PREMIERES
 INTERVIEWS
Scenes

Eerste stersolisten Holland Zingt Hazes 2016 bekend


Foto Andy Doornhein

Vandaag zijn de eerste namen uit de indrukwekkende line-up aan sterren bekend gemaakt voor Holland Zingt Hazes 2016. Net als voorgaande jaren presenteren Roxeanne en André Jr. Hazes samen met Jeroen van der Boom als muzikale gastheer het concert met alle Hazes-hits. Dit jaar keren wegens groot succes Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Danny de Munk en Peter Beense terug op het Hazes podium.

Lees meer...

Soul Brothers - “Let’s Celebrate!”


Door Edwin Hinrich / Foto's Raymond van Olphen

Vanaf zaterdag 21 november-2015 veranderen de Soul Brothers de theaters van Nederland in swingende danstempels. Het prachtige Zaantheater in Zaandam bijt hierin het spits af. De lekkerste hits van de laatste vijftig jaar passeren de revue. Opzwepende discohits, stampende funk en onvergetelijke soul van o.a. Michael Jackson, Marvin Gaye, Earth Wind and Fire en Stevie Wonder knallen de zaal in, waar bij het bijna duizend koppige publiek al na de eerste klanken van “Can you feel it “ van The Jackson five en “Best of my love" van Emotions hun zetels verlaten en losgaan op de zang en dancemoves van dit trio.

Lees meer...

Herman van Veen ‘Morgen zul je merken’


Gedachten, versjes en gedichten voor op misschien wel onze zere plekjes’

Eind november verschijnt bij uitgeverij Kok, Morgen zul je merken, een hoogstpersoonlijk boek met versjes voor op misschien wel onze zere plekjes, voorzien van foto’s van Kim Scholten. Morgen zul je merken wordt gepresenteerd tijdens een ontmoetingsmiddag op zondag 6 december in het Herman van Veen Arts Center te Soest. 

Lees meer...

Armin van Buuren en Hardwell vereeuwigd als action figure


Foto's Gwendolyne van Erp
Eerste exemplaar uitgereikt door Guido Weijers 

 Hardwell en Armin van Buuren hebben vandaag de eerste exemplaren gekregen van hun eigen action figures. Vanmorgen overhandigde cabaretier Guido Weijers de eerste exemplaren van de Hardwell en Armin van Buuren-miniaturen aan de twee wereldsterren. Niet eerder zijn dj’s vereeuwigd als een action figure. Grote internationale artiesten als Michael Jackson, Kiss, Elvis Presley gingen de Nederlanders voor. 

Lees meer...

Perspresentatie Sinatra 100 – A man and his music


Reportage Mischa Muijlaert

In december 2015 is het honderd jaar geleden dat Frank Sinatra werd geboren. Vanwege zijn enorme impact op de muziekgeschiedenis wordt deze 100ste geboortedag gevierd met een groots theaterconcert door het internationaal bekroonde Metropole Orkest o.l.v. dirigent Jorg Achim Keller en solisten uit binnen- en buitenland. Hadewych Minis, Tania Kross, Greetje Kauffeld, Jon van Eerd, Ruben Hein, Leonie Meijer, Felix Maginn (The Moke) en de Canadese jazzzanger Matt Dusk zullen in een avondvullende voorstelling ‘The Voice’ op fenomenale manier muzikaal eren tijdens deze bijzondere tribute. De avond wordt gepresenteerd door Frits Sissing. 

Lees meer...

Shirma Rouse special guest bij Ladies of Soul 2016!


Met Shirma Rouse maken de Ladies of Soul hun eerste special guest bekend voor de shows op 12 en 13 februari 2016 in de Ziggo Dome. Shirma, die net als de Ladies mensen weet te raken met haar geluid, betreedt hiermee als zesde powerlady het podium. Shirma deelde al eerder het podium met de Ladies en heeft opgetreden met vele andere grote namen, waaronder Chaka Khan, Alain Clark, Michael Bolton en Anouk. Na haar deelname aan The Voice of Holland 2013 boekte ze veel succes als solo artiest. Dit jaar won ze de Edison Jazzism publieksprijs voor haar nieuwe album Shout It Out Loud.

Lees meer...

De 3JS ontvangen de eerste "7"


Foto's Gwendolyne van Erp
Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte, oftewel 3JS, hebben de eerste exemplaren van hun zevende studioalbum ‘7’ ontvangen van Simon Keizer. Gisteravond liet 3JS hun fans voor het eerst kennis maken met het nieuwe album in een uitverkochte Club Ziggo in Amsterdam. ‘7’ gaat vandaag in release en is zowel digitaal als fysiek (op CD en vinyl) verkrijgbaar. 

Lees meer...

Cor Bakker ontvangt Gerard Alderliefste


Foto B. Vink
In het nieuwe theaterprogramma ‘EN ROUTE’

Pianist Cor Bakker en zanger/gitarist Gerard Alderliefste hebben elkaar op meer dan één vlak gevonden. Allebei zijn ze -naast bevlogen vertellers en gepassioneerde muzikanten- ook vader van een jong kind en ze wonen op een steenworp afstand van elkaar, in het hart van de Amsterdamse Jordaan. Dat moest wel tot iets moois leiden en dat heeft het ook gedaan. 

Lees meer...

Ook Glennis Grace gast tijdens Straks Bekend in Carré


Foto Marijn Sieben

Ook Glennis Grace is speciale gast tijdens Straks Bekend in Carré op maandag 23 november in Koninklijk Theater Carré. Glennis behoorde in 1998 tot de 14 allereerste studenten van de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater. Ze won in 1994 de Soundmixshow met haar vertolking van One Moment in Time van Whitney Houston.  In de jaren erna bracht ze diverse cd’s uit, zong ze met artiesten als Frans Bauer, René Froger en Gordon en vertegenwoordigde ze Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in Kiev. 

Lees meer...

Kerstalbum Jan Smit vanaf vandaag verkrijgbaar!


Vandaag verschijnt na 18 jaar een nieuw Kerstalbum van Jan Smit. 

Het album getiteld ‘kerst voor Iedereen’ bevat unieke eigentijdse versies van echte Nederlandse kerstliedjes. Naast 8 kerstklassiekers bevat het album 4 gloednieuwe kerstnummers die tevens zijn geschreven door Jan Smit. Eindelijk kunnen we deze kerst luisteren naar 2.0 versies van ‘Stille Nacht’, ‘Kerstmis Begon Daar In Die Nacht’ en vele anderen en wie vertolkt deze nummers beter dan Jan Smit.  Een echte kerst musthave!

Lees meer...

Doe Maar tweemaal in Ziggo Dome


In juni staat Doe Maar in Ziggo Dome. Nederlands populairste band aller tijden gaat optreden in de zaal waar ze nog nooit speelden. Dat maakte de band donderdagavond bekend in RTL Late Night. Daar kondigde zij hun concert op 14 juni aan. “Dit is geen comeback, we spelen gewoon niet zo vaak.” Al tijdens de uitzending bleek de belangstelling voor dit concert zo overweldigend dat er een twee concert is toegevoegd. Ook op 15 juni zal de Ziggo Dome groen-roze kleuren. De kaartverkoop voor beide concerten is inmiddels gestart.

Begin jaren tachtig ontketende Doe Maar een ware rage in Nederland die vergelijkbaar was met die van The Beatles in hun hoogtijdagen. De band scoorde vele grote hits als ‘Doris Day’, ‘Is Dit Alles’, ‘De Bom’, ‘1 Nacht Alleen’ en ‘Pa’. In 1984 kwam daar met twee voorlopige afscheidsconcerten in Den Bosch een eind aan. Volgend jaar, 32 jaar later kun je Doe Maar nog een keer meemaken in Ziggo Dome.

Lees meer...

Eefje de Visser kondigt nieuw album en clubtour aan


Vanaf 8 januari 2016 is het derde album van Eefje de Visser te koop. Het krijgt de titel 'Nachtlicht' mee. De release zal worden ondersteund met club shows in Nederland en België.

‘Vernuftig’, ’gedurfd’ en ‘loepzuiver’ schreef de pers over haar eerste plaat. ‘Warm’, ‘intiem’ en ‘diepgaand’ over haar tweede. Met De Koek (2011) en Het is (2013) heeft Eefje de Visser twee succesvolle albums op zak waarmee ze in een paar jaar tijd een trouw publiek heeft opgebouwd.

Lees meer...

Nick & Simon lanceren nieuwe single ‘Met Dank Aan Jou’

Foto Gwendolyne van Erp
Inclusief drie live bonus tracks

Nick & Simon lanceren vandaag hun nieuwe single ‘Met Dank Aan Jou’, die  afkomstig is van het album ‘Open’. Tijdens de albumpresentatie in Paradiso op 2 oktober j.l. zijn de beelden voor de bijbehorende geschoten. Aan de single zijn drie live bonus tracks toegevoegd, die zijn opgenomen in Paradiso. 

Lees meer...

Esmay Usmany - Alles verandert, ook bij haar.


Door Andy Doornhein / Foto Stefan van 't Pad

“Niets is wat het lijkt”. Dat is de titel van de voorstelling van Esmay Usmany. En daar is geen woord verkeerd aan. In het intieme en warme zaaltje van theater ‘t Oude Raadhuis in Hoofddorp vindt op 28 oktober de aftrap plaats van een nieuwe serie voorstellingen van Usmany.

Lees meer...

Novastar– Joost Zweegers theatertournee


Tekst Incrowd Entertainment / Foto's Gwendolyne van Erp, Stadstheater Zoetermeer

The best was écht yet to come, zo blijkt. Met 'Inside Outside' - het vierde album van Novastar - toont Joost Zweegers dat hij de afgelopen jaren een artistieke reset heeft doorgemaakt. De 11 nieuwe songs vormen samen een cd die gelaagd en rijp is en die na een paar luisterbeurten een subtiel magnetisme onthult. Songs die dagenlang blijven kleven - het is dat u gewaarschuwd bent: dit is een plaat voor de liefhebbers van het fijnere werk.

