PREMIERES
 INTERVIEWS
Scenes

Fotoverslag: Nederlands Film & Acteer Weekend


Foto's Marcel Koch

Zaterdag 21 en zondag 22 november vindt voor de eerste keer het Nederlands Film & Acteer Weekend plaats in Utrecht. Zaterdag 21 november is het de kans voor 90 jongeren tussen de 12 en 18 jaar onder leiding van professionele acteurs en vakmensen uit de film wereld tien korte films maken.Er wordt groots uitgepakt en met echte camera’s gewerkt. In ieder team een helpt een ervaren cameraman mee. Voor NPO 3 worden er twee items gedraaid voor ZAPP. Er is een casting bureau die een screentest met ze houdt en waar de jongeren zich direct kunnen inschrijven. Op zondag 22 november, let wel 24 uur later,  vindt de VIP rode loper première plaats met VIP’s,

Lees meer...

Fotoverslag: Signeersessie Marco Borsato


Foto's Gwendolyne van Erp

"Kijk je om je heen, Zie je dan de zon? Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond? Of leef je voor geluk? Of sterf je van verdriet? Voelt dat als een keuze? Of heb jij die keuze niet?,” zingt Marco Borsato in Mooi, een breekbaar lied van het nieuwe album 'Evenwicht'. “Dit lied is exemplarisch voor hoe ik nu in het leven sta. Ik kijk naar wat er nu is, niet naar wat er was of wat er misschien nog moet komen.”  aldus Borsato, die op zaterdag 21 november een signeersessie had in de Mediamarkt in Alphen.

Lees meer...

Blessings, winnaar gouden radioring 2015


Foto's: Gwendolyne van Erp

Het radioprogramma Blessings (Groot Nieuws Radio) met Tim Hendriks heeft woensdagavond de Gouden RadioRing 2015 gewonnen. De publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar werd uitgereikt tijdens de tiende editie van Het AVROTROS RadioGala van het Jaar in Theater Amsterdam.

Lees meer...

Boekpresentatie “De Veronica Tapes” en “Bijlo kijkt door”


Door Edwin Hinrich / Foto's David Heukers

De combinatie van radio deejay en cabaretier is er eentje die je niet snel verwacht. Toch zijn Wil Luikinga en Vincent Bijlo beiden aanwezig in “De Kei “. Dit gezellige spijslokaal in het centrum van Hilversum vormt op drie november het decor voor een dubbele boekpresentatie, gepresenteerd door uitgeverij FC Klap.

Lees meer...

Ara Halici wint de Gouden Genesius Penning 2015


Tekstpierement heeft besloten de Gouden Genesius Penning 2015 toe te kennen aan musicalacteur Ara Halici. Op maandag 30 november zal Frank Sanders het kleinood uitreiken tijdens een feestelijk programma in Felix Meritis. Stichting Tekstpierement kent de Gouden Genesius Penning ieder jaar toe aan een podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten. Ara Halici studeerde aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en was daarna te zien in meer dan 25 theatervoorstellingen. In 2004 won hij de Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in de musical Merrily we roll along en in 2006 in dezelfde categorie de Musical Award voor zijn rol als EmCee in Cabaret.

Lees meer...

Renée van Wegberg laat Vocal Essence ervaren


Door Esther Raatgers / Foto's Andy Doornhen

Op 1 november komt Renée van Wegberg naar de Theaterstudio in Amsterdam om, in opdracht van Musical 2.0, workshops te geven. Renée verwierf bekendheid door het winnen van het AVRO-programma Sterrenjacht. Ze werd in uitgeroepen tot hèt zang- en danstalent van Nederland en daarmee werd de rode loper voor een glansrijke carrière in de musicalwereld voor haar uitgelegd.

Lees meer...

O’G3NE, Ron Brandsteder en Edsilia Rombley in spectaculaire Christmas Show


Foto Marijn Sieben
Unieke kerstbelevenis in de Ziggo Dome

O’G3NE, Ron Brandsteder en Edsilia Rombley zullen naast Nicolette van Dam hun opwachting maken in de Christmas Show, die op 26 en 27 december in de Ziggo Dome Amsterdam te zien is. In de spectaculaire voorstelling kruipt Ron in de rol van Kerstman en opa. Muzikaal leider Eric van Tijn zal traditionele en nieuwe (kerst)nummers opnieuw arrangeren. Deze nummers worden door O’G3NE, vorig jaar winnaar van The Voice of Holland, en door Edsilia Rombley ten gehore gebracht.

Lees meer...

Kim-Lian van der Meij en Halina Reijn schrijven Sinterklaasboek


Foto Gwendolyne van Erp

Unox is trots dat het bekend mag maken dat Kim-Lian van der Meij én Halina Reijn de tweede en derde schrijfsters zijn van de Sinterklaasboeken. Kim-Lian van der Meij heeft, met behulp van illustrator Job van Gelder, het boek ‘Sinterklaas is een Snoeperd’ geschreven. Actrice Halina Reijn heeft in haar Sinterklaasboek, ‘Alles gekregen…’, gebruik gemaakt van illustraties van Marieke van Disthuizen. Eerder werd onthuld dat ook Johnny de Mol in de pen is geklommen voor het schrijven van een Sinterklaasboek.

Lees meer...

Cinekid 48 hours 2015 – En de winnaar is……


Reportage Joke de Laaf

Voor de vijfde keer wordt in samenwerking met Cinekid het 48 Hour Film Project – de Cinekid editie georganiseerd. Het 48 Hour Film Project daagt filmmakers uit om binnen 48 uur een korte film te maken. Binnen 48 uur een film maken van script tot en met de montage….hoe knap is dat!

Lees meer...

Achter de schermen bij het 50ste Gouden Televizier-Ring Gala


Door Viviane Veger / Groepsfoto Gerald van Windt / Gala foto's David Heukers

150 aanmeldingen, 20 geselecteerde dansers, 2 dagen repeteren en 1 Ring.
Het 50ste Televizier-Ring Gala moet en zal een spectaculaire show worden. Een avond waar elke Nederlander, bekend of onbekend, nog lang over zal praten. Gepresenteerd door Jan Smit en met optredens van onder andere, rapper Diggy Dex, O’G3NE, Ellen ten Damme en Guus Meeuwis, belooft het gegarandeerd een mooie avond te worden.

Lees meer...

35ste Nederlands Film Festival succesvol


Foto's Gwendolyne van Erp

Gisterenavond zijn de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2015, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De grote winnaar is GLUCKAUF met vier Gouden Kalveren, gevolgd door BLOED, ZWEET & TRANEN met drie Gouden Kalveren. PRINS, DE SURPRISE, THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING en ONE NIGHT STAND X – GEEN KONINGEN IN ONS BLOED werden bekroond met twee Gouden Kalveren.

