PREMIERES
 INTERVIEWS
Scenes

Wim Daniëls - Associëren


Door Andy Doornhein
Hoe vaak kan je in een voorstellig afwijken van je verhaal? Heel vaak dus en Wim Daniëls blijkt daar een kampioen in te zijn .
Wim Daniels is vooral bekend van zijn bijdragen aan de programma’s “Spijkers met Koppen” en “Pauw & Witteman”. Echter op het podium blijkt hij een meer dan geweldige voorstelling neer te kunnen zetten.

Lees meer...

Sara Kroos, Doorgefokt!


Door Mirjam Christenhuis / Foto Krooskunst

Op vrijdag 6 november gaat in het Oude Luxor theater in Rotterdam de zevende solo voorstelling van Sara Kroos in première: Doorgefokt!

Sara Kroos staat samen met haar drummer Rutger Hoorn garant voor een avond vol ontroering, hilarische momenten, grappen die net over de rand gaan en dan nog een zetje extra krijgen. Kortom een avond om niet comfortabel achterover te leunen maar om op het puntje van je stoel door te brengen.

Lees meer...

Andermans Veren Live! – Er is altijd een derde


Door Viviane Veger / Foto’s Joke de Laaf

Dit jaar kunt u alweer 25 jaar luisteren naar het muziekprogramma Andermans Veren op de radio. In deze rubriek van de AVRO worden er verschillende bekende en minder bekende kleinkunst en cabaret fragmenten gedraaid.  Om dit jubileum te vieren is het muzikale gezelschap Andermans Veren Live! dit seizoen wederom in het theater te zien en zet de groep verschillende kleinkunst en cabaret liederen in een muzikaal nieuw licht.

Lees meer...

Saskia van Zutphen en Paulette Willemse geven eigen draai aan Kerst


Nieuwe voorstelling Vuile Huichelaar staat garant voor een vrolijk Kerstfeest  

Kerst. Het is een tijd van geld uitgeven, boodschappen doen, agenda’s bijhouden, mooie outfits, ingewikkelde gerechten en opgelegde gezelligheid. Saskia van Zutphen en Paulette Willemse bieden met een nieuwe, komische meezing-kerstshow een welkome afleiding van de stress die de feestdagen met zich meebrengen.

Lees meer...

Sjaak Bral zwaait het jaar uit met Vaarwel 2015


 Altijd actueel en elk jaar succesvol
Vanaf donderdag 29 oktober is Sjaak Bral, de meester van het actuele cabaret, in theaters door het hele land te zien met zijn oudejaarsvoorstelling 'Vaarwel 2015!'. Tradititegetrouw wordt de voorstelling opgenomen voor TV in de Rijswijkse Schouwburg en sluit Sjaak zijn tournee af met zes shows, 28 t/m 31 december, in Diligentia, Den Haag. Al negentien jaar non-stop achter elkaar speelt Sjaak Bral zijn oudejaarsconference in de Nederlandse theaters.

Lees meer...

Jekkers & Jeroen - Als we zo vrij mogen zijn


Foto Jaap Reedijk

Weinig mensen weten dat de cabaretiers Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk al zeer lang, zeer goed bevriend zijn en dat ze in 1987 al een keer samen op de planken hebben gestaan, ver voordat ze allebei als soloartiest bekendheid kregen. 

Lees meer...

Engelstalige première theatervoorstelling Marc de Hond


Shards bring good fortune op 20 september in Boom Chicago
Op zondag 20 september speelt presentator Marc de Hond in Boom Chicago in Amsterdam de première van Shards bring good fortune, de Engelstalige versie van zijn voorstelling Scherven brengen geluk. Hierin vertelt hij over zijn leven in een rolstoel, en hoe het grote drama dat hem overkwam hem uiteindelijk ook veel moois opleverde. De voorstelling is geregisseerd door cabaretier Silvester Zwaneveld. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.marcdehond.nl

Lees meer...

Uitmarkt Tips!