Lees meer...

Richy Brown presenteert solo single L.O.V.E.


 Richy Brown – een zanger met een naam die wellicht niet meteen een belletje doet rinkelen, met een staat van dienst waar je direct van onder de indruk bent. Na jaren aan diverse projecten in de showbusiness te hebben meegewerkt, verschijnt op 26 oktober zijn nieuwe solo single L.O.V.E.. De single is de voorbode van het solo album dat in de loop van 2016 uitkomt. L.O.V.E. is een vrolijk vrolijk liedje dat het beste van verschillende stijlen combineert in cross generation pop muziek. Op achttienjarige leeftijd vertrok Richy naar New York City om daar stage te lopen bij de studio van Timbaland ten tijde van de opnames van het eerste solo album van Justin Timberlake. Richy kreeg de kans om in Timbaland’s studio zijn eerste demo’s op te nemen. Ook greep hij de kans veel van zijn oude helden live aan het werk te zien in de rokerige jazz clubs van New York. De drie jaar die hij in New York doorbracht, markeert een belangrijke tijd in de carrière van Richy. De muziek die hij daar hoorde, heeft hem geïnspireerd en gevormd tot de zanger en songwriter die hij vandaag is.

Lees meer...

Angela Groothuizen zingt bekendste Sinterklaasliedjes


Foto Jan Lagendijk

Uniek Sinterklaas meezingboek bij alle Etos-winkels

Voor het allereerste Sinterklaas Meezingboek, dat vanaf half november bij alle filialen van ETOS gratis verkrijgbaar is, heeft Angela Groothuizen de leukste Sinterklaasliedjes ingezongen. In het Sinterklaas Meezingboek, dat speciaal door Unilever en Etos is ontwikkeld, staan de songteksten van de bekendste Sint en Piet liedjes.

Lees meer...

Both Sides Now: Mathilde Santing zingt songs van Joni Mitchell


Mathilde Santing start in november haar uitgebreide theatertour ‘Both Sides Now’.  Samen met haar muzikanten neemt Santing je mee in de wereld van Joni Mitchell in liedjes vol gedichten en emoties.  Joni Mitchell wordt niet voor niets de grootste vrouwelijke singer-songwriter ooit genoemd. De openhartigheid in haar teksten leverden haar in het begin van haar carrière vaak reacties op als: ‘Wat weet jij nou van het leven?’  Kortgeleden antwoordde Joni op die vraag: ‘Een oudere zangeres zou mijn liedjes tot leven moeten brengen.’ Dat antwoord was een aanmoediging voor Mathilde Santing. Mathilde is diep in de liedjes van Joni Mitchell gedoken. Het werd een zoektocht vol twijfels en enthousiasme naar Joni’s achtergrond.

Lees meer...

Disney in Concert in de Ziggo Dome


Door Marit van Eisden / Foto’s David Heukers

Na het succes van de Disney in Concert edities in het concertgebouw is het nu de hoogste tijd om een groter publiek kennis te laten maken met deze concertreeks. De Ziggo Dome is zondag 25 oktober de locatie waar alle Disney fans, alle waaronder ook veel prinsessen, zich verzamelen. 

Lees meer...

Elf keer Symphonica in Rosso


Tekst website Symphonica in Rosso / foto's Gwendolyne van Erp
Symphonica in Rosso is een succesvol format dat in 2006 mede bedacht is door Marco Borsato. De oorspronkelijke muziek van een artiest wordt opnieuw gearrangeerd en aangevuld met het symfonische orkest van Guido Dieteren. Daarnaast wordt er zeer veel aandacht besteed aan het decor, de show, videoschermen en de gastartiesten. De bezoekers worden ondergedompeld in Italiaanse sfeer en zien de optredende artiest op een geheel nieuwe wijze geheel tot zijn recht komen. In voorgaande edities hebben o.a. Sting, Nick & Simon, Diana Ross en Anouk opgetreden.

Lees meer...

The Analoques ”The Magical Mystery Tour" a trip down memory lane


Door Edwin Hinrich / Foto’s Andy Doornhein

In 1967 brachten de Beatles het iconische album “ The Magical Mystery Tour” uit. Het album stond vol met klassiekers o.a. “Penny Lane”, “Strawberry fields” en “All you need is love”. Nu 48 jaar later wordt het album door The Analoques live uitgevoerd in het theater.

Lees meer...

Maria Mendes - Innocentia


Na een optreden in de Blue Note Jazz Club in New York, op het Montreux Jazz Festival en een heuse tour door Brazilië, brengt de van oorsprong Portugese jazzzangeres Maria Mendes op 13 november haar tweede album INNOCENTIA uit. Op dit nieuwe album staan eigen interpretaties van een aantal van haar favorieten, maar ook zelfgeschreven nummers. Naast haar vaste band leverde ook de virtuoze klarinettist Anat Cohen een bijdrage aan het album. Maria Mendes presenteert INNOCENTIA in november in North Sea Jazz Club (Amsterdam), LantarenVenster (Rotterdam) en Paradox (Tilburg). Bekijk hier de videoclip van de eerste single Innocent Travels: 

Lees meer...

Unieke ode aan ‘The Voice’ met het Metropole Orkest in Sinatra 100 – A man and his music


Hadewych Minis, Greetje Kauffeld, Jon van Eerd, Matt Dusk, Tania Kross, Felix Maginn, Ruben Hein en Leonie Meijer eren Frank Sinatra op zijn 100ste geboortedag

Lees meer...

Leonie Meijer geeft zich bloot tijdens “Naked” theatertour


Door Mischa Muijlaert / Foto’s Gwendolyne van Erp

Leonie Meijer werd vooral bekend door haar deelname aan het eerste seizoen van The Voice of Holland. Hierna werd zij door haar coach Jeroen van der Boom op weg geholpen om een plekje te zoeken in de Nederlandse popwereld. Samen maakten ze de single ‘Los van de Grond’ en Meijer bracht haar eerste album ‘Los’ uit. Na dit album volgde haar tweede album ‘Luister maar’.

Lees meer...

Fotoverslag: The Kik's Met de Deur in Huis


Foto's Gwendolyne van Erp

In dit muzikale 'blijspel' schijnt The Kik vanuit een tot nu toe onderbelichte hoek. Naast veel eigen werk komen de meest uiteenlopende inspiratiebronnen aan bod: van vaderlandse tekstdichters als Lennaert Nijgh, Martine Bijl en Annie M.G. Schmidt tot componisten als Johann Sebastian Bach en natuurlijk de onvermijdelijke invloed van dat ene bandje uit Liverpool. 

Lees meer...

Jan Smit komt naar je toe met de 'Elfstedentour'


Foto Andy Doornhein

Op 22 oktober is de kaartverkoop van de nieuwe tour van Jan Smit gestart. De 'Elfstedentour' begint in september 2016 en zal 11 grote steden aan doen in heel Nederland en eindigt, net als de 'Elfstedentocht', in Leeuwarden. 

Lees meer...

Janne Schra, Ruben Hein & Paul de Munnik toegevoegd aan exclusieve show in Theater Amsterdam


Op dinsdag 22 december staan Ricky Koole en Leo Blokhuis exclusief in Theater Amsterdam met het kerstprogramma Whatever Happened To Christmas. Theater Amsterdam is verheugd dat drie artiesten van top formaat zijn toegevoegd aan de show: Janne Schra, Ruben Hein en Paul de Munnik. Zij zullen een bijdrage leveren door diverse nummers ten gehore te brengen. De kaartverkoop voor deze unieke show is onlangs van start gegaan. Whatever Happened To Christmas is een sfeervol kerstprogramma vol kerstliedjes en mooie verhalen.

Lees meer...

Zo’n Toon – Toon Hermans leeft voort middels zijn oeuvre


Reportage Mischa Muijlaert / foto's: Mischa Muijlaert en David Heukers

Antoine Gerard Theodore (Toon) Hermans (1916 -2000) was een Nederlandse cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter. Bekendheid kreeg Hermans door zijn formule van de onemanshow, een voorstelling door één man uitgevoerd, ondersteund door een paar muzikanten. Hij beschouwde zichzelf als een clown, en dat is waarschijnlijk de meest juiste typering. Het was pure kolder, omlijst door liedjes waarin het leven geprezen werd, of die ook kolderiek waren. Op 20 oktober 2015 gaat in het DeLaMar theater in Amsterdam de voorstelling ‘Zo’n Toon’ in première. 

Lees meer...

Beatrice van der Poel brengt warme ode aan Jimi Hendrix


Door Esther Raatgers / Foto's Andy Doornhein

De naam ‘Beatrice van der Poel’ dacht ik zo af en toe te horen vallen in het rijtje van Nederlandse cabaretières. Nieuwsgierig geworden naar haar werk en haar theaterprogramma, toog ik zondag 18 oktober naar De Kleine Komedie in Amsterdam om daar, namens Theaterparadijs, getuige te zijn van de première van haar nieuwe voorstelling Electric Lady.

Lees meer...

Wende & Amsterdam Sinfonietta - tour januari 2016


 De jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ van Amsterdam Sinfonietta, waarmee het strijkorkest de samenwerking aangaat met artiesten van buiten de klassieke wereld, is inmiddels een begrip. Elk jaar weer is de tour volledig uitverkocht. Na onder meer Patrick Watson, De Dijk en afgelopen jaar Ludovico Einaudi, deelt Amsterdam Sinfonietta in januari 2016 het podium met de veelzijdige zangeres en performer Wende. Ze geven tien concerten door heel Nederland.

Lees meer...

