PREMIERES
 INTERVIEWS
Scenes

Spectaculaire kerstklassieker voor jong en oud op écht ijs!


Notenkraker on Ice 15 t/m 27 december 2015 exclusief in nieuwe Luxor Theater, Rotterdam   

Na het succes van Swan Lake on Ice komt Imperial Ice Stars dit najaar terug met een nieuwe spectaculaire theatershow op ijs: N o t e n k r a k e r o n I c e . Dit sprookjesachtige, adembenemende en magische ballet is een ongeëvenaarde kerstklassieker. Het vrolijke en wonderlijke schouwspel is bovendien geschikt voor alle leeftijden. In de Notenkraker on Ice passeren bekende karakters als de Muizenkoning, Sneeuwkoningin en Suikertaart-fee de revue.

Lees meer...

Nieuwe naam toegevoegd aan line-up


Foto Alfred Meester
Jamai in The Christmas Show

Jamai is op 26 en 27 december te zien in de nu al veelbesproken The Christmas Show in de Ziggo Dome Amsterdam. Jamai is naast Nicolette van Dam, Ron Brandsteder, O’G3NE en Edsilia Rombley in The Christmas Show te bewonderen. Waar wereldsteden als New York en Londen in de decembermaand al jaren in de ban zijn van spectaculaire kerstshows, heeft nu ook Amsterdam haar eigen Christmas Show.

Lees meer...

Berget Lewis in Roze Vrijdag van dinnershow Brooklyn Nights


Foto Ilse de Vries
Studio’s Aalsmeer en OUTtv presenteren samen speciale gay-editie Berget Lewis in Roze Vrijdag van dinnershow Brooklyn Nights  

Berget Lewis zal op 18 december 2015 een spetterend optreden geven in het theaterspektakel tijdens de Roze Vrijdag editie van Brooklyn Nights. ‘Berget mag niet ontbreken op deze avond’, aldus Marc Forno, gastheer van de avond. ‘Zij is een ware diva die qua status en repertoire uitstekend in de show past’.   

Lees meer...

Dinnershow Pandora – Kun jij de verleiding weerstaan?


Door Marit van Eisden / Foto’s Roy Beusker

Omtrent de mythe van Pandora is in Studio 21 te Hilversum een fonkelnieuwe dinnershow te zien. Een avond vol verleiding, passie, zang en dans. Maar bovenal een avond waarin alle zintuigen geprikkeld worden en op scherp worden gezet. 

Lees meer...

Christian Farla presenteert betoverende nieuwe show Night of Illusions


Na een succesvolle tournee in Duitsland, een deelname aan Britain’s Got Talent en het behalen van een finaleplaats in het Duitse tv-programma Das Supertalent, is de Rotterdamse illusionist Christian Farla eindelijk weer te zien in Nederland. Farla’s nieuwste theatershow Night of Illusions heeft alle ingrediënten voor een spectaculaire en bovenal magische avond.

Lees meer...

Powervrouwen tarten de zwaartekracht in opzwepende en dynamische voorstelling No Sweat!


Waar menig persoon al klamme handjes krijgt bij de gedachte aan trapezes, hoogtes en rondvliegen aan touwen zonder vangnet, blijven de dames van No Sweat verbazingwekkend koel. In deze adembenemende voorstelling van het Engelse gezelschap Stufish Productions Ltd, vervagen de grenzen tussen dans, acrobatiek en theater. Negen multi-getalenteerde vrouwen dansen en bewegen op opzwepende muziek over het podium én ver daarboven. Briljante combinaties van vrouwelijke kracht, lenigheid en gevoeligheid op lekkere muziek, waaronder de zeer toepasselijke hit ‘Respect’ van Aretha Franklin.  No Sweat is van 3 tot en met 28 november in de Nederlandse theaters te zien. 

Lees meer...

Cirque Du Soleil viert 20 jaar in Nederland met nieuwe show Amaluna


Sinds Saltimbanco in 1995 het Nederlandse publiek liet kennismaken met Cirque du Soleil, boekt het gezelschap show na show daverende successen onder de enthousiaste Nederlandse toeschouwers. 20 jaar na het eerste succes in Nederland is het tijd voor een gloednieuwe show; Amaluna. Amaluna is alweer de 33e productie van Cirque du Soleil, geschreven en geregisseerd door gerenommeerd regisseur Diane Paulus die al eens een Tony Award in ontvangst mocht nemen voor beste regie.