Lees meer...

25 jaar Goede Tijden Slechte tijden


Foto's Gwendolyne van Erp

Goeden Tijden Slechte Tijden, oftewel GTST bestaat op 1 oktober precies een kwart eeuw. Een bijzonder moment in de Nederlandse tv geschiedenis. Voor de trouwe kijker wordt die gevierd met een dubbele jubileum aflevering die is opgenomen in Ierland. Voor alle (oud)castleden en de crew is er een groot feest in Panama Amsterdam.

Lees meer...

Alfred van den Heuvel en de kunst van het niets doen


Door Esther Raatgers/  Foto’s Pamela Hermus

Op zondagmiddag 27 september vindt de tweede ronde workshops van Musical 2.0 plaats in schoolgebouw “Het Sieraad” aan de Postjesweg in Amsterdam. Dit keer staat een workshop acteren met Alfred van den Heuvel op het programma. De workshop begint heel ongedwongen. Alfred maakt de speelruimte tot de zijne. Schuift gordijnen dicht, verplaatst stoelen en neemt de tijd om met elke kandidaat even kort persoonlijk kennis te maken. Als ook de laatste acteur de zaal binnenrent, kan de middag beginnen.

Lees meer...

Lancering Theatermagazine


Door Carlie Spruijt / Foto's Mieke van der Raay

Na lang aandringen van meerdere theaterproducenten is het 24 september zover: De lancering van het Theatermagazine, als bijlage van de ANWB Kampioen. Een verzameling van de leukste theateruitjes in heel Nederland, voor jong en oud. 
Een dagje uit met de ANWB

Lees meer...

35e Nederlands Film Festival van start


Foto's Gwendolyne van Erp

In het Beatrix Theater is gisterenavond de 35e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk geopend met de première van de muzikale roadmovie J. KESSELS van regisseur Erik de Bruyn in het bijzijn van de sterren van de Nederlands filmwereld. Directeur Willemien van Aalst gaf het startsein voor het festival met haar jaarlijkse openingsspeech. Ook werden er een aantal prijzen uitgereikt. Regisseur Jona Honer werd verrast met de Filmprijs van de Stad Utrecht 2015, de prijs voor de beste debuutfilm van het festival, voor zijn korte documentaire DE ALCHEMISTEN.

Lees meer...

Tony Neef eerste parel uit sieradendoos van Musical 2.0


Door Esther Raatgers / Foto's Mischa Muijlaert

Nu het nieuwe theaterseizoen weer van start gaat met talloze toneel-, musical- en danspremières, gloort er een steeds populairder wordende nieuwe activiteit aan de horizon. Sinds het voorjaar van 2015 heeft Dennis Piek, auteur van het boek Musical 2.0, het initiatief genomen om musicalworkshops aan te bieden. Ervaren musicalacteurs geven twee uur les aan een kleine groep belangstellenden. Vaak zijn dit muziektheaterstudenten en amateurzangers en –zangeressen.

Lees meer...

Pieter Tiddens en Marlies Helder in première met ‘Opa-Oma-Diploma’ (6+)


 Voormalig Villa Achterwerk duo terug op het podium

Pieter Tiddens en Marlies Helder zijn twee handen op één buik. Zij presenteerden ooit als TruD en P Villa Achterwerk (waarvan zij de naam verzonnen) op de beroemde VPRO zondagochtend. Nu keren zij na al die jaren eindelijk samen terug op het podium. Dit keer met één grote vraag: hoe worden wij opa en oma? Op zondag 11 oktober beleeft deze familievoorstelling haar première in Theater De Meervaart in Amsterdam.
P en M hebben een CD winkel. Maar omdat iedereen steeds meer gaat downloaden komen er niet zo veel mensen meer een CD kopen. De winkel gaat dicht en P en M moeten iets anders gaan doen. Ze voelen zich nog zo jong als een kalfje in de lente wei, maar in kinderogen zijn ze vast stokoud. Ze zouden het niet weten want kinderen hebben ze niet, laat staan kleinkinderen. Zelf hebben ze geen opa en oma gehad. Ze komen op het lumineuze idee om alle muziekkennis die ze hebben opgedaan met jarenlang CD’s luisteren te stoppen in een ‘kleinkinderenuitlaatservice’. P en M beginnen een carrière als DJ en hopen zo voor menig kind virtueel opa en oma te zijn. Zoals we inmiddels gewend zijn van de 6+ familie voorstellingen van Pieter Tiddens: licht, herkenbaar en zeker geen oppervlakkige kost.

Lees meer...

Wandelen door het Amsterdam van Annie M.G. Schmidt


Foto Anne van Zantwijk

Amsterdam is dit najaar een bijzondere attractie rijker: de Annie M.G. Schmidt-wandeling. Kleinkunstkenner en wandelgids Daan Bartels neemt liefhebbers mee langs de plekken waar de schrijfster vele jaren woonde en werkte. De eerste wandeling staat gepland op zaterdag 4 oktober.Lees meer...

Musicals in the Park - Where music fills the air that you breathe


Door Valerie van Reeuwijk

Op zaterdagavond 5 september vindt de eerste editie plaats van “Musicals in the Park” in het Zuiderparktheater in Den Haag. De NME Foundation, bestaande uit NME Kids In Training, NME Kids On Tour en de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA), bracht een spetterende avond vol muzikale hoogtepunten.

Lees meer...

Stanley Burleson special guest in bijzondere Brooklyn Nights


Foto Gwendolyne van Erp

Studio Aalsmeer introduceert Roze Vrijdag


Voor het eerst in haar bestaan organiseert Brooklyn Nights Roze Vrijdag. Op vrijdag 18 december zal er in het kerstdecor van Brooklyn Nights, in Studio’s Aalsmeer, een speciale avond zijn voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Tijdens deze Roze Vrijdag is het repertoire van Brooklyn Nights aangepast en zullen er verschillende optredens van gastartiesten zijn.

Lees meer...

Achter de schermen bij de Musical Sing-a-Long


Foto’s Andy Doornhein

Traditiegetrouw vindt er op de laatste dag van de Uitmarkt de  Musical Sing-a-Long  plaats. Toeschouwers kunnen overdag een kijkje nemen bij de repetities van de tv-uitzending en kunnen in de avond de uitzending live, of vanachter de tv, meekijken. Ook dit jaar heeft Theaterparadijs weer in samenwerking met producent Marc Nelissen en 1erang.nl een exclusief kijkje achter de schermen mogen nemen van de Musical Sing-a-Long 2015 en maakten wij een uitgebreide fotoreportage.

Lees meer...