VanVelzen brengt swingende theatershow


Met ‘Call It Luck’ zoekt Roel van Velzen voor de derde keer de theaters op. Dit keer samen met zijn band én drie Keniaanse zangeressen. Tijdens een reis naar Afrika werd VanVelzen uitgedaagd om zijn eigen muziek te spelen met lokale muzikanten. De ontmoetingen en de samenwerkingen van die reis inspireren hem tot het schrijven van het album 'Call It Luck’. Bij Masterpeace in concert ontmoet hij de Keniaanse zangeressen de Hibby GB’s: er is direct een muzikale klik, en er ontstaat een vruchtbare samenwerking: de dames zingen meerdere nummers in voor het album. Neema, Jaya en Diana zijn stuk voor stuk sterren in eigen land.

Lees meer...

Douwe Bob met eenmalig concert in Carré


Foto Jaap Stolk

Net voordat singer-songwriter Douwe Bob naar Stockholm afreist om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival geeft hij zondag 24 april 2016 een concert in Koninklijk Theater Carré. Dat liet Douwe Bob vanavond weten aan Humberto Tan in RTL Late Night. De kaartverkoop voor dit unieke concert is gestart via www.carre.nl.

Lees meer...

Fotoverslag: 25 jaar Jeans


Tekst Jeans Company / Foto's Walter Blokker

Jeans brengt in seizoen 2015/2015 de 25ste nieuwe show op de planken van de Nederlandse Theaters. De afgelopen jaren hebben we heel veel mooie jonge talenten een podium mogen bieden. Het misschien wel broodnodige en zeker verdiende duwtje in de rug.

Lees meer...

JEANSTeenZ – The Beginning


Tekst JEANS Theatershows / Foto's Walter Blokker

Ooit waren bekende sterren als Tony Neef, Antje Monteiro, Pearl Jozefzoon, John Vooijs en vele vele anderen onbekende, maar veelbelovende jonge talenten toen ze begonnen bij JEANS. Met JEANSTeenZ gaat JEANS weer helemaal terug naar haar roots en geven zij tegelijkertijd gehoor aan de vraag van het hedendaagse publiek: Een JEANS-show voor en door TeenZ!

Lees meer...

Leonie Meijer werkt voor derde album samen met hit schrijver Whitney Houston


Foto Andy Doornhein

Voor haar nieuwe album The Naked Sessions heeft zangeres Leonie Meijer samen gewerkt met o.a. Jud Friedman. Leonie schreef samen met de Amerikaanse songwriter de nummers White Ribbons en Same River Twice. Eerder schreef hij nummers voor o.a. Barbra Streisand, Rod Stewart en is hij verantwoordelijk voor de wereldhit Run To You van Whitney Houston uit de film ‘The Bodyguard’. 

Lees meer...

Nieuwe single en titelsong René Froger 'Waarom Wachten?'


Foto Christiaan Deurloo

Woensdag 7 oktober verschijnt de nieuwe single van René Froger, getiteld 'Waarom Wachten?'. ‘Zoals we allemaal weten worden de mooiste woorden over iemand vaak pas tijdens een uitvaart uitgesproken. We zeggen allemaal te weinig wat iemand voor je betekent of hoeveel je van iemand houdt tijdens zijn of haar leven. Dit was de inspiratie voor de nieuwe single die ik samen met componist Pieter van Schooten heb geschreven'.

Lees meer...

Petra Berger - Zoektocht naar geluk


Op vrijdag 30 oktober a.s. start de theatertournee van zangeres Petra Berger. Verspreid over het seizoen geeft zij tien voorstellingen met als titel 'Zoektocht naar geluk'. Wat is geluk? Waar en hoe vind je geluk? Velen zijn er naar op zoek en dwalen van het ene naar het andere verlangen. Geluk is maar een woord en wellicht een uitvloeisel van de vraag over de zin van het bestaan. 

Lees meer...

Nick en Simon presenteren ‘Open’ in Paradiso


Door Marit van Eisden / Foto’s Gwendolyne van Erp

Afgelopen week kwam het zesde studioalbum ‘Open’ van Nick en Simon binnen op nummer 1 in de GFK Album Top 100. ‘Open’ volgt op het succes van het verzamelalbum ‘Herinneringen’, dat in de zomer van 2014 werd uitgebracht. Op vrijdag 2 oktober spelen Nick en Simon voor het eerst live in een afgeladen Paradiso nummers van hun nieuwe album.

Lees meer...

Jan Smit komt met eerste kerstalbum in 18 jaar


Foto Andy Doornhein

Op 6 November verschijnt na 18 jaar een nieuw Kerstalbum van Jan Smit. Het album getiteld ‘kerst voor Iedereen’ bevat unieke eigentijdse versies van echte Nederlandse kerstliedjes. Naast 8 kerstklassiekers bevat het album 4 gloednieuwe kerstnummers die tevens zijn geschreven door Jan Smit. 

Lees meer...

Kadim Al Sahir geeft eenmalig concert in Carré


De internationaal vermaarde Arabische zanger Kadim Al Sahir komt op zondag 22 mei 2016 naar Nederland voor een eenmalig concert in Koninklijk Theater Carré. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag, 26 september om 10.00 uur. Al Sahir maakte Irakese muziek tot ver over de landsgrenzen populair, met name door de politieke lading van zijn songs. Wereldberoemd werd hij als initiator van de eerste Arabische-internationale samenwerking die in 2004 resulteerde in een duet met Lenny Kravitz met de anti-war song We Want Peace.

Lees meer...

Fotoverslag Releaseparty Bertolf - First & Then


Foto's Gwendolyne van Erp

Singer-songwriter Bertolf Lentink presenteert op 17 september zijn nieuwe album ‘First&Then’ in het nieuwe Paradiso aan het IJ in Amsterdam. De singer-songwriter uit Zwolle werkte de afgelopen maanden aan de opvolger van zijn laatste album uit 2012. Eerder deze week kwam het nummer ‘Jericho’ uit. Als hij even na 20:30 zijn entree maakt laat hij zijn publiek weten erg trots te zijn op zijn nieuwe werk. Als inspiratie voor het nieuwe album noemt Bertolf zijn vrouw en kind.

Lees meer...

Edsilia Rombley geeft kijkje in haar leven met nieuwe theatershow Mama Sings


Foto Marijn Sieben

Edsilia Rombley geeft kijkje in haar leven met nieuwe theatershow Mama Sings Warm, ontwapenend, met humor en een knipoog en bovenal persoonlijk!  Vanaf maart 2016 staat Edsilia Rombley opnieuw in het theater! Met haar gloednieuwe show Mama Sings betreedt ze het podium van 30 verschillende theaters en viert zo in heel Nederland haar 20-jarig jubileum.  

Lees meer...

Ellie Goulding naar Ziggo Dome


De Britse zangeres Ellie Goulding geeft op 26 januari een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 25 september om 10:00 uur via Ticketmaster. 

Lees meer...

Karsu Dönmez presenteert 'Colors'


Door Matthijs Bouwmeester foto's Marta Czarnecka

Woensdagavond 16 september. Het is een winderige avond in Amsterdam, vlak aan het IJ. De knusse zaal in de Tolhuistuin stroomt rond half 9 al redelijk snel vol. Hierdoor stijgt de temperatuur binnen een kwartier van aangenaam naar redelijk benauwd. Het is een gezellige mix van jong en oud. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk. Er loopt veel jong en hip volk rond. Maar de wat oudere muziekliefhebbers zijn zeker niet in ondertal aanwezig.

Lees meer...

Nina Simone (A)Live op tournee langs Nederlandse podia.


Première 25 oktober 2015, de Kleine Komedie, Amsterdam
Na alleen maar uitverkochte shows in Amsterdam en Suriname kan het unieke theaterconcert over de legendarische zangeres Nina Simone eindelijk in heel Nederland bewonderd worden. Vanaf oktober gaat de tour van start met een première op 25 oktober in de Kleine Komedie te Amsterdam. De voorstelling wordt gespeeld in een concertsetting zoals Nina eind jaren zestig haar optredens deed.

Nina Simone (A)live is het ontroerende eerbetoon aan het leven en de muziek van de legendarische jazzmuzikante en activiste Nina Simone. Het theaterconcert is geïnspireerd op haar beroemde comeback-optreden op het jazzfestival van Montreux in 1976, een opzienbarend concert waar zij het publiek met een schokkende openhartigheid vertelde over haar leven, haar muziek, haar strijd en haar liefdes. 

Lees meer...

Jan Smit best verkopende artiest


Foto Andy Doornhein

Jan Smit viel op 14 september j.l. in de prijzen tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards. Smit won twee onderscheidingen. De Buma NL Awards, de bekendste onderscheidingen voor de Nederlandstalige muziek, zijn dit jaar niet bepaald door een vakjury maar vastgesteld op basis van verkoopcijfers van cd's, downloads en airplay.

Lees meer...

Een dolle avond met Wolter Kroes


Foto's Gwendolyne van Erp

Op donderdagavond 10 september staat Wolter Kroes met zijn band alweer voor de vijfde keer in Openluchttheater Caprera. Niet alleen voor Wolter is dit een heuglijk feit; ook voor de liefhebbers van zijn muziek is het een concert om naar uit te kijken. Rond half 6 zitten de eersten al voor de deur bij het openluchttheater. Ook de fanclub verzamelt zich en het is gezellig.

Lees meer...

Amsterdam Jazz Festival eert Hans Dulfer


Foto's Christiaan Deurloo en Marijn Sieben

Momenteel is het overal in cultureel Nederland een drukte van jewelste. In bijvoorbeeld Rotterdam stonden het afgelopen weekend de Wereldhavendagen centraal, en op zondag 6 september trokken in en rond Amsterdam velen naar Amsterdam ArenA want daar vond het Amsterdam Jazz Festival plaats. Dit evenement onderscheidt zich doordat de fans op plekken mogen komen die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Door artiesten op te laten treden in de sfeervolle zalen van de Amsterdam ArenA wordt er een intieme ambiance gecreëerd waardoor je als bezoeker de artiest bijna letterlijk kan aanraken.