Lees meer...

Tickets voor Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration nu verkrijgbaar


Disney On Ice brengt in de kerstvakantie opnieuw magie op het ijs!  

Na het enorme succes van afgelopen december, waarbij alle shows uitverkocht waren, komt Disney On Ice opnieuw naar Nederland in de kerstvakantie. Mickey Mouse en Minnie Mouse nemen het publiek mee naar vier magische bestemmingen in Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration. Deze spectaculaire ijsshow is van 23 t/m 26 december te beleven in Jaarbeurs Utrecht en van 28 t/m 30 december in Amsterdam RAI. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Lees meer...

Cirque Stiletto 3: Een voorproefje


Reportage Andy Doornhein

Drie september zal de nieuwe voorstelling van Cirque Stiletto, deel 3, in het DeLaMar theater in première gaan. In voorgaande shows was Ellen ten Damme de leading lady maar dit keer is het de beurt aan niemand minder dan Karin Bloemen. Tijdens een openbare repetitie, waarbij wij aanwezig waren, hebben we een kleine impressie gekregen van hoe deze voorstelling er uit gaat zien.

Lees meer...

Groots, indrukwekkend, spectaculair: de Moulin Rouge!


Door Girija Nederstigt & Marijn Sieben

Boulevard de Clincy, de nachtclubbuurt van Parijs. Links en rechts zijn nachtclubs, theaters en bars. Tussen al deze led-verlichte gevels is er één theater totaal anders. Dit theater valt op door zijn chique uitstraling en grote molen op het dak. We zijn bij de Moulin Rouge. 

Lees meer...

Brooklyn Nights gaat door!


Succesvolle dinnershow jaar langer in Studio’s Aalsmeer te zien  

Het succes van de wervelende dinnershow Brooklyn Nights in Studio’s Aalsmeer is zo groot dat een vervolg niet kan uitblijven. Komend najaar, vanaf 19 september, zal Brooklyn Nights iedere zaterdagavond in de voormalige televisiestudio’s van Aalsmeer te zien zijn.

Lees meer...

Koninklijk Theater Carré biedt Nederlands leukste fietsers gastrol in spektakelcircus iD van Cirque Éloize


Foto Andy Doornhein

Deze zomer is het spektakelcircus iD van het befaamde Canadese gezelschap Cirque Éloize een maand lang te zien in Koninklijk Theater Carré. Voor alle waaghalzen die altijd al op het toneel van Carré hebben willen staan, heeft het theater nu een bijzondere actie bedacht. In iD voert trialbiker Thibaut Phillipe waanzinnige stunts uit op zijn BMX. Een belangrijk onderdeel van de show dat altijd zorgt voor enthousiaste en bewonderende reacties van het publiek.

Lees meer...

Komt dat zien. Nieuwe editie van bejubelde circusshow


Foto Nick van Ormondt
Met Karin Bloemen -  Het geheim van haar 5 C's

Een verrassende nieuwe editie van Cirque Stiletto dient zich aan met Karin Bloemen, een veelzijdige ster, bij wie het woord diva op het lijf geschreven is. Karin is de énige vedette in ons land die haar hoge “C” weet te combineren met Circus, Cabaret, Chansons en Comedy en daarmee totaal theater creëert met haar 5C’s! “Ik sta  te trappelen als een circuspaard om de piste in te gaan” aldus Karin. “Al mijn hele leven heb ik een passie voor het circus! Voor de puurheid en de echtheid. Bij het circus krijgt fake geen kans. Ik heb veel respect voor circus artiesten die hun hele leven wijden aan die 7 of 8 minuten in de piste!”.

Lees meer...

Mississippi Steamboat Night


Door Andy Doornhein

Daar ligt ze dan, badend in onverwachte zonnestralen, aan de Rotterdamse Maasboulevard raderstoomboot “De Majesteit”. De schoepen draaien langzaam door het water, het 82,5 meter lange voormalige passagiersschip uit 1926 ligt al te popelen om haar gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.

Lees meer...

Chippendales dit najaar met Get Lucky Tour naar Nederland


De enige echte Chippendales komen in oktober en december met hun Get Lucky 2015 Tour voor maar liefst zeven shows naar Nederland. De mannelijke entertainers zijn op 20 oktober te zien in Den Helder, en op 22 oktober in Rijswijk. In december komen zij terug voor shows in Rotterdam, Amsterdam, Breda, Zwolle, en Roermond. De kaartverkoop start aanstaande donderdag om 10:00 uur.