Ga je naar de Uitmarkt in Amsterdam en weet je nog niet wat je allemaal wil gaan bekijken? Hieronder enkele tips.

Stage Entertainment Nederland op de Uitmarkt - Kom je musicalkennis testen in de 'Musical Escaperoom'
Het laatste weekend van augustus start met de Uitmarkt in Amsterdam het nieuwe culturele seizoen. Stage Entertainment Nederland laat op zaterdag 29 en zondag 30 augustus theaterliefhebbers kennismaken met uiteenlopende titels.

Lees meer...

Howard Komproe doet het dit seizoen met vrouwen


Foto Mischa Muijlaert
Met o.a. Angela Groothuizen, Bobbi Eden, Sanne Wallis de Vries, Sylvana Simons en Lucretia van der Vloot op tournee met de LULverhalen – Ladies on Stage  

Waar Howard Komproe het eerder uitsluitend met mannen deed, gooit hij het dit seizoen over een andere boeg. Zijn succesvolle theaterconcept de LULverhalen krijgt namelijk een vrouwelijk vervolg. Met de LULverhalen – Ladies on Stage zijn er deze keer, naast Komproe, alleen dames aan het woord.

Lees meer...

Vincent Bijlo wil geavanceerdste blinde worden


Foto Shody Careman
Het Nieuwe Nu vanaf september in de Nederlandse theaters


Vanaf september staat cabaretier Vincent Bijlo met een nieuwe voorstelling in de theaters. In Het Nieuwe Nu bekijkt Vincent de wereld door een ‘slimme’ bril en verplaatst hij zich in een zelfrijdende auto.

Lees meer...

Veldhuis en Kemper in Openluchttheater Bloemendaal


Foto's Bianca Dijck (tekst Openluchttheater Caprera)

Inmiddels kunnen we in Bloemendaal niet één seizoen zonder hen: Veldhuis & Kemper trekken met hilarische avonden al jaren volle zalen en verrassen keer op keer met scherpe cabaretprogramma’s in het hart van de tijdgeest. En met hun nieuwe cabaretprogramma ‘Of de gladiolen’ is het ze weer gelukt! Na een hilarische try-out in mei 2014 zijn ze gelukkig snel terug. Met een volwaardig af programma!

Lees meer...

Yentl en de Boer winnen Annie M.G. Schmidtprijs 2014


Door Girija Nederstigt / Foto's Ellen Broeren

We zijn te gast bij de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs 2014. De prijs voor de schrijver, componist en uitvoerder van het beste theaterlied dat het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. De winnaars weten al een tijd dat ze hebben gewonnen. Maar vandaag, zondag 19 april, is de officiële uitreiking in Theater Bellevue.

Lees meer...

Yora Rienstra - Yora drukt haar snor


Door Sjamke de Voogd

In haar derde solo voorstelling drukt cabaretière Yora Rienstra haar snor geheel niet! Ze gaat met de billen bloot.  Ze vertelt haar verhaal over moeder worden, of eigenlijk vader worden. Want hoewel ze van buiten zeer vrouwelijk is, benadert zij haar rol binnen haar relatie en als ‘niet-gebaard-hebbende-moeder’ van de mannelijke kant.

Lees meer...

De LULverhalen 2015… mannen aan de beurt!


Door Joyce Hamilton / Foto's Ellen Broeren

Al twee keer eerder kwam Howard Komproe met een mannelijke tegenhanger van Vagina Monologen en andere ‘vrouwendingen’. Dat smaakte blijkbaar naar meer. Op vrijdag 3 april werd in Houten dan ook een gele loper uitgerold voor de première van 'de LULverhalen' 2015.

Lees meer...

Jörgen Raymann & Brainpower: vriendschap is gratis!


Door Jennifer Schreurs

Jörgen Raymann staat na ruim twee jaar eindelijk weer eens live op het podium. Hij doet dit niet alleen, maar krijgt versterking van rapper Brainpower, zijn twee-eiige tweelingbroer. Twee verschillende werelden komen bij elkaar in deze show die op 4 februari 2015 in première gaat in het vernieuwde Oude Luxor te Rotterdam.