Zomerse editie Uitmarkt 2015


Door Marit van Eisden / Foto's Andy Doornhein & Bert Snijder

Leek het begin van de week wel herfst in Nederland, tijdens de start van het culturele seizoen 2015/2016 lopen de temperaturen op tot zomerse waarden. Niet slecht voor de Uitmarkt en diens bezoekers. Wat bij het betreden van het Uitmarkt terrein meteen opvalt is de stand van het hoofdpodium. Stond deze eerdere jaren met de rug naar het concertgebouw, nu is er gekozen om het podium schuin te draaien. 

Lees meer...

Ongekend voordelig naar het theater op 15, 16, 17 januari 2016


BankGiro Loterij omarmt theater in Nederland

Op 15, 16 en 17 januari 2016 zal in Nederland voor het eerst het BankGiro Loterij Theaterweekend worden georganiseerd. Deze bijzondere gebeurtenis is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds, en mogelijk gemaakt door de cultuurloterij van Nederland, de BankGiro Loterij. Zo’n vijftig Nederlandse theaters zullen in dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma aanbieden voor tien euro per voorstelling. Het BankGiro Loterij Theaterweekend heeft als doel om een breed publiek op een laagdrempelige manier de schoonheid en variëteit van het theater te laten beleven.

‘Met het BankGiro Loterij Theaterweekend willen we én het theatervak vieren én het publiek op een bijzondere manier laten zien wat er bij theatervoorstellingen komt kijken,’ vertelt Jort Vlam, directeur van het Nationaal Theaterfonds.

Lees meer...

Nick & Simon presenteren tentoonstelling in Fundatie Zwolle E xpositie ‘Open’


Museum de Fundatie, Zwolle, 18 september 2015 t/m 3 januari 2016    

Vanaf vrijdag 18 september is in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling ‘Open’ te zien. Acht Nederlandse beeldend kunstenaars hebben zich laten inspireren door nummers op het gelijknamige nieuwe album van zangers Nick en Simon dat diezelfde dag verschijnt. David Bade/Tirzo Martha/IBB, Ard Doko, Lidy Jacobs, Joseph Klibansky, Danielle Kwaaitaal, Ans Markus, Ruud de Wild en Niels Smits van Burgst gingen ieder met één of meerdere songs aan de slag.

Lees meer...

Fotoverslag: Gay Pride 2015


Foto's Gwendolyne van Erp

Afgelopen weekend stond Amsterdam weer in het teken van de Gay Pride. Het gehele weekend vinden er overal (straat) feesten plaats en met op zaterdag de Canal Parade. Een botenparade met zo'n 100 boten die varen vanaf het Westerdok via de Prinsengracht, de Amstel en de Oude Schans naar het Oosterdok. Elke boot vraagt aandacht voor een bepaald onderwerp of thema. Langs de grachten is het vroeg in de middag dan ook al afgeladen druk en gezellig. Ook op tv is de parade te volgen.

Lees meer...

MusicalCamp, zoveel meer dan een zomerkamp


Door Britt van Schie / Foto Marc Bos

In de stromende regen kom ik aan op Loon op Zand. Toch klinkt er vanaf alle hoeken alweer gezang. De storm mag de sfeer duidelijk niet drukken. Op het veld, bedekt door een tent, is er een spelles bezig en in de grote zaal wordt uitbundig gedanst op ‘Move’ uit Dreamgirls. Overal wordt hard gewerkt om zo veel mogelijk te leren binnen een week. En er wordt vooral veel plezier gemaakt. 

Lees meer...

Michelle Splietelhof schittert in de nieuwe Dinnershow in Studio21


Over een paar maanden is het zover; de start van de compleet nieuwe Dinnershow Pandora. Musicalster Michelle Splietelhof, bekend van onder andere Zorro, is de leading lady in deze wervelende RTL Live Entertainment-show.

De eerste show is te zien op 12 september in Studio21 te Hilversum. Dinnershow Pandora is een complete avond uit vol herkenbare muziek in verrassende bewerkingen, uitgevoerd door solisten, dansers en variété acts. Michelle Splietelhof is in haar rol als Miss Pandora tevens host van de avond.

Lees meer...

Cirque Éloize luidt de zomer in Carré in


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Deze zomer hoef je het als theaterliefhebber niet zonder een spectaculaire theatervoorstelling te doen. In Koninklijk theater Carré in Amsterdam staat  deze zomer namelijk het internationale gezelschap van Cirque Éloize met hun show genaamd ‘ID’. Cirque Eloize, ook wel het zusje van Cirque du Soleil genoemd, creëert sinds 1993 producties waarbij ‘vernieuwend circus’ centraal staat. Met inmiddels tien originele producties op haar naam, heeft Cirque Éloize meer dan 4.000 keer opgetreden in meer dan 440 steden en 40 landen.

Lees meer...

Lock me Up – Free a Girl 2015 is gestart


Reportage Joke de Laaf

Charly Luske, Nance Coolen, Thomas Berge en Anna Alicia Skilas hebben zich voor 12 uur laten opsluiten om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor kinderprostitutie. Op dinsdag 2 juni wordt om 10.30 uur door Arjan Erkel deze bijzondere actie gestart.

Lees meer...

Wandel door de geschiedenis van de schilderkunst


Reportage Joke de Laaf
De 200 beroemdste schilderijen ter wereld nu te zien in één unieke expositie.

Op donderdag 28 mei was Theaterparadijs aanwezig bij de opening van de expositie van de 200 beroemdste schilderijen in de Studio's in Aalsmeer. Is het net zo leuk om replica’s te bekijken i.p.v. de echte schilderijen? 

Lees meer...

Gumball 3000


Door Jennifer Schreurs / Foto's Gwendolyne van Erp

Gumball 3000 is ongetwijfeld een van de meest bekende en prestigieuze auto ‘rally’s’ ter wereld. Het werd ooit bedacht door de Britse zakenman Maximillion Cooper in 1999 en tijdens deze 17e editie is er op dinsdag 26 mei 2015 een tussenstop voorzien in de Amsterdam ArenA waar autoliefhebbers een hele avond lang hun hart op kunnen halen.

Lees meer...

Het seizoen 2015/2016 van Janke Dekker Producties


Foto's Mischa Muijlaert

Janke Dekker Producties is de naam van het nieuwe theaterproductiebedrijf van Janke Dekker en Michael van Praag. De twee leerden elkaar kennen door de band waarin zij samen speelden. In die periode ontstonden de plannen om samen meer te ondernemen dan alleen het maken van muziek. Dit resulteerde in het theaterproductiebedrijf Janke Dekker Producties.

Lees meer...

STENT Producties presenteert ‘SIETSKE LIVE!’