Lees meer...

Een echte avond uit bij '21 On Air'


Door Marieke van Dijk 

Na de shows 'Novomundo' en 'DreamsLive' brengt RTL Live Entertainment nu de Dinnershow ‘21 On Air'. De dinnershow vindt plaats in studio 21, op het mediapark te Hilversum. Hier is televisiegeschiedenis geschreven en dit is dan ook meteen de rode draad in de show.

Lees meer...

Cirque Éloize – Zitten op het puntje van je stoel...


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Cirque Éloize wordt ook wel het zusje van Cirque du Soleil genoemd. Het gezelschap van dit spektakelcircus heeft inmiddels 40 landen aangedaan en zo’n 4000 keer opgetreden. In de zomer is Cirque Éloize exclusief te zien in Koninklijk Theater Carré. Wij bezochten alvast de repetities én de show in Rome, waar de voorstelling 'ID' momenteel te zien is in Teatro Brancaccio.

Lees meer...

Cirque Éloize- spektakelcircus met een vleugje West Side Story


Foto's Andy Doornhein.
Deze zomer in Carré: Cirque Éloize met iD

Deze zomer haalt Koninklijk Theater Carré een circusspektakel van het gerenommeerde en vooruitstrevende gezelschap Cirque Éloize naar Nederland. Van 24 juni tot 19 juli is de show iD alleen te zien in het Amsterdamse theater. Vandaag waren er al twee artiesten uit de show in Amsterdam om voorbijgangers een klein voorproefje te geven, doormiddel van spectaculaire stunts rondom Carré.

Lees meer...

Martin Simek - Terug in theaters met ENKELSPEL


Dit voorjaar keert meesterverteller/cabaretier Martin Šimek terug in de Nederlandse theaters met zijn nieuwe voorstelling Enkelspel. Als oud-tennisser is Šimek vertrouwd met het feit dat het leven een enkelspel is. Aan de hand van talloze anecdotes uit de catacomben van Roland Garros en Wimbledon neemt hij het publiek mee in zijn visie: tennis is een spiegel van het menselijk bestaan. Enkelspel is het vijfde avondvullende theaterprogramma waarvan Šimek zelf de kern verwoordt als: ‘Tennis als metafoor voor het leven’.  Naast een kijkje achter de schermen van de wereld van prof tennisers, belicht Šimek ook op geheel eigen, spitsvondige wijze, het begrip ontspanning als basisprincipe voor alles wat een mens onderneemt.

Lees meer...

Lulverhalen van en door de man


Door Marit van Eisden / Foto’s Rein van Gastel

Voor alweer de derde keer keren ‘De Lulverhalen’ terug naar het theater. Onder leiding van Howard Komproe zijn er weer verschillende bekende ‘lullen’ gevonden die het publiek wel deelgenoot willen maken van hun lulverhalen. 

Lees meer...

Dinner experience Brooklyn Nights in Studio’s Aalsmeer


Door Marit van Eisden

Een avond top entertainment
Studio’s Aalsmeer presenteert in samenwerking met Frank Wentink een nieuwe dinner experience, Brooklyn Nights. Brooklyn Nights is een complete avond uit, waar je als gast flink in de watten wordt gelegd. Een avond vol met lekker eten, top entertainment, een flitsende theatershow en als afsluiting een spetterende afterparty.

Lees meer...

30 Jaar Wereld Kerstcircus in Carré


Door Marit van Eisden / Foto's Stardust & CPAA - Slideshow Ronald Rijntjes

‘Hooggeëerd publiek!’ klinkt er uit de piste van Koninklijk Theater Carré. Spreekstalmeester Tony Wilson heet het publiek welkom. Het is een week voor de kerst en het theater staat dan ook volledig in het teken van het Wereld Kerstcircus dat dit jaar haar 30-jarig jubileum viert.

Lees meer...

JEANS - Tropical Heat


Dit jaar trakteert JEANS het publiek op een tropische verrassing! 