Lees meer...

Namen de LULverhalen 2015 bekend


Foto Gwendolyne van Erp
Howard Komproe brengt bekende namen samen voor derde editie de LULverhalen 

Na het succes van de eerste twee edities van de LULverhalen heeft initiatiefnemer Howard Komproe besloten een derde keer met een groep bekende mannen het theater in te duiken met de populaire formule boordevol testosteron: de LULverhalen 2015! Ook dit seizoen slaagt Komproe er in een mooie line-up te presenteren.

Lees meer...

Anne Jan Toonstra - nieuwe voorstelling ‘Oi’


Foto Ramon Kool

Dit voorjaar tourt cabaretier/muzikant Anne Jan Toonstra met zijn theaterprogramma ‘Oi’ door Nederland. Een gloednieuwe voorstelling waarin Toonstra zich definitief manifesteert als een veelbelovende en volwaardige theaterpersoonlijkheid. De premiere staat gepland op donderdag 5 februari in De Oosterpoort in thuisstad Groningen. Anne Jan: Oi, een belofte voor de toekomst

Lees meer...

Groene vingers moeten nog aarden


Door Esther Raatgers / Foto Eric van Nieuweland

Deze week beleeft Ellen Dikker de première van haar vierde avondvullende theaterprogramma ‘Groene Vingers’. Vond haar vorige première nog plaats in de kleine zaal van de schouwburg in Rijswijk, deze voorstelling is gepromoveerd naar de kleine zaal van het Amsterdamse Theater Bellevue. In een ongedwongen, intieme ambiance trakteert Ellen Dikker haar publiek op een vermakelijke avond.

Lees meer...

“Heerlijk om met de jongens op het podium lol te trappen!”


Door Sjamke de Voogd / Foto Govert de Roos
 
Een week lang stond Erik van Muiswinkel vergezeld van zijn band met zijn voorstelling ‘Schettino’ in De Kleine Komedie. Vijf avonden op rij nagenoeg uitverkocht. Dat zal onder andere te maken hebben met het winnen van de Poelifinario een paar maanden geleden. En dat deze voorstelling ‘award-winning’ is, is meer dan terecht. Alles klopt, het verhaal is rond, het thema stevig en helder.

Lees meer...

Louise Korthals - Zonder Voorbehoud


Door Andy Doornhein / Foto's Monique Kooijmans

'En dan ineens is het laatste liedje gezongen en zwelt het oorverdovende applaus aan.
Hè, wat kort?', is het eerste wat er in mijn gedachte op komt. Dan kijk ik op mijn horloge en tot mijn stomme verbazing blijkt er inmiddels anderhalf uur te zijn verstreken sinds het licht in de zaal is uitgegaan. Wat een tempo, wat een energie en wat een emoties.'

Lees meer...

Tineke Schouten – gewoon DOEN, maar dan op z’n Amerikaans


Door Betty Keeman / Foto's Gwendolyne van Erp

Voor haar nieuwe theatershow gaat Tineke Schouten het op z’n Amerikaans proberen. Het moet allemaal “Big, Bigger, Biggest!” En dus zijn er een orkest met popmuzikanten, een showtrap, het grootste Zwanenmeer ooit getoond in Nederland en Amerikaanse wereldsterren. Zo zingt Tina Turner met Eros Ramazzotti en valt hem vervolgens bijna aan en schudt Shakira met haar heupen in de hoop meer af te vallen. Maar de liefde voor Nederland blijft, dus zijn er ook bouwvakkers en komen Tattoo Tina en Oma Oortjes ook voorbij.

Lees meer...

Vuile Huichelaar – Ze zullen doorgaan


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Voor het vierde seizoen op rij zijn Saskia van Zutphen en Paulette Willemse te zien in het theater met een ‘Vuile Huichelaar’-voorstelling. Een voorstelling die omschreven wordt als ‘speciaal voor vrouwen’. Gelukkig valt er voor de mannen ook genoeg te lachen.