Foto Andy Doornhein

Het allereerste theaterproject van STENT Producties is een feit, het betreft het theaterconcert: ‘SIETSKE LIVE!’. De hoofdact van dit concert is Sietske van Dalen, hiermee komt direct de doelstelling van STENT Producties naar voren: Het bieden van nieuwe ingangen aan ambitieuze personen. Sietske van Dalen is naast ambitieus ook talentvol, ze kende eerder met haar eigen concertreeks ‘Puur Sietske’ in april enorm succes. STENT Producties komt met een volgende editie. 

Lees meer...

Don’t lose heart – Een opdracht voor nu en altijd


Door Esther Raatgers

“Verlies niet de moed”  was één van de vele oorlogsdocumentaires die op 4 mei jl. op televisie werd uitgezonden. ’s Avonds 11 uur is mijns inziens een wat ondankbaar tijdstip voor een televisiedocument, waarin het oorlogsverhaal van Neerlands tekstschrijver Eli Asser door zijn dochter op film is vastgelegd. Hella de Jonge, kunstenares, muzikante en vrouw en rechterhand van Freek de Jonge heeft de afgelopen vier jaar gewerkt aan deze aangrijpende en onthullende documentaire.

Lees meer...

Presentatie seizoen 2015/2016 van Dommelgraaf & Cornelissen


Door Marit van Eisden / Foto’s Rein van Gastel 

Als vooruitblik op het aankomend theaterseizoen presenteert Dommelgraaf & Cornelissen op maandag 11 mei haar producties voor het komend seizoen aan de pers. In een volle Meervaart in Amsterdam maken wij kennis met het seizoen 2015/2016. 

Lees meer...

Circusstad Festival Rotterdam


Reportage  Jan Lagendijk

Van 6 tot en met 10 mei is Rotterdam het decor en podium van het internationale circustheater. Het festivalterrein is te vinden op het Schouwburgplein, alwaar men in diverse circustenten kan genieten van een groot aantal voorstellingen, terwijl er ook voorstellingen te zien zijn in het Oude Luxor Theater, de Rotterdamse Schouwburg en de Circusloods op Katendrecht. 

Lees meer...

Parade viert feest


Programma van de 25e editie van de Parade bekend

Met hernemingen van een aantal klassiekers en een jubileumvoorstelling viert de Parade deze zomer haar 25e verjaardag. In totaal staan er ruim 90 theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen op het programma, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Het theaterfestival start dit jaar op donderdag 18 juni in het Museumpark in Rotterdam, om vervolgens met haar tenten en restaurants door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam, waar de Parade haar tournee op zondag 23 augustus afsluit.

Lees meer...

Nacht Na De Dam: Waar herdenken in vrijheid over gaat

Door Esther Raatgers

In de nacht van 4 op 5 mei wordt het initiatief ‘Theater Na De Dam’ afgesloten met ‘Nacht Na De Dam’. Een afsluitende compilatievoorstelling, waarin artiesten en theatergroepen in de Stadsschouwburg teksten en liederen ten gehore brengen die te maken hebben met thema’s als oorlog, onderdrukking en vrijheid.

Lees meer...

Theater Na de Dam - Als wij Niets doen


Foto's Pamela Hermus

In het kader van Theater na de Dam wordt er op 4 mei in de Leidse Schouwburg te Leiden een bijzondere opvoering van de castleden van Soldaat van Oranje opgevoerd.Onder de titel Als wij niets doen… brengen de castleden en het orkest van Soldaat van Oranje - De Musical een collage van gedichten en tekstfragmenten uit de Nederlandse literatuur waarin de Tweede Wereldoorlog en het maken van keuzes in oorlogstijd centraal staan.

Lees meer...

Primeur op De Majesteit!


Raderstoomboot De Majesteit heeft een primeur. Met de nieuwste dinnershow Mississippi Steamboat Night worden alle records gebroken. Nog nooit is een feestconcept zo lovend ontvangen. Een spetterende, complete avond uit, zoals dat alleen op De Majesteit mogelijk is. 

Lees meer...

Buitengewoon zomertheater


Het openluchttheaterseizoen begint in mei met een variatie aan indrukwekkende voorstellingen en concerten voor iedereen die zich wil laten betoveren door een unieke theaterbelevenis in de buitenlucht. Op zondag 10 mei gaat de 20ste editie van De Passiespelen in première, een reeks van 25 voorstellingen. Het vijfjaarlijks evenement - ontstaan in 1931 - is uitgegroeid tot een theatergebeurtenis van internationale allure en speelt zich af tegen de achtergrond van het majestueuze decor gebouwd in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Lees meer...

Anniek Pheifer ontvangt Mary Dresselhuys Prijs 2015


Foto Roy Beusker

Gisterenavond heeft actrice Anniek Pheifer (1977)  live in de uitzending van het AVROTROS televisieprogramma Opium de Mary Dresselhuys Prijs 2015 gekregen. Ze ontving de prijs uit handen van Petra Laseur, dochter van de naamgeefster van de prijs.

Lees meer...

Rembrandt, Van Gogh en Da Vinci


 200 Beroemdste schilderijen vanaf 14 mei in Studio’s Aalsmeer te zien 

‘Het beste dagje uit.’ Volgens de meest toonaangevende kranten van Nederland is een bezoek aan de 200 beroemdste schilderijen het beste dagje uit en een buitengewone, unieke ervaring. Vanaf 14 mei vindt deze expositie plaats in Studio’s Aalsmeer.  Wereldberoemde schilderijen als De Mona Lisa, De Nachtwacht, Het Meisje met de Parel en American Gothic zijn hier van dichtbij te bewonderen en men mag met de meesterwerken op de foto gaan en ze zelfs aanraken. Het geheim van deze expositie, waar tweehonderd kunstwerken te bewonderen zijn, is dat alle schilderijen digitale replica’s zijn. De geselecteerde meesterwerken zijn digitaal, via fotodruk, 3D printing, canvasprint, olieverf printing, foamboard printing en druk op hout, uitgeprint. Voor elk werk is de mooiste afdrukwijze gekozen. 

Lees meer...

Muzikale wandeling door het Vondelpark


Foto Anne van Zantwijk

Liefhebbers van het Nederlandstalige lied kunnen in mei en juni mee op wandeling met kleinkunstkenner Daan Bartels van Het Lied. Bartels heeft een wandeling uitgestippeld door het Vondelpark en haar omgeving. Onderweg vertelt hij anekdotes over bekende liedkunstenaars en brengt hij liedteksten in herinnering, waarin het park en de omliggende straten bezongen worden.

Lees meer...

Het Songfestivalboek: groots in kleine details. Iets voor jou?