Onder de noemer ‘Tropical Heat’ belooft het dit keer een meeslepende cocktail van zinderende melodieën, romantische duetten en opzwepende showmuziek te worden. Met een vleugje salsa, een snufje folk en een flinke knipoog theater, bewijst Tropical Heat weer dat het concept van JEANS werkt!! Voor iedere muzieksmaak wat wils en altijd kwaliteit in performance, zang, dans en steengoede muzikale arrangementen. JEANS blijft trouw aan haar principe om de springplank voor jong theatertalent te zijn!

Lees meer...

‘Feet Don’t Fail Me Now’ - Een explosie van live-muziek en dans


Rhythmic Circus: vier dansers, een zevenkoppige band en een beatboxer. Een mix van tapdansen met rock-, blues-, jazz- soul- en funkmuziek, gecombineerd met lichte slapstick comedy. De reputatie van het gezelschap gaat veel verder dan het gebruiken van alleen danstalent. Themastukken omvatten kostuumwissels en de enorme muzikaliteit van het orkest is zeer herkenbaar.

Lees meer...

Afscheidstournee The New Houdini van start


Door Arnoud Bogerd / Foto's Rob van Houdt

De rode doos, oftewel theater Vredenburg Utrecht Leidsche Rijn, staat de komende periode in het teken van illusies, magie én de wilde haren van Hans Klok. Na zijn succes op het Circusfestival in Monte Carlo, start Klok hier zijn afscheidstournee van 'The New Houdini'.

Lees meer...

Cirque du Soleil ‘s Kooza strijkt neer in Amsterdam

Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Cirque du Soleil, oftewel circus van de zon, werd in 1984 opgericht door twee straatartiesten en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. De vele verschillende shows van Cirque du Soleil zijn over de hele wereld te zien. Na onder meer 'Totem' en 'Corteo' gaat op 13 maart in Amsterdam ‘Kooza’ in première.

Lees meer...

Atletische puzzel op de planken

Dit theaterseizoen brengt Kataklò haar nieuwe dansvoorstelling ‘Puzzle’ in het theater. In deze kleurrijke, moderne Italiaanse dansvoorstelling komen dans, acrobatiek, licht, geluid en humor op een wonderlijke, illusionerende wijze samen. Net als in een puzzel is iedere compositie nauwgezet en vormt elk lid van het gezelschap een onmisbaar element in deze productie.

Lees meer...

Estrel Hotel – Welkom in Las Vegas in Berlijn

Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Tijdens de persreis van Tec Entertainment overnachten we in het Berlijnse “Showhotel" Estrel. Dit grote congreshotel heeft meer te bieden dan de 1025 kamers. Veel meer! Tevens brengen we een bezoek aan de show 'Stars in Concert' die elke avond in het hotel te zien is.

Lees meer...

Tec Entertainment presenteert: The Tina Turner Experience

A celebration of Tina Turners Life and Music
Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Tijdens een presentatie in het Estrel Hotel in Berlijn maken we kennis met Tec Entertainment en hun aankomende producties in Nederland. Tec Entertainment brengt al enkele jaren grootschalige Tribute shows op de planken die in lijn staan met grote artiesten. In oktober kunnen we in Nederland al de voorstelling 'I’m a Soulman'  van The Blues Brothers aanschouwen en op 21 december 2013 brengt Tec Entertainment in het Gelredome in Arnhem  'The Tina Turner Experience'.

Lees meer...

Typische Britse humor tijdens The Faulty Towers – the Dining Experience

Door Britt van Schie / Foto's Ron Rutten

 

Terwijl het publiek, op 20 september 2013, in de lobby van het NH Atlanta hotel in Rotterdam staat te wachten, begint de voorstelling The Faulty Towers, the Dining Experience al. De acteurs lopen tussen het publiek door, delen nootjes uit, halen glazen op spreken met elkaar en tot de gasten. De typisch Britse humor slaat direct aan bij het publiek.  De unieke locatie past natuurlijk perfect bij de belevenissen van de hoteleigenaren. Het publiek wordt gedurende de gehele voorstelling behandeld als hotelgasten, ze zijn als het ware onderdeel van het stuk.

Lees meer...

Cirque Stiletto speelt tweede viool

Door  Esther Raatgers / Foto Roy Beusker

In 2009 werd het theatrale circusspektakel ‘Cirque Stiletto’ jubelend ontvangen. Alleskunner en podiumbeest Ellen ten Damme kon haar volledige artistieke ei kwijt in deze gigantische voorstelling die mogelijk gemaakt werd door Stardust Productions. Op veler verzoek heeft deze show daarom dit jaar een vervolg gekregen. Ten Damme staat al vanaf 30 augustus met haar show ‘Cirque Stiletto 2’ in Theater Carré en op 3 september beleefde deze show haar officiële première.