Lees meer...

Album en nieuwe theatervoorstelling Carolien Borgers


"DE ANDERE IK" & "ZEKER WETEN"
Foto Claire Witteveen

Deze maand verschijnt ‘De Andere Ik’: het debuutalbum van Carolien Borgers. De liedjes maken onderdeel uit van de cabaretvoorstelling ‘Zeker Weten’ waarmee ze momenteel try out in de theaters. De voorstelling ‘Zeker Weten’ gaat op 19 december in première in Theater Diligentia in Den Haag.

Lees meer...

Tweede theaterprogramma Louise Korthals binnenkort in première


Winnares Neerlands Hoop 2013 met Zonder Voorbehoud in de theaters

‘Wat een zangeres! Wat een actrice! Wat een lef!’, schreef de Volkskrant na het zien van haar voorstelling Vlieguur. NRC zag ‘een veelbelovend debuut’, Het Parool noemde haar ‘een geboren performer’ en De Telegraaf concludeerde ’Korthals heeft alles in zich om een heel grote te worden.’ Maar Louise Korthals is vooral Louise Korthals. Winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2011 en winnaar van de Neerlands Hoop 2013, de prijs voor die veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

Gelukkig is Louise pas net begonnen en nog lang niet uitgeraasd. Er gloeit een groot, hongerig, bijna wreed verlangen in haar hart en op haar stembanden. Een verlangen dat in enthousiasme de eindhalte voorbij reed. Tijd voor een tweede programma dus, zonder voorbehoud. 

Lees meer...

Amsterdam EXPO en Naturalis bundelen krachten voor tentoonstelling Giants of the Ice Age


De tentoonstelling Giants of the Ice Age, de grootste reizende tentoonstelling ooit gemaakt over de ijstijd, opent op 27 november haar deuren voor het publiek. Op verzoek van Amsterdam EXPO voegt Naturalis Biodiversity Center in Leiden een complete galerie over Nederland in de ijstijd toe. Naturalis is hét nationale kennisinstituut over biodiversiteit met onder meer de ijstijd als een van haar expertisegebieden.

Lees meer...

Aanmelding VARA Leids Cabaret Festival 2015 van start!


Met 40 speelbeurten, een professionele workshop en media-aandacht je cabaretcarrière beginnen? Meld je dan aan voor het VARA Leids Cabaret Festival!
Wim Helsen, Tim Fransen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Lebbis en Jansen en vele anderen gingen je voor. 

De aanmelding sluit op 1 januari 2015 en aanmelden kan via www.leidscabaretfestival.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Bekende Nederlandse artiesten samen in theatervoorstelling over filmklassiekers


Cabaretiers Peter Heerschop, Viggo Waas en Erik van Muiswinkel staan volgend jaar in een theatervoorstelling van Titus Tiel Groenestege waarin zij, samen met o.a. Ali B. en Wende Snijders, beroemde filmscènes op het podium brengen.  

De voorstelling, met de titel Onceuponatimethegodfather flewoverthecuckoosnestwhiledoctor-zhivagodiedof saturdaynightfeveraftereatinga clockworkorange gaat op 13 mei 2015 in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en is slechts een maand te zien in elf steden door heel Nederland. Het bijzondere gezelschap giet voor de voorstelling onvergetelijke scènes uit filmklassiekers als The Godfather, One Flew over the Cuckoo's Nest, Titanic en Casablanca in een nieuw verhaal. De beroemde scènes worden nagespeeld, gezongen en gerapt door acteurs, zangers en cabaretiers die niet eerder samen op één podium te zien waren.

Lees meer...

Pepijn Schoneveld “Meneer Jongetje”


Door Andy Doornhein / Foto's Jaap Reedijk

“Meneer Jongetje” is het eerste avondvullende cabaretprogramma van Pepijn Schoneveld. Deze voorstelling ging op 8 maart in Theater Bellevue in première.

Lees meer...

We choose to go to the moon!