Door Esther Raatgers / Foto Mischa Muijlaert
Doe mee aan de prijsvraag!

Op 24 maart woonde Theaterparadijs de boekpresentatie van 'Het grote Songfestivalboek' bij. Na afloop kregen we als bedankje twee exemplaren van deze uitgebreide bloemlezing over het Songfestival mee. Eén ervan werd door Theaterparadijs aan een kritische blik onderworpen. Het tweede boek willen we graag onder onze lezers verloten.

Lees meer...

Fotoverslag - Winston Gerschtanowitz onthult grootste glossy aller tijden


Foto's Gwendolyne van Erp
 
Op donderdag 5 maart heeft Winston Gerschtanowitz de cover van een speciale editie van 100%NL Magazine onthult. De oplage van deze speciale editie bedraagt 2.6 miljoen exemplaren en is gemaakt voor de Nationale Postcode Loterij. Nooit eerder werd er in Nederland een glossy maandblad in zo’n oplage gedrukt. 

Lees meer...

Project ANNE


Door Andy Doornhein

Danzigerkade in Amsterdam, om half negen in de ochtend. Ik sta voor het Theater Amsterdam. Ik hoor je al denken: ’Half negen in de ochtend? Zijn de voorstellingen van Anne nu al zo vroeg?’ Nee, het ligt íets anders. Ik ben hier voor de presentatie van een bijzonder project: Project ANNE.

Lees meer...

Willeke Alberti: Jubileumvoorstelling in Koninklijk Theater Carré op 2 & 3 februari 2015


Door Hans van Oort

Willeke Alberti (geboren 3 februari 1945) viert haar 70ste verjaardag. Een mijlpaal voor de Grande Dame van het Nederlandse Lied. Het Gala Concert vindt plaats in het Koninklijk Theater Carré aan de Amsterdamse Amstel, waar zij zo veelvuldig mocht schitteren in de afgelopen decennia. Het Gala Jubileum Concert wordt tweemaal uitgevoerd en wel op 2 en 3 februari.

Lees meer...

Into the Woods – een moderne vertelling van bekende sprookjes


Door Marit van Eisden / Foto's Walt Disney

'Into the Woods' is een waar fenomeen in de musicalwereld. De musical, met muziek van Stephen Sondheim, is al vanaf 1987 in de theaters te zien en ontving verschillende Tony awards, onder meer voor beste script en beste muziek. 'Hoog tijd voor een filmversie,' moeten ze bij Walt Disney gedacht hebben. De film is gebaseerd op de met een Tony bekroonde originele musical van James Lapine die ook het scenario schreef. Op 23 januari bezoeken wij de perspreview.

Lees meer...

BOY 7 live on stage, spannend en intrigerend


Door Ester Dijkema

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Gelukkig vindt hij een rugzak met daarin een telefoon. Hij wil het alarmnummer bellen, maar ziet dat hij een voicemailbericht heeft. Hij hoort: ‘wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie!’ En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in de rugzak gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Stap voor stap komt hij dichter bij de verschrikkelijke waarheid.

Lees meer...

50.000 jaar terug in de tijd met Giants of the Ice Age


Door Marit van Eisden / Foto's Carolien Sikkenk

Amsterdam Expo heeft om de paar maanden een nieuwe, interessante expositie. De onderwerpen van deze exposities verschillen enorm. Van Toetanchamon tot Lego, van de Titanic tot Body Worlds. Momenteel kan je er een bezoek brengen aan de ijstijd met de tentoonstelling Giants of the Ice Age die  nog tot 1 maart te bezoeken is.

Lees meer...

Musical Awards Gala 2015


Door Esther Raatgers / Foto's Jan Lagendijk

Was het Musical Awards Gala in 2013 nog als geestesverschijning alleen online te volgen, anno 2015 is het evenement in vol ornaat neergestreken in het Beatrixtheater in Utrecht. Compleet met Rode Loper, dresscode, massaal opgedraven pers, VIPS en fans, blijkt het gala volledig uit de as herrezen. In samenwerking met Eventim, het Nationaal Theaterfonds, AVROTROS en het jonge productiebedrijf Medialane, kan de Stichting Musical Awards het Nederlands publiek garanderen dat het de komende drie jaar kan rekenen op een spectaculaire televisieregistratie van deze jaarlijks terugkerende prijsuitreiking.

Lees meer...

Moeder, Ik Wil Bij De Revue en De Kleine Blonde Dood grote winnaars Musical Awards 2015


Soldaat van Oranje – De Musical wint Eventim Publieksprijs

Woensdagavond zijn de Musical Awards 2015 uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht. De vakjury, bestaande uit voorzitter Cornald Maas, Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol, hebben in 16 verschillende categorieën de winnaars vanavond bekendgemaakt. Grote winnaars zijn Moeder, Ik Wil Bij De Revue, 5 awards en De Kleine Blonde Dood, 4 awards. Soldaat van Oranje - De Musical ontving de Eventim Publieksprijs voor Beste Musical 2014. De musical Billy Elliot, die amper een maand geleden in première ging, ontving naast twee andere awards, de belangrijkste award voor Beste Grote Musical.

Lees meer...

Haagse kinderen met passie voor theater


Reportage Jan Lagendijk

Op zaterdag 13 december was er een persbijeenkomst in de MegaStores in Den Haag. Een bijzonder gebeuren omdat in dit geval Haagse kinderen aan gespreksleider Peer de Graaf konden vertellen over hun passie voor het theater en over de vele theateractiviteiten die er de komende weken voor de jeugd in Den Haag gaan plaatsvinden. De Circuswerkplaats Circaso droeg zorg voor de afwisseling tijdens de bijeenkomst door diverse acts uit hun show te laten zien.

Lees meer...

Jeroen van der Boom en Nance winnaars Sky Radio's Christmas Tree For Charity


Foto's Gwendolyne van Erp
BN'ers versieren kerstboom voor het goede doel

Alle soorten kerstballen en bellen, bergen kerstlichtjes, engelenhaar, gekleurde slingers en natuurlijk de Kerstman: volop kerstsfeer vanmiddag tijdens het jaarlijkse Sky Radio goede doelen event Christmas Tree For Charity. Verschillende koppels van BN’ers en een luisteraars-duo deden er vanmiddag in de foyer van Studio 21 in Hilversum alles aan om voor hun eigen gekozen goede doel zo mooi mogelijk een kerstboom te versieren. Nance en Jeroen van der Boom zijn de grote winnaars en haalden voor Kinderfonds MAMAS de hoofdprijs van €10.000,- en een radiocampagne ter waarde van €25.000,- binnen.

Lees meer...