Lees meer...

Sinfonity: Klassieke muziek? Rock?


Orkest met louter elektrische gitaren nu te zien in Nederland

Een orkest, bestaande uit achttien Spanjaarden, allemaal met een elektrische gitaar. Dit is het ingrediënt voor een belevenis van formaat. Binnenkort komt het orkest naar Nederland. Begin oktober zijn ze te horen in Dronten, Sneek, Cuijk en Rotterdam. In 2012 werd het orkest gepresenteerd in het Fernán Gómez Theater te Madrid. De gerenommeerde krant El Mundo vond dat het muzikaal prachtig, delicaat en inspirerend was. “Sommige nummers zijn romantisch, andere exotisch. Elke muzikant bespeelt op zijn eigen wijze de gitaar om de muziek van een viool, piano of fluit te laten horen.” Niet alleen El Mundo was enthousiast, de Spaanse krant Diaro el día Córdoba schreef: “De adembenemende kwaliteit en de non-stop dramatische effecten van de muzikanten zijn niet te omschrijven.” Na Madrid, Malaga, Barcelona, Murcia, Bilbao en Cuba, hebben wij in Nederland nu ook de kans om Sinfonity te zien, want heeft u ooit een orkest gezien met alleen maar elektrische gitaren?

Lees meer...

Hans Liberg opnieuw naar het theater


Jazz & Comedy alleen in Nederland en België

Hans Liberg staat opnieuw in de Nederlandse theaters. Na vorig jaar zeer succesvol te zijn geweest met het programma Attica, toert hij de komende maanden langs de Nederlandse en Belgische theaters met het programma Jazz & Comedy. Ondersteund door Ralph Adriaansen op slagwerk en Remy Dielemans op bas zorgt het 'Hans Liberg Trio' weer voor een avond vol entertainment, bruisende energie en grote muzikaliteit. Met de vleugel, gitaar, bas en slagwerk en diverse andere instrumenten, weet Hans Liberg het publiek niet alleen met verrassende humor te bedienen, maar ook muzikaal aan zich te kluisteren. Behalve jazz speelt hij ook klassiek en popliedjes. Voor Hans Liberg is de jazzmuziek niet onbekend. Al in zijn vroege jeugd is het zijn moeder geweest die ervoor zorgde dat Hans deze stijl leerde waarderen.

Lees meer...

Ladies of Soul staan in 2016 in het Sportpaleis Antwerpen


Vlaamse succes zet zich voort

Na de succesvolle show begin dit jaar van de Ladies of Soul featuring Natalia in de Lotto Arena, zet het Vlaamse succes van de dames zich voort. Op 19 februari 2015 staan Glennis Grace, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer opnieuw, samen met hun Vlaamse collega en powerlady Natalia, in Antwerpen. Dit maal op het podium van het grotere Sportpaleis in Antwerpen.

 

Lees meer...

Lookalike Mick Jagger komt naar Nederland


Foto Jamie Maxwell

Tribute aan de vroege jaren van The Greatest Rock ‘n Roll Band (on Earth)

De voorstelling The Stones – The Early Years is vanaf 30 september tot en met 31 januari te zien in Nederlandse theaters! In het theaterconcert The Early Years neemt de band je mee naar de beginperiode van The World’s Greatest Rock And Roll Band (On Earth). De grootste hits als I Can’t Get No (Satisfaction), Start Me Up, Honky Tonk Woman en Jumpin' Jack Flash zijn te zien op deze avond. Met de bekendste nummers van The Rolling Stones pakt leadzanger Benjamin Wattam je in, en door zijn flamboyante optreden lijkt hij ook nog eens als twee druppels water op Mick Jagger! Kijk op voor de actuele speellijst.

Lees meer...

Kensington Live in het Amsterdamse Bos


Foto's Remco van Beurden / Tekst liveatamsterdamsebos.nl

Er is geen band die de afgelopen jaren zoveel hoop heeft geboden aan jonge Nederlandse bands als Kensington. Zij bewezen dat je het kunt maken zonder enorm budget, zonder ingewikkelde marketing of televisieshows. Op basis van veel spelen, jezelf zijn en ijzersterk materiaal kun je het ook redden. En dan ligt er meer in het verschiet dan een leuke clubtour, dan kun je gewoon twee keer de Ziggo Dome uitverkopen.

Lees meer...

Cut_ en Verhaaltjes voor de Dorst op FelixtivalFelix in de Steigers viert half jaar open met avond vol culturele tapas

Op 18 september a.s. is cultuurhuis Felix in de Steigers in Amsterdam alweer een half jaar open. Dit wordt gevierd met een eigen festival: het ‘Felixtival’. Op deze avond zijn door het hele pand optredens te zien van muzikanten, dansers, schrijvers en DJ’s. Op die manier kan het publiek genieten van ‘culturele tapas’ door het gehele pand. 

Oudste Observatorium
Alle zalen in het twee eeuwen oude pand zijn tijdens het Felixtival gevuld met een divers programma. Het publiek kan door het pand dwalen, naar intieme optredens kijken of los gaan op de dansvloer. Ook het dak van Felix Meritis, waar het oudste observatorium van Nederland zich bevindt, gaat open voor publiek, waardoor je van een weids uitzicht over Amsterdam kan genieten. 

Lees meer...

Najaarsprogrammering theater Het Zonnehuis zet Nederlandstalig lied in het zonnetje


Foto Diederick Habermehl

Liefhebbers van het Nederlandstalige lied kunnen dit najaar volop terecht in theater Het Zonnehuis blijkt uit de najaarsprogrammering die het theater vandaag bekend maakt. Nederpop zanger en chansonnier Sjors van der Panne (The Voice of Holland) is in november tweemaal te zien in het theater in Amsterdam Noord. Ook de première van Suus zingt Annie M.G., waarin Suzan Seegers een ode brengt aan Annie M.G. Schmidt en haar repertoire, vindt in Het Zonnehuis plaats.

Lees meer...

Paul de Leeuw in Het Concertgebouw - Een rit over de regenboog


Door Marit van Eisden en Esther Raatgers

Ter ere van de Robeco Summernights staat op maandag 24 augustus een optreden van Paul de Leeuw op de agenda van het Concertgebouw in Amsterdam. Tezamen met het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Jules Buckley, en het Dutch Event Choir zorgt De Leeuw voor een sfeervolle avond vol muziekvariatie.

Lees meer...

Zomeravondconcert Blaudzun in het Bostheater


Foto's Hugo Behnken / Tekst Amsterdamse Bostheater

Het lijkt haast alsof Blaudzun er altijd is geweest. En toch is het pas sinds Heavy Flowers in 2012 dat de karakteristieke zanger bij het grote publiek doorbrak. Promises Of No Man’s Land was vorig jaar het bewijs dat er geen enkele toevalsfactor meespeelde bij dat succes. Het is haast niet meer voor te stellen dat er ooit een periode was dat die bijzondere melodieën en prachtige gecomponeerde nummers van Blaudzun niet te horen waren.

Lees meer...

Sfeervol Racoon in Caprera


Door Mirjam Christenhuis / Foto’s Marcel Koch

Vrijdag 21 augustus is de tweede avond in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal voor Racoon. Maar voordat de band uit Zeeland zijn opwachting maakt is het eerst de beurt aan singer-songwriter Bertolf. In een klein half uur vertolkt hij zes songs waaronder zijn nieuwste nummer Jericho, zijn eerste single uit 2008, Another Day en Mary. Bertolf heeft een prettige stem om naar te luisteren en op het moment dat hij wat extra informatie over zijn songs vertelt wordt er door het publiek ook geluisterd.

Lees meer...

‘Sail Loves Holland’ – Muziek aan het water


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Tijdens Sail in Amsterdam valt er op en om het IJ genoeg te beleven. Zo ook in de Sail Music Marina. Elke avond is hier op het grote podium een ander muzikaal evenement te bezoeken. Wij bezochten op vrijdagavond ‘Sail Loves Holland’

Lees meer...

Nick & Simon maken eerste interactieve videoclip bij nieuwe single ‘Open Je Hart’


Vrijdag 21 augustus ging de nieuwe single ‘Open Je Hart’ van Nick & Simon, afkomstig van het nog te verschijnen album ‘Open’, in release. Binnen een paar uur stond ‘Open Je Hart’ op #1 in de iTunes Top 100. De bijbehorende clip is innovatief vanwege de interactieve functionaliteit. De kijker bepaalt zelf welke verhaallijn hij / zij volgt door gebruik te maken van de ‘O’ –toets op het toetsenbord. Niet eerder maakte een Nederlandse artiest gebruik van deze techniek in een videoclip.

Lees meer...

Nick en Simon sluiten ‘Herinneringen’ af in Caprera


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Ooit werden ze bekend als ‘De vrienden van Jan Smit’ maar in korte tijd groeide het Volendamse duo Nick en Simon uit tot bekendheden in de muziekwereld. Als afsluiting van hun theatertour ‘Herinneringen’ staan Nick en Simon op woensdag 19 augustus in het sfeervolle Openluchttheater Caprera in Bloemendaal maar hun laatste concert van de theatertour te spelen.

Lees meer...

Frank Boeijen - Een zomeravond waarop alles samenkomt


Foto’s Bianca Dijck / Tekst Caprera
“Een zomeravond, waarop alles samenkomt” : nieuwe arrangementen van bekende nummers zullen de bezoekers verrassen en meenemen op een muzikale reis door de tijd.

Hoe zou de Nederlandstalige popmuziek eruit zien zonder Frank Boeijen? In een carrière die inmiddels ruim dertig jaar beslaat heeft hij het genre mee vormgegeven. Natuurlijk zijn er de hits. ‘Zwart Wit’, ‘Kronenburg Park’ en ‘Zeg me dat het niet zo is’, inmiddels solide verankerd in het Nederlandse en Vlaamse collectieve geheugen.