Door Barbara Klomp / Foto Michel Bosch

Terwijl Claudia de Breij haar openingslied “Woman in the moon” zingt, horen we de stem van president Kennedy, “We choose to go to the moon”. Een decor van dobbelstenen zakt naar beneden. Een enorme dobbelsteen rolt de zaal in. “De teerling is geworpen!”  En wat doe je dan, als die teerling geworpen is. Leg je je erbij neer? Of gooi je nog een keer? Hoe vaak blijf je gooien?

Lees meer...

Als je niet leeft kun je niet scoren


Door Mirjam Christenhuis

Op donderdag 20 februari verzamelt zich, voornamelijk mannelijk publiek, in de Stadschouwburg van Haarlem voor de première van ‘Als je niet leeft kun je niet scoren’. Een tragikomisch verhaal vertolkt door Eric van Sauers en Cees Geel.

Lees meer...

Buiten raast de storm, maar binnen is het gezellig en warm!


Door Kim Brinkhof / Foto Nico Elsemgeest

Van woensdag 12 februari tot en met zaterdag 15 februari staat René van Meurs met zijn solo voorstelling ‘Voor de storm’ in de kleine zaal van het Bellevue theater in Amsterdam. Theaterparadijs bezocht de show op 12 februari en werd verrast door zijn snelheid en de afwisseling van grappen en levenswijsheden.

Lees meer...

Eerste voorronde Leids Cabaretfestival 2014


Door Esther Raatgers

Voor de 36e maal wordt deze week het Leids Cabaretfestival georganiseerd. Het evenement dat voor cabaretiers als Micha Wertheim, Kees Torn, Sanne Wallis de Vries, Sara Kroos en Lebbis & Jansen de springplank vormde naar een glansrijke carrière in de Nederlandse theaters.

Lees meer...

Een klein geluksmomentje dus…


Foto Joris van Bennekom

Joep Onderdelinden is zo’n acteur die zijn kwaliteiten niet van de daken schreeuwt, maar ondertussen toch alweer zo’n vijfentwintig jaar in het theatervak zit. Voor de schermen vaak in een memorabele bijrol, achter de schermen soms van cruciaal belang. Want zonder Joep Onderdelinden had ‘Hema – De Muscial’ het daglicht nooit aanschouwd.

Lees meer...

Kasper van Kooten toont Karakters


Door Amanda Hilhorst  /  Foto Bob Bronshoff

Op een druilerige avond ging gisteren de nieuwe voorstelling van Kasper van Kooten in première. Wederom baseert hij zijn voorstelling op een boek, of zoals hij het zelf gedoopt heeft, een ‘cabaroman’. Net als bij ‘Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel’ dat Van Kooten in 2011 schreef en speelde, brengt hij ook dit keer een boek dat hij zelf geschreven heeft tot leven in het theater. En dat werkt.

Lees meer...

Er zijn nog kaarten, hoezo?


Door Andy Doornhein / Foto Jaap Reedijk

Donderdag 12 december gaat de laatste serie voorstellingen van Jeroen van Merwijk in première. Met deze dertiende voorstelling “Er zijn nog kaarten” neemt Van Merwijk afscheid van het theaterpubliek. Prachtige contrasten, een carrousel van menselijke emoties, een briljante voorstelling. Met dit gevoel zouden we volgens Jeroen van Merwijk na de voorstelling zijn optreden omschrijven.

Lees meer...

Dames voor na Vieren - Bruids- en Grafwerk


Door Marit van Eisden / Foto’s Robert van Dijk

Anne van Rijn en Hanneke Drenth ontmoetten elkaar op de Koningstheaterakademie in Den Bosch, een kleinkunstopleiding waar zij elkaar vonden. Zij begonnen met Dames voor na Vieren nadat zij in 2004 het Wim Sonneveldconcours wonnen. Met Bruids- en Grafwerk, inmiddels hun vierde show, staan ze momenteel in de theaters.

Lees meer...