Fotoverslag clipopname ´Ik zie ik zie´


Foto's Ellen Broeren
Lancering schoolmusical ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet!’ groot succes

Schoolmusical vanaf vandaag aan te vragen op Honderden kinderen kwamen gisteren naar TivoliVredenburg in Utrecht voor de feestelijke aftrap van de gloednieuwe schoolmusical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! Tijdens deze lancering werd de videoclip opgenomen van het gelijknamige titellied van deze musical. Kinderen uit heel het land kregen gistermiddag de unieke kans om in deze clip mee te spelen met Vajèn van den Bosch, William Spaaij en Justen Beer.

Lees meer...

Heropening Oude Luxor Theater


Eerste voorstelling en officiële opening
Foto's Gwendolyne van Erp

Donderdag 27 november vond de eerste voorstelling plaats na een periode van acht maanden renovatie. Paul de Leeuw trapte af met zijn voorstelling Ik ben rustig, waar deze avond ook opnames voor TV en DVD werden gemaakt. Op dinsdag 2 december vond de officiële opening plaats door wethouder Adriaan Visser, Tineke Schouten en Luxor directeur Marc van Kaam. Van Kaam ziet de heropening als het begin van een feestelijke periode: "In opmars naar een grootse viering van de 100s!e verjaardag van het oude Luxor in 2017".

Lees meer...

Wimmy & Friends to Free a Girl


Foto's Gwendolyne van Erp
BENEFIETAVOND LEVERT FREE A GIRL RUIM VIER TON OP
 
Initiatiefnemer Wimmy Hu wist voor het benefiet ‘Wimmy Hu & Friends to Free a Girl’ bijna dertig exclusieve items te regelen, die tijdens de groots opgezette veiling in de Blaricumse wijnsociëteit Wexxs aan de man werden gebracht. Zondagavond werd in totaal een bedrag van 402.300 euro opgehaald, wat geheel ten goede komt aan projecten van Free a Girl.

Lees meer...

Sanne Franssen (21) winnares van de Jos Brink Genesius Penning 2014


De door Stichting Tekstpierement jaarlijks beschikbaar gestelde gouden penning met de tekst “Guide my career” voor een veelbelovende, pas afgestudeerde student(e) van de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater wordt maandag 24 november uitgereikt door Albert Verlinde. Sanne ontvangt de prijs op voordracht van een vakjury, bestaande uit docenten Margot Giselle, Lieneke Le Roux, Bas Groenenberg, Bruun Kuijt en Steven Moonen. 

Lees meer...

Willem Jeths eerste Componist des Vaderlands


De Nederlandse componist Willem Jeths is de eerste Componist des Vaderlands. Initiatiefnemer Buma heeft samen met een onafhankelijke jury gezocht naar iemand die het rijke erfgoed van de Nederlandse gecomponeerde muziek meer zichtbaarheid kan geven. Jeths is gekozen “om zijn veelzijdigheid als componist. Daarnaast staat hij middenin het Nederlandse klassieke muziekleven, niet alleen als musicus, maar ook als een gedreven didacticus.” , aldus de jury.

Jeths wordt vrijdag 28 november officieel aangesteld tijdens de Grand Opening (10.00 uur) van de Buma Classical Convention in TivoliVredenburg, een nieuw tweedaags evenement voor de klassieke muziek in Nederland. Hier gaat hij dieper in op zijn plannen als Componist des Vaderlands.

Lees meer...

50 jaar Andre van Duin - van onweerstaanbaar charmant tot LOL


Door Joyce Hamilton / Foto’s Ellen Broeren

Tijdens de viering van ‘50 jaar André van Duin’, blijkt maar weer eens dat humor verbindt. Want of je nu uit Rotterdam of Amsterdam komt, je voor of tegen Sinterklaas bent en ongeacht je politieke voorkeur, de behoefte om te lachen is universeel. En een feestje met André van Duin staat garant voor lachen, van een glimlach tot een traan-overgoten schaterlach.

Lees meer...

De Sinterklaasboeken zijn weer in het land!


Reportage Jan Lagendijk

Voor de 11e keer was op dinsdag 04 november 2014 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de presentatie van de nieuwe Sinterklaasboeken.

Lees meer...

Oude Luxor Theater wordt verbouwd


Oudste theater van Rotterdam in ere hersteld en weer helemaal van deze tijd

Het oude Luxor Theater is sinds april gesloten voor een grootschalige verbouwing van de publieksruimten en –voorzieningen én de gevel. In het najaar van 2013 heeft de gemeente een motie aangenomen waarin definitief gekozen is voor het behoud van het theater aan de Kruiskade voor de lange termijn.

Lees meer...

Theaterencyclopedie start campagne wij schrijven geschiedenis!


Theaters en gezelschappen slaan de handen ineen om met de vernieuwde online Theaterencyclopedie het publiek duidelijk te maken dat al het theater van nu onderdeel is van een rijke geschiedenis. Eentje waar wij allemaal deel van uitmaken. Met z’n allen schrijven we geschiedenis, namelijk in de Theaterencyclopedie. 

Theaterencyclopedie www.theaterencyclopedie.nl
De Theaterencyclopedie bevat gegevens over alle voorstellingen in de Nederlandse podiumkunsten van 1900 tot en met nu. Dat is ruim honderd jaar theatergeschiedenis die we koesteren. En zolang de geschiedenis blijft groeien, doet de Theaterencyclopedie dat ook.

Lees meer...

The Bold and The Beautiful kondigt opnames aan met Ferry Doedens in Amsterdam


Foto's Gwendolyne van Erp

De cast van The Bold and The Beautiful zal zaterdag 4 oktober Nederland bezoeken voor de fan shows The Bold & The Beautiful LIVE in Utrecht. Daar blijft hun bezoek aan Nederland echter niet bij. In de eerste week van oktober is de cast voor opnames voor de Emmy Award-winnende soap te vinden in Amsterdam, zo kondigde de producent aan. Er zal onder andere gefilmd worden langs de grachten van Amsterdam.

Lees meer...

De Uitmarkt 2014


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Het laatste weekend van augustus staat jaarlijks in het teken van de opening van het culturele seizoen. De Uitmarkt in Amsterdam heeft met diverse informatiekraampjes, muzikale optredens, previews van voorstellingen en een boekenmarkt alles in huis om eens even lekker cultuur op te snuiven.

Lees meer...

Presentatie Amsterdam Uitmarkt 2014


Door Annelies van Rijn en Catja Stapper

Zoals elk jaar vindt ook dit jaar de Uitmarkt weer in het laatste weekend van augustus plaats, van 29 tot en met 31 augustus. Donderdag 21 augustus werd het programma gepresenteerd door Frans van der Avert  (algemeen directeur Amsterdam marketing) en Frans de Vries (producent van de Uitmarkt) in het Rijksmuseum.