Lees meer...

Fotoverslag: Dutch Valley 2015


Foto’s Walter Blokker 
5e VERJAARDAG DUTCH VALLEY MUZIKALE KERMISDAG VAN HET JAAR

Samen met 35.000 enthousiaste fans vierde Dutch Valley, het Gezelligste Feest van Nederland, vandaag de 5e verjaardag in de Velsen Valley in Spaarnwoude. Een feest is het geworden. Zowel jong als oud genoot tijdens prachtig weer van de ruim 100 artiesten van vaderlandse bodem, die verdeeld over 9 podia optraden.

Lees meer...

Nachtconcert Alain Clark in het Concertgebouw


Door Marit van Eisden

In het kader van de Robeco Summernights is er in het concertgebouw jaarlijks een nachtconcert te bezoeken. Op zaterdag 25 juli aan Alain Clark en zijn band de eer om op deze bijzondere locatie én op dit unieke tijdstip een concert te verzorgen.

Lees meer...

Fotoverslag: Jett Rebel speelt 'dak' eraf in Bloemendaal!


Foto's Gwendolyne van Erp

Op vrijdag 24 juli treedt Jett Rebel, met in het voorprogramma Amber Gomaa, op in Openluchttheater Caprera te Bloemendaal. Afgelopen jaar kon men niet om deze jonge muzikant heen. De zanger en multitalent componeert, bespeelt verschillende instrumenten en heeft zijn zang ook nog eens goed op orde. De jonge Rebel speelt funky up-tempo popliedjes met pit en is onder meer bekend van het nummers 'Tonight', 'Louise' en 'Do You Love Me At All'. Muzikaal gezien kan hij worden vergeleken met artiesten als Prince. 

Lees meer...

Volop harmonie bij Robeco SummerNights


Door Mirjam Christenhuis / Foto Chris O' Donovan

Tijdens de Robeco SummerNights zijn er tachtig verschillende concerten te bezoeken, variërend van klassiek tot swingende jazz en pop. Elk concert vormt een unieke belevenis. Op donderdag 23 juli bezoeken we het concert van The King’s Singers en het NDR Radiophilarmonie.

Lees meer...

Breda-Live – Een écht Breda’s Feestje


Reportage Bianca Dijck

Op zaterdag 11 juli 2015 keert Breda Live voor de zevende keer terug op het Chasséveld in Breda. Met artiesten als Danny Vera, Kensington, Jan Smit, Chef’Special en de uit Breda afkomstige dj Hardwell kan het niet anders dan een prachtig muzikaal event  worden.

Lees meer...

Chef'Special en The Indien samen een feestje in Caprera


Foto's Bianca Dijck

De laatste zonnestralen raken nog teder de boomtopen aan in het Openluchttheater Bloemendaal Caprera. Twee Nederlandse bands staan vanavond op het programma de Haagse formatie The Indien en de Haarlemse band Chef'Special. Beide bands hebben vorig jaar een enorme bekenheidsboost gekregen dankzij hun optredens in het programma De Wereld Draait Door. Vanavond staan zij samen op het podium hier in Bloemendaal.

Lees meer...

Verrassende nestvlieders bij seizoensafsluiter ‘Uit het IJ’


Door Esther Raatgers

Zwoele zaterdagavonden trekken nu niet bepaald veel publiek naar het theater en dus moet het M-Lab het deze avond doen met een handjevol bezoekers. Toch weerhoudt dit Eline de Jong, Jeroen Dekkers, Nikki van Rossum, Sanne Franssen en Diana van Die er niet van hun publiek te trakteren op een uiterst vermakelijke en gevarieerde avond. De nieuwbakken talenten van de Fontys Hogeschool voor De Kunsten, de Frank Sanders Academie en Codarts laten in drie korte voorstellingen zien wat zij zullen gaan betekenen voor het theater van de toekomst.

Lees meer...

Fotoverslag: Friday Night Out: Edsilia Rombley & Benjamin Herman


Foto's Gwendolyne van Erp

Friday Night Out! Een complete avond uit met live muziek, borrel, diner en dansen op groovy tunes. Direct uit je werk met collega’s en vrienden het weekend kickstarten in de North Sea Jazz Club. Voorafgaand aan het concert van huisband The Fresh Cuts en hun gastartiesten speelt Bartelmans trio heerlijke jazzmuziek tijdens het diner.

Lees meer...

Fotoverslag The Common Linnets in Caprera Bloemendaal


Foto's Walter Blokker / Tekst Openluchttheater Bloemendaal

Al jaren staat de mateloos populaire Ilse DeLange meerdere avonden op rij uitverkocht in Openluchttheater Bloemendaal en wacht het publiek vanaf  de middag al voor het hek om de beste plek te veroveren.

Lees meer...

Shakespeare, buitengewoon openluchttheater


Deze zomer brengen drie gerenommeerde toneelgroepen Shakespeare naar de openluchttheaters: het Noord Nederlands Toneel (Much Ado About Nothing), Toneelgroep Maastricht (Othello) en natuurlijk Shakespearetheater Diever (Romeo & Julia). De boeken van Shakespeare zijn pittige kost maar de tot hedendaagse bewerkte toneelstukken tonen allerlei herkenbare en menselijke emoties waardoor ze toegankelijk worden en betrokkenheid creëren. Voeg daar de ambiance van het openluchttheater aan toe en het resulteert in een buitengewone belevenis. Een must voor de Shakepeare-liefhebber, maar ook voor ieder ander een unieke ervaring en bijzonder om deel van uit te maken.

Lees meer...

Hazes terug in het Koninklijk Concertgebouw… Hazes leeft!


Door Chantal Kunst

Op de dag dat André Hazes 64 jaar zou zijn geworden, dinsdag 30 juni 2015, wordt een groot evenement in zijn eer georganiseerd in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. De succesvolle film 'Bloed, Zweet en Tranen', over het bewogen leven van André Hazesm, wordt op groot scherm vertoond in de prachtige grote zaal van het Concertgebouw. Aansluitend hierop treedt Martijn Fischer op met de grote hits van Hazes en is er een gastoptreden van de dochter van André, Roxeanne Hazes. Fischer, die grote bekendheid kreeg door zijn vertolking van Hazes in de musical 'Hij Gelooft in Mij', lijkt de levende reïncarnatie van de artiest Hazes.

Lees meer...

Laura Mvula en Metropole Orkest openen Robeco SummerNights


Door Joke de Laaf / Foto's Ronald Knapp

Het is een zwoele zaterdagavond als Laura Mvula, begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley de Robeco SummerNights, opent. Laura Mvula zingt een mix van Jazz, gospel en soul. Laura Mvula is een groot en veelbelovend soultalent. Haar enige album Sing To The Moon (2013) oogstte veel lof en werd destijds met vele prijzen bekroond. Nadat het album opnieuw is opgenomen met het Metropole Orkest, is het succes in een stroomversnelling gekomen.

Lees meer...

Nieuw album Hans Teeuwen


Na jarenlang podia onveilig te hebben gemaakt met zijn absurde comedy en met zijn band The Painkillers de jazzmuziek een lach te hebben gegeven, komt Hans Teeuwen na de zomer met zijn eerste Nederlandstalige pop-album. POPSTUKKEN verschijnt op 28 augustus 2015, gevolgd door een clubtour in Nederland en België.    

POPSTUKKEN is de opvolger van HOW IT ACHES uit 2010. Teeuwen wordt opnieuw geflankeerd door The Painkillers met topmuzikanten Benjamin Herman, Ruben Hein, Jesse van Ruller, Kasper Kalf en Joost Kroon. De naam POPSTUKKEN verklapt het al: geen jazz deze keer maar met titels als ‘Poppendokter Bob’, ‘Bloedbad.nl’, ‘Doe het nou’ en ‘Bang’ een kijkje in Teeuwens wereld, diversiteit en absurde brein, volledig in zijn moedertaal.

Lees meer...

Fotoverslag 3J's in Openluchttheater Caprera


Foto's Gwendolyne van Erp

Op donderdag 25 juni is het de beurt aan de 3J's om het podium van het Openluchttheater Caperera in Bloemendaal te betreden. Vanavond, en ook morgenavond, geven zij een uniek concert met gastoptredens van onder meer Ellen ten Damme. En met de zomerse temperaturen erbij kan het niet anders dan een avondje genieten worden van de klanken van de muziek van dit Volendamse trio.

Lees meer...

M-Lab introduceert ‘M-lab in concert’


Foto Andy Doornhein
Tony Neef verzorgt eerste concert, samen met vier jonge talenten

Vanaf komend theaterseizoen introduceert M-Lab iets nieuws: M-Lab in Concert. Maandelijks zingt een bekende musicalartiest  aan de vleugel zijn of haar favoriete liedjes en wordt daarin bijgestaan door een aantal jonge muziektheatertalenten. De kennismaking met dit nieuwe concept vindt al voor de zomer plaats: op maandag 6 juli verzorgt Tony Neef de kickoff.

Lees meer...

Idina Menzel – World Tour


Door Jennifer Schreurs / Foto's Alfred Meester

Voor menig musicalliefhebber komt een droom uit op dinsdagavond 16 juni 2015. Broadwayster Idina Menzel, de eerste groene heks ooit, geeft namelijk in het kader van haar World Tour een concert in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Lees meer...

Frommermann viert tienjarig jubileum


10 jaar onvoorwaardelijk vanaf 7 oktober in de theaters

Vocaal ensemble Frommermann viert dit jaar zijn 10e verjaardag. Dat wordt gevierd met de voorstelling 10 jaar onvoorwaardelijk, die vanaf 7 oktober in de theaters en concertzalen staat. Bij een jubileum hoort een gloednieuwe CD, en die komt er: vanaf half augustus is de CD Frommermann ‘10’ verkrijgbaar. De CD wordt gedistribueerd door harmonia mundi.