Tonight is a night to remember


Door Kim Brinkhof / Foto's Margriet Jeninga

Thomas van Luyns Smaakvol avondje uit is op 29 november jl. in première gegaan in De Kleine Komedie te Amsterdam. Hoewel het acht jaar geleden is dat Thomas van Luyn een solo voorstelling ten tonele bracht lijkt dat niet het geval op deze regenachtige november avond. Over smaak valt niet te twisten maar een gezellig en vermakelijk avondje uit krijg je zeker.

Lees meer...

Peter van Rooijen verheft ongemakkelijkheid tot kunst


Door Esther Raatgers / Foto Ingvild Molenaar

‘Wat doe ik hier?’ is de eerste avondvullende voorstelling van nieuwkomer Peter van Rooijen. In 2012 won hij op het Amsterdam Kleinkunst Festival de Wim Sonneveldprijs voor ‘aanstormend talent’. De jury prees hem destijds om zijn ‘briljant bedachte voorstelling, waarin hij intellect aan luchtigheid wist te koppelen’.

Lees meer...

“Spuitsneeuw” leuk, maar niet bijzonder


Door Esther Raatgers / Foto's Ben van Duin

Het lijkt Alex Klaasen vrijwel altijd voor de wind te gaan. Al vanaf het jaar dat hij afstudeerde, was hij een artiest die steeds weer overal opdook. Hij viel op in ‘Brigitte, De Musical’, werd gevraagd voor een rol in ‘Tsjechov’, maakte deel uit van het eerste Sinterklaasjournaal succes, was een respectabele opvolger van Paul Groot en Owen Schumacher in ‘Kopspijkers’ en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Lees meer...

Poolvogel te goed voor deze wereld


Door Esther Raatgers / Foto's Daan van Es

Wie heeft ooit kunnen bevroeden dat de cursus ‘Spelen met muziek’ de bakermat zou zijn voor de vriendschap tussen Joppe de Wit en Matthijs van Driel? Later zou Marius van Duijn zich bij de vrienden voegen. En gedrieën zouden ze zich ontwikkelen tot de schrik van iedere Castricumse saaie docent. Want met het ontwikkelen van een compleet eigen gevoel voor humor en het uitwisselen van belangrijk kleinkunstmateriaal, leuken de heren hun middelbare schooltijd op.

Lees meer...

Sara Kroos – Van Jewelste


Door Marit van Eisden

Na het winnen van het Leids Cabaret Festival in 2000 gaat de carrière van de achttienjarige Sara Kroos geleidelijk van start. Van 2001 tot 2005  staat ze met een tweetal soloprogramma’s in het theater. Als Kroos in 2005 deel uit maakt van het improvisatieprogramma De Lama’s verwerft ze landelijke bekendheid. De daarop volgende jaren sleept ze verschillende prijzen in de wacht. Momenteel is Sara Kroos met haar nieuwste show Van Jewelste in het theater te zien.

Lees meer...

One Man Show van Ronald Snijders


Door Andy Doornhein / Foto Jaap Reedijk

Hoeveel grappen kan je maken in één minuut? Bij de eerste solo voorstelling van Ronald Snijders zijn ze in ieder geval niet te tellen. Zaterdag 12 oktober is in Theater Bellevue in Amsterdam de voorstelling “One Man Show” van Ronald Snijders in première gegaan.

Lees meer...

Lenette van Dongen - Roedel

Door Mirjam Christenhuis / Foto Jaap Reedijk

Roedel is alweer de negende voorstelling van cabaretière Lenette van Dongen. Ook in deze voorstelling staan er vele grote en kleine zaken centraal en is er de herkenbaarheid van alledag. Het publiek wordt meegenomen in een sneltrein van het  grote gelach naar een stille traan. De première vindt  plaats op vrijdag 27 september in het Oude Luxor in Rotterdam, waar het publiek op een roze loper en met roze koekjes ontvangen wordt.

Lees meer...