Lees meer...

Spoffin 2014: een rijkdom aan premières en spannende producties


De vijfde editie van internationaal street arts festival Spoffin, van 28 tot en met 31 augustus in Amersfoort, omvat in totaal meer dan 220 voorstellingen, uitgevoerd door 45 professionele groepen en artiesten uit Nederland en 15 andere Europese landen. Ruim 20 producties beleven tijdens Spoffin hun Nederlandse of wereldpremière.

Lees meer...

Liesbeth List wandeling door Amsterdam

Zangeres Liesbeth List bracht in 1964 haar eerste single uit. Hierna veroverde ze aan de zijde van Ramses Shaffy eerst Amsterdam en vervolgens heel Nederland. Kleinkunstkenner Daan Bartels dook in het levensverhaal van de grande dame en stippelde een route uit langs de plekken waar ze kwam, zag en overwon.

Lees meer...

Bianco, midden in de actie


Foto's Andrew Billington en Mark Robson

Bianco – duizelingwekkende mix van theater, festival en concert waar je middenin staat. In niets te vergelijken met traditionele circusshows. BIANCO, van het spraakmakende Britse NoFit State Circus, balanceert op een dun koord tussen moderne dans, experimenteel theater, festival en concert. Met acts waar je middenin staat, meegevoerd door de opzwepende klanken van de live band.

Lees meer...

Kinderopera Brundibàr: Klanken laten nooit meer los


Door Esther Raatgers

Sinds 2010 bestaat het ‘Theater Na De Dam’. Na de dodenherdenking op 4 mei zijn in verschillende steden in Nederland theatervoorstellingen te zien, waarin thema’s als wereldoorlogen, verzetsdaden, onderdrukking en vervolging centraal staan. Dit initiatief begon ooit in de Amsterdamse theaters aan de Nes, maar is binnen 5 jaar uitgegroeid tot een nationaal fenomeen.

Lees meer...

Flip Noorman wint Wim Sonneveldprijs 2014


“JURY: ‘Deze groep, met haar gevaarlijke en roofzuchtig kijkende frontman daagt de jury uit de grenzen van de kleinkunst nogmaals te onderzoeken en vervolgens opnieuw te verleggen.’

Op 21 april maakte juryvoorzitter Ruud Buurman de winnaar bekend van de 27e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Dit onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival richt zich op het ontwikkelen van nieuw cabaret en kleinkunst talent.

Lees meer...

Rijksmonument Zonnehuis in Amsterdam-Noord wordt weer theater


Foto Thomas Schlijper
Samenwerking Stadsherstel, Double 2 Mediaproducties en OpusOne Theaterproducties

Stadsherstel Amsterdam, Double 2 Mediaproducties en OpusOne Theaterproducties hebben vandaag een contract getekend voor de exploitatie van het monumentale Zonnehuis in Amsterdam-Noord.

Lees meer...

Stichting Educatieve Theaterprojecten ontvangt 6.000 leerlingen bij Soldaat van Oranje - De Musical


Eerste educatievoorstelling vindt plaats op woensdagmiddag 16 april

Stichting Educatieve Theaterprojecten (SETp) ontvangt 6000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs bij de Soldaat van Oranje – De Musical. De stichting heeft dit jaar zes educatievoorstellingen gepland. Het educatieproject voor de middelbare scholen bestaat uit een voorbereidende lesbrief, een bezoek aan de tentoonstelling in de TheaterHangaar, een voorstellingsbezoek en een evaluatie.

Lees meer...

"Mijn kind" levert Van Maasakkers tweede beeldje op


Door Esther Raatgers / Foto Mike Breeuwer

In de week van het Amsterdams Kleinkunstfestival is het op 6 april 2014 weer tijd voor de traditionele uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Theaterlied van het seizoen 2012/2013. In een iets te warm Theater Bellevue zit een volle zaal popelend te wachten tot de gelukkige artiest met zijn of haar winnende lied op het toneel verschijnt.

Lees meer...

Theater Amsterdam


Door Mirjam Christenhuis / Foto's Ilse de Vries

Op woensdag 12 maart krijgen belangstellenden en de pers de gelegenheid om vast rond te kijken in het nieuwe Theater Amsterdam. Aan de Danzigerkade in Amsterdam is in augustus 2013 de eerste paal de grond ingegaan voor de bouw van dit theater. Op 14 februari 2014 was de oplevering van het gebouw waarna er een begin kon worden gemaakt met de inrichting van het totale pand.

Lees meer...

In 2014 wordt The Passion in Groningen opgevoerd


Door Mirjam Christenhuis / Foto's Gwendolyne van Erp

Veertig dagen voor Pasen, op dinsdag 11 maart, werden in De Vorstin in Hilversum de namen van een aantal artiesten bekend gemaakt die in 2014 hun medewerking verlenen aan The Passion.

Lees meer...

Zaantheater wint VVTP Theater van het Jaar – prijs


Vandaag heeft voorzitter Erwin van Lambaart tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging Van Vrije Theaterproducenten (VVTP) bekend gemaakt dat het Zaantheater uit Zaandam zich een jaar lang Theater van het Jaar mag noemen. Piet de Koning, directeur van het Zaantheater, nam de prijs, een stoel ontworpen door ontwerpster Carla Höffelt in ontvangst. Daarmee liet Koning de andere genomineerden achter zich: Theater Amphion (Doetinchem), het Parktheater (Eindhoven), De Goudse Schouwburg (Gouda), de Haarlemse Schouwburg (Haarlem), de Rijswijkse Schouwburg (Rijswijk) en Odeon De Spiegel (Zwolle).

Lees meer...

De schatten van de Titanic


Door Marit van Eisden / Foto's Carolien Sikkenk

Het verhaal van de Titanic, de bouw, de vaart, de passagiers en het lot van het ‘onzinkbare’ schip blijft boeiend voor vele mensen. Zelfs een eeuw later staat de Titanic nog volop in  de aandacht. Na de tentoonstelling over Toetanchamon, Body Worlds en Pixar kan je momenteel in Amsterdam Expo terecht voor tentoonstelling over de Titanic, Titanic, the Artifact Exhibition.

Lees meer...

De Uitmarkt 2013


Foto's Andy Doornhein

Tijdens het laatste weekend van augustus staat de omgeving van het Amsterdamse Museumplein in het teken van de opening van het nieuwe culturele seizoen. Gedurende het hele weekend geven producenten en theaters een preview van hun nieuwe voorstellingen en zijn er verschillende optredens van artiesten en theatergezelschappen te bezoeken. Maar ook staat er een uitgebreide  informatiemarkt met informatie over voorstellingen, theaters en musea. Rondom het Museumplein is tevens een grote boekenmarkt te vinden.