Lees meer...

Fotoverslag Herman van Veen – Caprera Bloemendaal


Reportage Gwendolyne van Erp

Het is nog relatief rustig voor de poort van het magische Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Nog geen lange rijen voor ‘de meester’ die zo voor de tweede keer dit weekend gaat optreden in Caprera. Herman van Veen staat vanavond 14 juni met zijn show ‘Kersvers’ in het openluchttheater.

Lees meer...

Julia - Want daar waar muziek is, vind je de liefde…


Door Jennifer Schreurs / Foto's Bernardo Doral

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteert op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni 2015 'Julia' in het Sportpaleis van Ahoy Rotterdam. Een grootse show waarin Julia op zoek gaat naar de ware liefde door middel van dans, muziek en acrobatiek.

Lees meer...

Fotoverslag Guus Meeuwis - Groots met een Zachte G


Foto's Peter in 't Hout 

Guus Meeuwis gaf gisteren een meer dan succesvol startsein aan de Jubileumeditie van zijn Groots met een Zachte G-concerten in het Philips Stadion in Eindhoven. Met deze 10e editie viert de zanger niet alleen 10 jaar in het stadion , maar ook zijn 20-jarige jubileum als artiest. Om de jubileumeditie op te luisteren liet Meeuwis een waanzinnig videodecor bouwen, een catwalk aanleggen waarover hij het gehele stadion rond kon en trakteerde hij zijn bezoekers op bijzondere muzikale traktaties. 

Lees meer...

BLØF, meer dan zomaar een zomerconcert


Door Andy Doornhein / Foto's Walter Blokker & Andy Doornhein

Met dagtemperaturen van boven de 25 graden is een bezoekje aan een voorstelling in een openluchttheater fantastisch. En als dit openluchttheater dan ook nog eens in de duinen van Bloemendaal te vinden is dan kun je je geluk bijna niet meer op.  Vanavond speelt de Zeeuwse Popgroep BLØF in Openluchthteater Bloemendaal 'Caprera' en het is volledig uitverkocht. Ruim 1.200 bezoekers wachten op wat er gaat komen.

Lees meer...

Novastar op solo tournee


Vorige week kondigde Novastar nog een hele reeks shows aan op de zomerfestivals, waaronder eentje op de extra feestelijke Pukkelpop-verjaardagseditie. Maar ook deze herfst en winter wordt het druk voor frontman Joost Zweegers, want hij trekt solo het theater in met een 30-tal shows in België en Nederland.

Novastar, de Belgische band rond Joost Zweegers, bracht in 2014 nog het gloedvolle album 'Inside Outside' uit, dat in menig eindejaarslijstje vernoemd werd bij 'beste albums van het jaar'. Met parels van singles als 'Closer To You', 'Light Up My Life' en het recente 'Kabul' is het misschien wel het warmste Novastar album tot dusver. Daarop volgde een tournee langs clubs en festivals. Met een stevige festivalzomer in het vizier, kondigt Joost nu ook een uitgebreide solotournee aan.

Lees meer...

Release zesde studioalum 'Open' van Nick & Simon


Op vrijdag 18 september gaat het zesde studioalbum 'Open' van Nick & Simon in release. Het album van het muzikale duo wordt vrijdag 2 oktober voor het eerst live gepresenteerd in de intieme setting van Rock- en Poptempel Paradiso Amsterdam. 'Open' belooft een Nederlandstalig popalbum te worden waarbij de sound van Nick & Simon een sterke metamorfose doormaakt.

Lees meer...

Live at Amsterdamse Bos opent met Jett Rebel


Foto's Pamela Hermus (tekst Amsterdamse Bos theater)

Op zondag 7 juni kiest Jett Rebel voor intimiteit. Een zomeravond tussen het volgroen van het magische Bostheater.

Rebel staat bekend als flamboyant podiumdier. Hij maakte in zeer korte tijd furore en sleepte verschillende onderscheidingen binnen. Zijn tournees verkopen steevast en in raptempo uit en hij speelde met groot succes op vele grote festivals zoals Pinkpop en Lowlands.

Lees meer...

Waylon én code oranje in Openluchttheater Bloemendaal Caprera


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Op de eerste tropische dag van 2015 is het nog even spannend of het concert van Waylon die avond in Caprera te Bloemendaal kan doorgaan. Met regen, onweer en hagel op de weersvoorspelling wordt code oranje afgegeven. Maar met enkel wat gespetter is het goed te doen en het publiek is gewapend met poncho’s en plastic zeiltjes om op te zitten.

Lees meer...

Een nieuwe reeks zomeravondconcerten bij Live At Amsterdamse Bos


Met Blaudzun, Ásgeir, Asaf Avindan, Jett Rebel en Kensington
Bostheater in derde zomerseizoen weer toneel van bijzondere optredens met unieke sfeer

De concertreeks Live At keert voor het derde seizoen terug met een nieuwe serie zomeravondconcerten op de zondag, soms op een andere dag, maar altijd in het sfeervolle Bostheater in het Amsterdamse Bos. Ook dit jaar weer met een affiche dat bij uitstek geschikt is om op zo’n bijzondere locatie een magische avond te creëren.

Lees meer...

Jeroen van der Boom brengt Mag ik dan bij jou op single uit


Foto Andy Doornhein
Nieuwe single Jeroen van der Boom Mag ik dan bij jou anderhalf uur na release op nummer 1 

Slechts anderhalf uur na het online zetten van zijn nieuwe single Mag ik dan bij jou heeft Jeroen van der Boom een nummer 1 notering op ITunes te pakken. Een unicum voor een Nederlandse artiest. 

Lees meer...

Roos Blufpand maakt indruk


Door Carlie Spruijt / Foto Jaap Reedijk

‘Ze zeggen dat je alles kunt, als je er maar in gelooft’, zingt Roos Blufpand in één van haar nummers. Vanavond is zij hiervan zelf het levende bewijs, als winnares van het Rabo Talenten Concours. In de volle grote zaal van Westland Theater De Naald bewijst ze waarom zij de terechte winnares is van deze derde editie voor jong talent. 

Lees meer...

Fotoverslag Parkfeest in Oosterhout


Reportage Bianca Dijck 

In Brabant weten ze hoe er feestje gebouwd moeten worden, zo dus ook in Oosterhout. Drie dagen feest in het mooie park van Oosterhout. Op vrijdag spelen er coverbands zoals U2NL, Letz Zeppelin, Look Sharp. Zaterdag is het hoogtepunt van het Parkfeest. Met bands als Di-Rect, Town of Saints, Typhoon, Sunday Sun en afsluiter Racoon.

Lees meer...

Fotoverslag Toppers - Crazy Summer Edition


Foto's Walter Blokker

Crazy Summer Edition, de titel van de  inmiddels elfde Toppers in Concert. Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom hebben ook dit jaar een bijzonder concert te geven dat samenhangt van allerlei soorten medleys. Met verschillende gastartiesten maar bovenal een goede sfeer en een razend enthousiast publiek kan het niet anders dan ‘crazy’ worden.

Lees meer...

Gavin DeGraw bevestigd voor Night of the Proms


Gavin DeGraw is de eerste pop naam die dit jaar aan de line-up van Night of the Proms is toegevoegd. Naast Gavin DeGraw kunnen we de tenor Fernando Varela aan het klassieke repertoire toevoegen. Beide talenten worden begeleid door het vertrouwde Promsorkest Il Novecento o.l.v. een nieuwe dirigente de Braziliaanse Alexandra Arrieche. Night of the Proms vindt dit jaar plaats op 27 en 28 november in Ahoy in Rotterdam. De kaartverkoop is reeds gestart. 

Lees meer...

JEANS 25


Foto Roy Beusker

Al 25 jaar met ziel en zaligheid theater maken. Al 25 jaar jong talent een podium bieden. Al 25 jaar elk jaar een nieuwe show maken. Al 25 jaar en nog geen dag ouder.

JEANS brengt in seizoen 2015/2015 de 25e nieuwe show op de planken van de Nederlandse theaters. De afgelopen jaren hebben we heel veel mooie jonge talenten een podium mogen bieden.

Lees meer...

René Froger in opening Toppers show getroffen door zweepslag


Foto Christiaan Deurloo

Ondanks de fysieke voorbereidingen in de afgelopen maanden van René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling, domme pech gisteren voor Topper René Froger. Tijdens de spectaculaire opening waarbij de Toppers in een beachbar neerdaalden uit het dak van de ArenA en op een boot stapten, is René getroffen door een zweepslag in zijn been.

Lees meer...

Het kwik loopt hoog op bij Toppers in Concert


Door Marit van Eisden

Crazy Summer Edition, de titel van de  inmiddels elfde Toppers in Concert. Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom hebben ook dit jaar een bijzonder concert te geven dat samenhangt van allerlei soorten medleys. Met verschillende gastartiesten maar bovenal een goede sfeer en een razend enthousiast publiek kan het niet anders dan ‘crazy’ worden.

Lees meer...

Move like Jagger met tribute band The Stones


Geweldig eerbetoon aan The Rolling Stones – in theaters vanaf 30 september  

Zing, dans en move like Jagger bij The Early Years, de geweldige show ter eerbetoon aan The Rolling Stones! De Britse tribute band The Stones komt naar Nederland met deze energieke show. Zanger Benjamin Wattam pakt iedereen in met zijn flamboyante optreden en lijkt ook nog eens sprekend op Mick Jagger. The Early Years is vanaf 30 september te zien in de Nederlandse theaters.   

Lees meer...

Opnieuw nummer één hit voor Danny de Munk


Groot succes voor Danny de Munk! Zijn nieuwste single ‘Je leeft maar één keer’ voert momenteel al twee dagen de download top 200 van iTunes aan. Na de release eind vorige week stond het nummer binnen enkele uren in de top 10 en steeg de afgelopen dagen zelfs door naar de nummer één. Met ‘Tuig van de Richel’ scoorde De Munk in 2013 ook al de nummer één positie in de iTunes charts.