Lees meer...

Ellen ten Damme stouter dan stout in Cirque Stiletto 2

Foto Roy Beusker
Haar opwindende biecht over de zeven hoofdzonden


Juichend werd Ellen ten Damme’s show Cirque Stiletto ontvangen in de pers. “Popdiva met circusbloed”  “Ze is ruig, ze rockt ze is sexy als Madonna stoer als Nina Hagen en zwoel als La Dietrich.” “Ellen is de tijger van de voorstelling!” “Nog niet eerder vertoond” “Madonna, wat dacht je hiervan?” De Volkskrant jubelde; “Een nieuwe traditie geboren!” Dit laatste wordt komend seizoen bewaarheid; Cirque Stiletto 2 is het zinderende, spannende, sexy vervolg op de eerste show.

Lees meer...

Hans Klok’s New Houdini in première

Door Mario Perton / Foto’s Andy Doornhein

Een illusie is pas echt af als deze tot de verbeelding spreekt. Tenminste, er moet meer staan dan een doos met zaag. Eén ding kan er met zekerheid gezegd worden: De show van Hans Klok The New Houdini is af! Een spektakel dat je moet ervaren. Woensdag 17 juli was in Koninklijk Theater Carré de wereldpremière van deze adembenemende show, waar zomers bekend Nederland op af kwam.

Lees meer...

Stardust Circus International BV Henk van der Meyden en Monica Strotmann presenteren:

Hans Klok met The New Houdini - Spanning Sensaties en Stunts!

Foto Govert de Roos

Na zijn stormachtig succes op Londens Westend en dit jaar ook nog in Parijs, Berlijn en in tal van Europese TV shows in Frankrijk, Duitsland, Engeland, China en Japan zal Hans Klok ’s werelds meest succesvolle en snelste illusionist ter wereld vanaf zestien juli zijn allernieuwste show “The New Houdini” voor het eerst in Carré presenteren.

Lees meer...

Diavolo Dance Theatre, niet voor mensen met een zwak hart

Betty Keeman / Foto's Kristi Khans / Angela Weiss

Een milliseconde houdt het publiek zijn adem in. Één van de danseressen springt van het schommelde decorstuk en vlieg zo’n zes meter door de lucht…

Van dit soort momenten, waar op je spreekwoordelijk je hart vasthoudt, zijn er veel in de voorstelling ‘Diavolo’ van het Diavolo Dance Theatre uit Los Angeles.

Lees meer...

Stage Entertainment ontwikkelt muzikale TOPSPORT-SHOW

Joop van den Ende’s internationale live entertainment onderneming Stage Entertainment introduceert een nieuw showconcept: Nederlandse topsport vormt een team met Nederlandse topmuziek. Sportprestaties worden verweven met extreme sportacts, bekende artiesten uit de popmuziek en een Nederlandse top-DJ. De groots opgezette show, waar het publiek zijn helden van dichtbij kan meemaken, vindt in december plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Lees meer...

Verwacht het onverwachte met Pierric

Balanceren tussen mime, theater, comedy en magie in een spectaculaire theatershow

Een man in een witte mysterieuze kamer met deuren die weigeren open te gaan. Een parel van een voorstelling die moeilijk in een hokje te plaatsen is. De theaterproductie Pierric speelt met alle elementen van een non-verbaal verhaal. Hij spreekt niet, maar mimet, is tevens een goochelaar en laat ook kanten zien van een danser en acrobaat. Pierric staat bekend om zijn ongekende veelzijdigheid en precisie. DG Theater brengt dé hit van het Avignon Festival 2010 naar Nederland. De première van Pierric is op 26 maart a.s. in het Parktheater in Eindhoven. Pierric is nog tot en met 27 april 2013 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters.


Wie is Pierric Tenthorey
Fransman Pierric werd geboren in 1981 en begon dramaschool in 1986. Zijn doel was het werken in diverse genres, van comedy tot toneel. Zo was hij te zien in King Lear, Oblomov, L’Ecole des Femmes, Antigone en Act Without Words II.

Lees meer...