Theaterparadijs bezocht de Uitmarkt op verschillende momenten en locaties en maakte hiervan een compilatie.

Lees meer...

De Parade 2013 is begonnen


Door Andy Doornhein

De Parade 2013 is weer van start gegaan. Zoals ieder jaar zijn de tenten van dit rondreizende theaterfestival als eerste opgezet in Rotterdam. Met een kleine toespraak van Nicole van Vessem (artistiek directeur) is de Parade officieel door Roni Have geopend met een korte impressie van de dans voorstelling “Deleted Scenes” uitgevoerd door Club Guy & Roni. 

Lees meer...

Rett Alert, prachtige benefiet voorstelling


Door Ester Dijkema / Foto's Mischa Muijlaert

Maaike Widdershoven en Lone van Roosendaal kwamen in contact met de ouders van een 18 jarig meisje met het Rett syndroom en besloten hun contacten binnen de cabaretwereld aan te spreken en alles op alles te zetten om een spetterende benefiet avond te organiseren om zo veel mogelijk geld op te halen en aandacht te genereren voor degenen die betrokken zijn bij het Rett syndroom. 

Lees meer...

Zomerfestival Delft – Festival voor iedereen!


Reportage Jan Lagendijk

Na een succesvolle rentree van het Zomerfestival in 2012 is het vrijdag 31 mei 2013 tijd voor een 2e editie.

Het festival, georganiseerd door de Technische Universiteit Delft, brengt muziek, kunst, wetenschap en entertainment samen op één dag. Was het festival voorheen voor de TU Delft gemeenschap, ook dit jaar is het weer voor iedereen toegankelijk en daarvoor is de TU Delft campus (locatie Sport & Cultuur) omgetoverd tot een echt festivalterrein.

Lees meer...

Achter de schermen van Pixar’s animatiefilms

Reportage Roxy van der Post

 

Vanaf  30 mei 2013  staat Amsterdam EXPO – dat slechts een maand geleden het succesvolle Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten nog tentoonstelde -  geheel in het teken van Pixar: 25 Years of Animation. In deze internationale expositie zijn ruim 500 originele tekeningen en objecten te zien, afkomstig uit de vele animatieklassiekers die Pixar inmiddels rijk is. 

Lees meer...

Kick-Off Parade 2013


Reportage Andy Doornhein.

De regen komt met bakken uit de hemel vallen op de artiestendag van de Parade 2013. Maar zoals de trouwe bezoeker van dit unieke theaterfestival weet, zal deze regen de pret niet drukken.

Lees meer...

125 jaar De Femme Fatale


Door Ilse de Vries / Foto's Brian Morgan

Althans, dat is Koninklijk Theater Carré volgens Paul van Vliet:  “Een theater dat respect afdwingt!” Woensdagavond 3 april 2013 wordt de gele loper uitgerold om het publiek, bestaande uit bekende en onbekende Nederlanders, sponsoren, Vrienden van Carré, donateurs maar ook de speciale gast: Koningin Beatrix te verwelkomen.

Lees meer...

Boekpresentatie 'Een plek om lief te hebben', de geschiedenis van Carré


Door Hans van Oort

Op 3 december 2012 bestaat het Koninklijk Theater Carré precies 125 jaar! Tijd voor een nieuw boek  ter gelegenheid van het 125 jarig jubileum van dit majestueuze Theater aan de Amstel door Mariëtte Wolf  onder de titel 'Een plek om lief te hebben'. Een jubileumboek over Nederlands beroemdste theater!  Voor  het ontwerp en de opmaak tekent Marise Knegtmans.

Lees meer...

Première Snip & Snap ‘Ja, dit is Revue!’ in DelaMar Theater, Amsterdam

Door Hans van Oort / Foto's Andy Doornhein

Jonge theatermakers krijgen een kans zich te ontwikkelen en te presenteren voor het publiek.. Het Amsterdams Kleinkunst Festival maakt jaarlijks een productie in het Amsterdamse Bellevue Theater rond een historisch cabaretthema. Vorig seizoen was dat ‘Snip en Snap: Ja dit is Revue!’ . Deze productie bleek van een dergelijk hoog niveau dat een tournee langs de theaters volgt in seizoen 2012-2013. Op woensdag 7 november gaat na een aantal try-outs Ja dit is Revue! in première.

Lees meer...

Snip & Snap weer in Carré


Door Hans van Oort

Op vrijdag 28 september is de presentatie van de 4-DVD Oeuvre Box 75 jaar Snip en Snap voor het eerst compleet! Tevens worden de beeldjes Snip & Snap, dames die uitgebeeld werden door Willy Walden en Piet Muyselaar, onthuld.

Han Peekel, televisieproducent, schrijver en spreker, opent de middag en vertelt over de periode dat de Snip en Snap Revue van producent René Sleeswijk jaarlijks vier en een halve maand in Carré stond voor uitverkochte zalen!

Lees meer...

Marathon “Hij Gelooft in Mij” in het DeLaMar Theater


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Als opwarmertje op de musical ‘Hij Gelooft in Mij’ opent het DeLaMar theater de Uitmarkt 2012 met een Hazes marathon. Verschillende artiesten treden in blokken van een uur op met nummers van en verhalen over André Hazes. Presentatie is tijdens de marathon in handen van Ruben Nicolai.

Lees meer...

Het Theaterplein


Na een aantal weken van afwezigheid, waarin Evert Wybenga Het Theaterplein heeft overgenomen, is Ester weer terug. Met nieuws, muziek en interviews. Om te beginnen in het eerste uur weer een grote diversiteit aan musical muziek, hoofdzakelijk Engelstalig. 

In het tweede uur uitsluitend Nederlandstalige muziek uit het theater. Met een lekker lang interview met Babette van Veen over haar theatervoorstelling Hartenvrouw. Ze staat met deze voorstelling op 4 december in het Calypsotheater in Wijk bij Duurstede. Ook muziek uit Hartenvrouw.

Het Theaterplein is een programma van Radio 90FM, elke dinsdag van 19:00 tot 21:00 uur en in de herhaling op zondag van 21:00 tot 23:00 uur. Te beluisteren op de Utrechtse Heuvelrug en in het Kromme Rijngebied en wereldwijd via www.radio90fm.nl of via diverse streams.  Dinsdagavond tussen 19 en 21 uur op www.radio90fm.nl en zondag tussen 21 e 23 uur in de herhaling.

Samenstelling en presentatie Ester Dijkema
Techniek Evert Wybenga.

Contact opnemen? 
Heb je zelf een lied dat je graag wilt horen of een vraag? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.