Lees meer...

From the Bucket into the Pocket of Jurko van Veenendaal


Door Andy Doornhein.

Daar staat hij dan, Jurko van Veenendaal, op het podium van de North Sea Jazzclub. Wat twee jaar geleden nog op zijn bucketlist stond is nu werkelijkheid geworden. Het eerste album, genaamd 'Elementary', is vanavond door Daniëlle Veneman aan hem overhandigd. Een album wat niet zonder slag of stoot tot stand gekomen is. Een album werkelijk op het lijf, of beter gezegd op de stem en smaak van de zanger geschreven.

Lees meer...

Solo’s @ the Sea 2015: Intiem, sfeervol en bijzonder


Door Girija Nederstigt / Foto's Menno van der Meer

Op het Zuiderstrand in Den Haag staat Strandpaviljoen De Fuut: dé strandtent voor diners, muziek en theater. We hebben een mooie datum uitgekozen om te gaan kijken: 15-05-2015. Er staan optredens van De Dutch Don’t Dance Division op het programma: Solo’s @ the Sea. 

Lees meer...

Leonie Meijer - Naked!


Door Reinier van Gastel

Op vrijdag 15 Mei knalde in Paradiso, de poptempel van Nederland, het dak eraf. Leonie Meijer gaf daar de kick-off van haar nieuwe theatertour, een wervelend muzikale show, die tijdens het theaterseizoen 2015/2016 in menig theater in Nederland te zien zal zijn. 

Lees meer...

Caprera De Dijk


Reportage Bianca Dijck

Terwijl de zon haar laatste stralen laat schijnen over Openluchttheater Caprera,  lijkt zich een nieuw lichtschijnsel te verspreiden vanaf de bühne. Afkomstig van de succesvolle Nederlandse popgroep De Dijk, die vrijwel ieder seizoen minstens één keer in Bloemendaal te zien zijn. Het is al flink druk op tribune en dat geeft een mooi sfeertje. Je kunt zien dat de Dijk gevolgd wordt door jong en oud. De wijn vloeit rijkelijk en af en toe wordt het fruitig aroma vermengd met een vleugje cannabis.

Lees meer...

Twaalf punten voor de Songfestival Sing Along


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Songfestivalliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Met de halve finales in aantocht en het Eurovisie Songfestival in zicht kunnen zij zich op vrijdag 15 mei vast lekker uitleven bij de eerste editie van de ‘Songfestival Sing Along’ in de Ziggo Dome.

Lees meer...

Rabo Publieksprijs 14/15 voor Roos Blufpand


Foto Jaap Reedijk

De stemmen zijn geteld. Het publiek heeft gekozen. Het theaterconcert ‘Tijd voor Thee’ van hard aanstormend talent Roos Blufpand is door het publiek van De Naald als hoogste gewaardeerd en daarmee de winnende voorstelling van de derde editie van het Rabo Talenten Concours. Dit seizoen deden 32 voorstellingen van veelal jonge, nieuwe talenten mee aan het concours.

Lees meer...

Bonnie and Clyde, crimineel goed.


Door Andy Doornhein.
Op 23 mei 1934 vindt het legendarische gangster duo Bonnie and Clyde tijdens hun arrestatie de dood. Het radioverslag van deze arrestatie is de opening van het nieuwe theaterprogramma Bonnie and Clyde van Miss Molly & Me. Bonnie and Clyde is de derde theatertour van Miss Molly & Me, Travelers en Rewind and say hello gingen voor.

Lees meer...

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment ontwikkelt muziektheaterproductie over DE GROTE DRIE ♀


Theatervoorstelling over Adele Bloemendaal, Jasperina de Jong en Conny Stuart vanaf 2017 in het theater  

Vandaag maakt producent Hans Cornelissen bekend dat DommelGraaf & Cornelissen Entertainment een muziektheaterproductie over drie grote vrouwelijke Nederlandse artiesten, te weten Adele Bloemendaal, Jasperina de Jong en Conny Stuart, ontwikkelt. De productie DE GROTE DRIE ♀ staat gepland voor de eerste helft van 2017. Momenteel wordt gesproken met een aantal actrices/zangeressen voor de rolbezetting.  

Het verhaal Op een gala-avond in een beroemd Nederlands theater, waar Adele, Jasperina en Conny de hoofdgasten zijn, zingen zij het mooiste en beste uit hun eigen en elkaars repertoire. Dit repertoire bevat vele hoogtepunten uit het cabaret- en musicalrepertoire en hoogtepunten uit muzikale tv-programma's van de jaren ‘60 tot begin deze eeuw.  

Lees meer...

Hadewych Minis, Greetje Kauffeld, Jon van Eerd, Matt Dusk en Tania Kross eren Frank Sinatra op zijn 100e geboortedag


Foto Mischa Muijlaert

Verschillende grote sterren gaan Frank Sinatra eren. Van 10 tot en met 13 december, de periode waarin het honderd jaar geleden is dat Frank Sinatra werd geboren, wordt er in vier Nederlandse theater een groots theaterconcert georganiseerd om ‘The Voice’, zoals Sinatra ook werd genoemd, op fenomenale manier te herdenken.

Lees meer...

Jazzdag maakt line-up Nederlandse showcasefestival compleet


Met de komst van Sarah-Jane, Hermine meets Zapp4, Frank Windemuller Group, Julian Schneemann – Roundabout, Kukushai, Naked Wolf, Okabe Family, Sandro Fazio Band, Sebastiaan van Bavel trio, Startas Orkester, The Ambush Party, Van Asselt/Vistel Project, Træben en Rumbatá Beat Band is het Nederlandse gedeelte van het showcaseprogramma van de Jazzdag compleet. De nieuwe bevestigingen zijn bekend gemaakt in de mei-editie van Jazzism magazine. Het showcase- en netwerkevenement voor de Nederlandse jazzwereld beleeft dit jaar op 26 en 27 juni zijn negende editie. 

Lees meer...

Nederland Muziekland viert succesvolle programma met Indoor Festival en Nederland Muziekland- weekend


Het muzikale tv-programma, voor liefhebbers van muziek van eigen bodem, ‘Nederland Muziekland’ sluit dit Tv-seizoen wegens groot succes af met een eigen Indoor Festival. Onder andere Danny de Munk, Thomas Berge, Wolter Kroes, LA the Voices en Django Wagner treden op tijdens het live-evenement in Studio’s Aalsmeer. Gedurende het zeven uur durende live-evenement maken ruim 15 Nederlandse topacts hun opwachting  in vier verschillende area’s. Het festival vindt op 28 juni plaats in Studio’s Aalsmeer; kaarten zijn vanaf te bestellen via Ticketpoint

Lees meer...

Fotoverslag opnameweekend Nederland Muziekland


Foto’s Walter Blokker & Gwendolyne van Erp

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei vinden er in de Studio’s Aalsmeer opnames van het tv-programma ‘Nederland Muziekland’ plaats . Vanaf 11 april jl. is het muziekprogramma, wat terug is van weggeweest, wekelijks te zien op de late zaterdagavond van SBS6. Met verschillende gasten en vele optredens belooft het voor muziek liefhebbend Nederland een muzikaal feestje te worden.

Lees meer...

Grootste hits van Queen weer live in het theater


Foto's Gwendolyne van Erp

Queen is één van de meest succesvolle bands aller tijden met maar liefst 18 nummer 1 hits én albums op hun naam. De grootsheid van de band en de gelaagde complexe nummers komen vooral live uitstekend tot hun recht. Dat bewijst ook de Bohemian Rhapsody Band, de Queen Tribute show uit Engeland die de grootste hits van Queen weer tot leven brengt. Na een succesvolle tournee in 2014 is de band vanaf 28 april 2015 opnieuw in Nederland te vinden. In een maand tijd doen ze 17 verschillende theaters aan.

Lees meer...

Nurlaila staat ook dit najaar met Fourtina in de Nederlandse theaters


Foto Mischa Muilaert
WEGENS SUCCES VERLENGD!

Na een succesvolle introductie dit voorjaar is de spetterende show ‘Fourtina’ ook dit najaar terug in de Nederlandse theaters. “Ik kan niet anders dan trots zijn op ons team! Al die positieve recensies en dan dit najaar weer in ruim 20 theaters staan! Het is iedere keer een feestje in het theater”, vertelt Nurlaila enthousiast. ‘En we sluiten ook nog eens af in het Oude Luxor in Rotterdam waar we ook onze première beleefden!

Lees meer...

Isabel Commandeur te zien bij cruisemaatschappij Royal Caribbean


Zangeres en Musical Actrice Isabel Commandeur gaat vanaf juli 2015 als leadzangeres en actrice spelen en zingen in diverse shows van de grootste Cruise maatschappij ter wereld, Royal Caribbean. Naast dat zij als leadzangeres zal zingen in diverse produkties die speciaal geproduceerd zijn voor cruiseschepen zal zij ook een grote rol gaan spelen in de Broadway produktie  Saturday Night Fever. 

Isabel is daarmee de eerste Nederlandse ‘Musical Actrice’  die in de  originele Broadway versie van Saturday Night Fever gaat spelen. De show wordt opgevoerd in het engels (Brooklyn/Amerikaans accent) en zal de Originele choreografieën bevatten van Arlene Phillips. Na een slopend auditie proces in New York en Londen werd Isabel gekozen om de rol van Annette te gaan vertolken.

Lees meer...

Fotoverslag - Nacht van Oranje


Foto's Walter Blokker

Op de vooravond van Koningsdag vindt in Ahoy Rotterdam door de 23ste keer 'Nacht van Oranje' plaats. Een keur aan Nederlandse artiesten staan deze avond op de bühne om een oer-Hollands feestje te bouwen. Meer dan 11.000 in oranje uitgedoste feestgangers zingen en dansen mee op het grootste Hollandse Muziekfeest.