Yora Rienstra – We maken er wat van


Door Ester Dijkema / Foto's Jaap Reedijk

De tweede one womanshow van Yora Rienstra ging op 11 mei in première in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg in Utrecht. In deze voorstelling – We maken er wat van – neemt Yora Rienstra het publiek mee naar een wereld van hokjes, systemen en aannames. Ze druist tegen deze wereld in met teksten en liedjes, die, zo niet herkenbaar dan toch wel bekend voorkomen.

Lees meer...

Jon zonder H al 25 jaar in het vak!

Door Jennifer Schreurs / Foto's Ellen Broeren

Jon zonder H, niet John met een H. Zo stelt Jon van Eerd zich voor in één van de eerste nummers van zijn show Jon en de Jongens. Overbodig natuurlijk, aangezien Jon van Eerd al 25 jaar in het vak zit en een gevestigde naam  is in het theater. Dit viert hij zondag 28 april,  met de première van zijn eigen jubileumprogramma in het Amsterdamse DeLaMar theater.

Lees meer...

Veldhuis en Kemper; Een avondje geluk


Door Carlie Spruijt / Foto's Ester Gebuis

Op 1 april 2011 vond de de première van de theatertour ‘Dan maar niet gelukkig’ van Remco Veldhuis en Richard Kemper plaats. Het is inmiddels bijna twee jaar later en nog steeds toert deze succesvolle theaterhit langs de Nederlandse theaters. Een show over geluk. Geluk is niet te koop, maar toch krijg je door een kaartje te kopen voor deze voorstelling een avondje geluk!

Lees meer...

Ellen Dikker zegt gewoon wat er is


Door Esther Raatgers

Ellen Dikker is voor mij een nieuwe naam aan het cabaretfirmament. Toch blijkt ze in 2006 al de Persoonlijkheidsprijs bij het Camarettenfestival gewonnen te hebben en in 2009 genomineerd te zijn geweest voor de VSCD Neerlands Hoop Prijs. Nu zet ze een volgende stap in haar carrière met haar derde theatervoorstelling ‘Met horten en stoten’. Hoog tijd om eens een kijkje te gaan nemen bij haar première op vrijdag 8 februari in de Schouwburg van Rijswijk.

Lees meer...

Première "de LULverhalen"


Door Jennifer Schreurs / Foto’s Gwendolyne van Erp

Na het grote succes van de Vaginamonologen is het op maandag 4 februari dan eindelijk tijd voor de première van de stoere, hilarische  en mannelijke tegenhanger: de LULverhalen. Deze première vindt plaats in het Oude Luxor te Rotterdam.

Lees meer...

Adèle Bloemendaal – Femme fatale en lefgozer

Door Betty Keeman / Foto's Leo van Velzen

‘Wat doet een icoon in de supermarkt?’ Vraagt actrice Sanne Wallis de Vries zich af als ze vertelt over één van haar ontmoetingen met Adèle Bloemendaal. Deze zin zegt veel over Adèle. Ze is een echt theater icoon. Ze nam in 2006, na vijftig jaar spelen, afscheid van het toneel en de televisie en leeft nu een teruggetrokken leven buiten de schijnwerpers.

Lees meer...

Tineke Schouten; ‘Het moet niet gekker worden!’


Door Carlie Spruijt / Foto's Roy Beusker

En toch wordt het iedere keer weer gekker! Dat laat Tineke Schouten zien in haar nieuwe show ‘Tineke Schouten; Het moet niet gekker worden!’ die op 5 januari in de Utrechtse Stadsschouwburg in première gaat. Een volle zaal met publiek dat zich heeft voorbereid op een hele avond lachen, gieren, brullen. En die verwachtingen worden waar gemaakt!

Lees meer...

Ruben Nicolai gaat op voor de biefstuk


Door Amanda Hilhorst

Woensdagavond ging in de Schouwburg van Amstelveen de show ‘Little Friday’ in première. Ruben Nicolai toert langs de theaters van Nederland met een solovoorstelling waarin het thema tv maken centraal staat. We kijken allemaal weleens televisie, maar wat komt er nu allemaal bij kijken om een show op tv te brengen?

Lees meer...