.” Dat waren de woorden van Albert Verlinde in ‘Opium TV’ van afgelopen zaterdag 7 december.

Lees meer...

Wereldwijd theaterfenomeen War Horse tijdens het Holland Festival in première in Koninklijk Theater Carré


Bekroonde productie van the National Theatre of Great Britain middels unieke samenwerking tussen Koninklijk Theater Carré, Stichting Theateralliantie en het Holland Festival, mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation, naar Nederland

Lees meer...

Het concertgebouw: Het perfecte decor voor West Side Story?


Door Britt van Schie / Foto Ronald Knapp

De grote zaal van het concertgebouw in Amsterdam is een van de mooiste zalen van Nederland. Maar of het ook een geschikt decor is voor een musical, valt te betwijfelen. Maar West Side Story laat zien dat het stuk juist perfect in die zaal past.

Lees meer...

Love Story – Tragisch en aangrijpend


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Twee compleet verschillende mensen worden hopeloos verliefd op elkaar. Hij uit een vooraanstaande familie, zij niet. Hun liefde lijkt alles te kunnen overwinnen… bijna alles…

Lees meer...

De Kleine Blonde Dood herleeft


Door Carlie Spruijt / Foto's Jan Lagendijk

Na de veelbelovende reacties na de eerste try-out, druppelt alle nieuwsgierige pers donderdagmiddag het Stadstheater in Zoetermeer binnen voor de perspreview van De Kleine Blonde Dood. Een mooie impressie die smaakt naar meer.

Lees meer...

En de winnaars zijn….


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

De Musical Awards zijn terug van weggeweest. Na een afwezigheid van ruim een jaar worden de beeldjes eindelijk weer uitgereikt. Beste grote musical, beste kleine musical, beste mannelijke of vrouwelijke hoofdrol, alle genomineerden maken deze avond kans om een exemplaar mee naar huis te nemen.

Lees meer...

Nederland Musicalland - waar een klein land groot in kan zijn!


Reportage Eveline Di Scala

Nederland Musicalland - vijftig jaar Nederlandse musical -  trakteert ons op de mooiste musicalhits van eigen bodem. De hoogtepunten uit onze  Nederlandse musicalgeschiedenis  in één sprankelende show. Deze Nederlandse musical-geschiedenisles wordt gepresenteerd en vertolkt door Joke de Kruijf,  Bill van Dijk, Rosalie de Jong en Rick Sessink samen met vijftien leerlingen van de Song & Dance Musicalschool en  een live band.

Lees meer...

Beeldjes worden weer 'gevijld' !


Door Esther Raatgers / Foto's Robin van Straaten

Waar is toch de tijd gebleven dat het Nederlandse volk in één seizoen uit wel elf musicals kon kiezen? En dat zij ieder voorjaar, bij het Musical Awards Gala, een broodnodige update kreeg van alle musicals die dat jaar geweest waren en alvast een voorproefje kreeg voorgeschoteld van de producties die het komende seizoen weer te zien zouden zijn? Ontroerende, humoristische of soms nog wat onwennige musicalacts die afgewisseld werden met de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards voor allerlei categorieën.

Lees meer...

Hoofdrolspelers en producenten in Dakota naar viering driejarig bestaan Soldaat van Oranje - De Musical


Foto Joris van Bennekom

Vanwege het driejarig bestaan van Soldaat van Oranje – De Musical werden hoofdrolspelers Matteo van der Grijn en Boy Ooteman samen met producenten Fred Boot en Robin de Levita vanmiddag in een historische Dakota van de Dutch Dakota Association naar de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk gevlogen.

Lees meer...

Première Arthur en de strijd om Camelot


Door Désirée Janssen / Foto’s Ellen Broeren

Op zondag 27 oktober vindt in Theater Markant te Uden de première plaats van Arthur en de strijd om Camelot. Het theater is aangekleed met blauwe accenten, wat ook de dresscode is van deze première. Kinderen komen verkleed als kleine jonkvrouwen en ridders en ook de volwassenen hebben daar waar ze konden een blauw accent in hun kleding aangebracht. Iedereen staat te popelen om het eerste deel van de Arthur – legende te zien.

Lees meer...

Sonneveld tóch nog terug in het theater


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Wim Sonneveld overlijdt op 8 maart 1974, op 56-jarige leeftijd, aan een tweede hartaanval. Nederland is in de rouw. Zijn begrafenis trekt duizenden belangstellenden die afscheid willen nemen van de grote artiest. Vlak voor zijn dood besloot Sonneveld nog om opnieuw het theater in te gaan. Het mocht niet zo zijn. Maar nu, 40 jaar later, keert Sonneveld alsnog terug in de Nederlandse theaters. Op zondag 27 oktober gaat de musical 'Sonneveld' in Utrecht in première.

Lees meer...

Albert Verlinde neemt eerste exemplaar Musical 2.0 in ontvangst


Foto Joris van Bennekom

Het gloednieuwe musicalboek, Musical 2.0, is vanaf vandaag te verkrijgen. Om dit moment niet ongemerkt voorbij te laten gaan, organiseerde auteur Dennis Piek een feestelijke boeklancering in Ron Gastrobar te Amsterdam.

Lees meer...

Nederland Musicalland, dat wordt een feest van herkenning maar dat niet alleen!


Door Ester Dijkema / Foto's Mischa Muijlaert

De Roode Bioscoop, een piepklein maar uiterst charmant theatertje aan het Haarlemmerplein in Amsterdam vormde maandagmiddag 21 oktober het decor voor de perspresentatie van Nederland Musicalland, de nieuwste productie van Ruud de Graaf en Hans Cornelissen.

Lees meer...

Afblijven van Carry Slee wordt musical

Foto Boy Hazes

Carry Slee schreef in 1998 de bestseller Afblijven - het was tevens haar eerste boek dat verfilmd werd. Om vijftien jaar Afblijven te vieren, verschijnt dit theaterseizoen de gelijknamige musical in 80 Nederlandse theaters. De première is op zondag 26 januari 2014 in het Parktheater in Eindhoven.

 

Lees meer...

Sonneveld blijft voorlopig in Utrecht


Foto’s Andy Doornhein

Op donderdag 17 oktober het standbeeld van Wim Sonneveld bij de Utrechts Schouwburg feestelijk onthuld door de castleden van Sonneveld de Musical en door wethouder Frits Lintmeijer. Ook de broer en nicht van Sonneveld waren aanwezig bij deze bijzondere gebeurtenis. De onthulling zorgde voor flinke belangstelling van de Nederlandse pers.

Lees meer...

Assepoester een voorstelling voor jong en oud


Door Chiara Stam / Foto's Patricia Koning

Na Roodkapje, Hans en Grietje en de Gelaarsde kat brengt van Hoorne Entertainment dit seizoen weer een nieuwe sprookjesmusical op de planken: Assepoester. De koninklijke première was op 12 oktober 2013 in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen.

Lees meer...

Meer artikelen...

  1. Musical Heerlijk Duurt het Langst in 2015 terug in de theaters
  2. Flashdance is de muziek!
  3. 1.000ste voorstelling Soldaat van Oranje – De Musical
  4. The Rocky Horror Show: Al 40 jaar oud, en beter dan ooit!