Lees meer...

Ladies of Soul in 2016 opnieuw in de Ziggo Dome!


De Ladies of Soul staan op 12 en 13 februari 2016 opnieuw in de Ziggo Dome met een gloednieuwe show! Dit maken Trijntje, Berget, Edsilia, Glennis en Candy vandaag bekend. De officiële kaartverkoop start zaterdag 2 mei aanstaande.    

Lees meer...

Jenny Arean theater in met Marijn Brouwers


Foto Bob Bronshoff

Zangeres Jenny Arean staat deze maand 55 jaar op de planken; ze debuteerde in april 1960 bij het ABC-Cabaret van Wim Kan. Reden om vandaag een nieuwe theatertournee aan te kondigen. Samen met collega Marijn Brouwers brengt ze volgend seizoen een muzikaal programma naar de Nederlandse theaters. De voorstelling gaat deels bestaan uit oud materiaal uit de 55 jaar dat Arean nu op het podium staat, zoals de klassiekers Beloof het me, Joodse vrouw en Amsterdams Parfum.

Lees meer...

Duet Ralf Mackenbach & Rachel Traets titelsong bioscoopfilm CODE M


Oud Junior Eurovisie Songfestival finalisten Ralf Mackenbach en Rachel Traets hebben de handen ineen geslagen en samen een duet opgenomen. De zomerse dance-single ‘Replay’ is de titelsong van de familiefilm CODE M, die in juni in de bioscoop verschijnt. 

Lees meer...

Diederick Ensink vijfde lid van La the Voices


Inclusief fotoverslag show Brooklyn Nights
Foto's Gwendolyne van Erp

Voor aanvang van de show Brooklyn Nights in het Crown Theater Aalsmeer wordt op vrijdag 18 april de nieuwe 'Voice' van La the Voices gekozen. De strijd is gaande tussen vier kandidaten die allemaal auditieronden hebben doorlopen. De keuze is nu aan Remko Harms, Richie Brown, Peter Strikes en Roy van den Akker. En de keuze is gevallen op Diederick Ensink. Hij mag zich vanaf nu één van de La The Voices noemen.

Lees meer...

Ladies of Soul - Live at the Ziggo Dome, vanaf nu verkrijgbaar


Door Girija Nederstigt / Foto's Marijn Sieben

Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer vormen de Ladies of Soul. Onder deze naam wordt er in 2014 voor het eerst een concert gegeven. Dit concert wordt zo goed ontvangen en is zo snel uitverkocht dat er besloten wordt om een tweede concert bij te boeken. Met dit grote succes kan dan ook een tweede editie in 2015 niet uitblijven.

Lees meer...

Ziggo Dome tien keer in het Rood


Het overtreft ieders verwachting, Symphonica in Rosso vindt tien keer plaats in de Ziggo Dome. Konden we deze week nog de negende show aankondigen, nu al blijkt dat ook deze show is uitverkocht. Het tiende concert vindt plaats tien jaar na de eerste editie van Symphonica in Rosso. Speciaal voor deze gelegenheid is de tiende show een matinee voorstelling. Veel van Marco zijn fans van het eerste uur hebben nu zelf gezinnen en ook door The Voice Kids is er veel belangstelling van jongeren voor de concerten en die kunnen nu genieten van een middagconcert.

Lees meer...

René Froger verlengt jubileumtournee ‘René Froger – 30 Jaar Hits in Concert’


Foto Christiaan Deurloo
Wegens enorm succes verlengd!!

In het afgelopen seizoen keerde René Froger na 6 jaar terug in de Nederlandse theaters. En hoe! Uitverkochte zalen en dolenthousiaste reacties! Gisteren en vandaag staat hij in een uitverkocht Koninklijk Theater Carre waar hij aankondigt dat zijn jubileumtournee ook in het najaar te zien zal zijn in de Nederlandse theaters.  Na 31 concerten in het afgelopen seizoen is René Froger met 30 Jaar Hits in Concert in het najaar nog eens te zien in 15 theaters verdeeld over Nederland.

Lees meer...

Benefietconcert voor India


Door Marit van Eisden / Foto Andy Doornhein

Tweede kerstdag 2004… een dag die de geschiedenis inging als de dag van de Tsunami. Deze zware zeebeving vond plaats in de Indische Oceaan en veroorzaakte een ongelofelijke vloedgolf. Deze vloedgolf verwoestte vele landen, maar ook heel veel levens. Met een dodenaantal dat rond de 230.000 ligt, een zwarte bladzij in de geschiedenis.

Lees meer...

Barry Hay, Willeke Alberti & Roxeanne en André jr. Hazes nieuwe gasten bij Toppers in Concert 2015


Foto Andy Doornhein

Vanavond waren Toppers Jeroen van der Boom en Gerard Joling te gast bij hun collega Rene Froger en zijn theatershow ‘Rene Froger 30 Jaar Hits in Concert’ in Koninklijk Theater Carré. Voorafgaand aan het concert maakten de drie Toppers gezamenlijk bekend dat BARRY HAY (GOLDEN EARRING), WILLEKE ALBERTI en ROXEANNE & ANDRE JR. HAZES zijn toegevoegd als gast tijdens Toppers in Concert 2015.

Lees meer...

Extra shows Symphonica in Rosso


Voorverkoop Fanclub Marco Borsato groot succes

Terwijl de officiële kaartverkoop nog moet beginnen, zijn de eerste twee Symphonica in Rosso concerten met Marco Borsato al uitverkocht! Vandaar dat er besloten is om op dinsdag 27 oktober 2015 een extra show aan de reeks concerten toe te voegen. En op 31 maart wordt bekendgemaakt dat Borsato een achtste editie toevoegt, en wel op 29 februari 2016.

Lees meer...

Milow solo in Nederlandse theaters


Foto Andy Doornhein

Europese radiohits, platina albums, uitverkochte zalen en een eigen platenlabel: het is hard gegaan voor Milow. Maar nog niet eerder stond Milow solo in Nederlandse theaters. Eind dit jaar en begin 2016 komt daar verandering in: Jonathan Vandenbroeck komt naar theaters in Groningen, Utrecht, Den Haag, Zwolle, Tilburg en Arnhem. Kaarten zijn nu te koop via de theatersites. 

Lees meer...

Fotoverslag Nederland Muziekland


Foto's Walter Blokker / Gwendolyne van Erp

Het Tv-programma Nederland Muziekland is terug van weggeweest. Vanaf 11 april keert het programma terug op SBS6! De kijker kan wekelijks genieten van een diversiteit van muziek, een mix van nieuwe releases, gouwe ouwe en de grootste hits van eigen bodem. Wij bezochten de opnamedag in de tv-studio's in Aalsmeer.

Lees meer...

Elise Coebergh met de billen bloot


Door Andy Doornhein

Daar zit je dan met een enorme stapel zelfgeschreven teksten, maar je kunt niet componeren. Dan zit je met je handen in het haar en dat is precies wat Elise Coebergh, oud DAPA studente, enkele maanden geleden overkwam. Om een oplossing voor dit probleem te zoeken, nam ze contact op met Jan Willem Hoekstra, componist en pianist. Na de vraag ‘Laat eens wat lezen’, en even later het ontstaan van een melodielijn, is een creatieve samenwerking geboren. Het is ook de basis van haar eerste liedjesprogramma ‘Naakt’.

Lees meer...

Koninklijke onderscheiding voor Acda en de Munnik


Foto Bob Bronshoff
Thomas en Paul Ridders in de Orde van Oranje Nassau 

Op 27 maart ontvingen Thomas Acda en Paul de Munnik uit handen van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker een Koninklijke onderscheiding. Na afloop van de eerste van vijf uitverkochte afscheidsconcerten in Koninklijk Theater Carré, kwam de minister onverwacht het podium op lopen. Na een persoonlijke speech waarin het duo geroemd werd om hun belangrijke bijdrage aan de Nederlandstalige popmuziek, klonken de woorden 'het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om jullie te benoemen tot Ridders in de Orde van Oranje Nassau!'

Lees meer...

Nick en Simon delen hun ‘Herinneringen’


Door Marit van Eisden / Foto’s Walter Blokker

Ooit werden ze bekend als ‘De vrienden van Jan Smit’ maar in korte tijd groeide het Volendamse duo Nick en Simon uit tot bekendheden in de muziekwereld. Tijdens hun nieuwe theatertour ‘Herinneringen’ nemen Nick en Simon het publiek mee op een reis langs de hoogtepunten van hun carrière tot nu toe.

Lees meer...

Thuis bij Ellen - “Maar ik ben nooit thuis!”


Ellen, zoals men haar niet eerder zag. Ellen ten Damme woont samen met Arie, een te vroeg uit de boom gevallen ekster, waar ze noodgedwongen ( illegaal!) voor zorgt. Arie is verreweg de liefste maar ook brutaalste vriend die ze ooit had. Maar eigenlijk is ze maar weinig thuis, altijd onderweg naar ‘t volgende optreden! Dat is haar leven. En is ze een keer thuis dan moet ze weer iets voorbereiden…
Al zingend in haar roze kimono, of hangend in de gordijnen, oefent ze alvast voor bijvoorbeeld de Ziggo Dome. Tussendoor vertelt ze verhalen over haar jeugd, haar turnverleden,  mijmert ze achter haar vleugel over wat er mislukt is in haar leven, maar ook over wat er mis is met de wereld. En dat niet overal oplossingen voor zijn… 

Lees meer...

Feitjes en weetjes over het Eurovisie Songfestival


Door Esther Raatgers / Foto's Mischa Muijlaert

Nu de lente zich stukje bij beetje aandient en de maand mei steeds dichterbij komt, zullen de grootste fans van het Eurovisie Songfestival zo onderhand ook wel de eerste kriebels voelen. Eerder deze week werd al bekend dat Trijntje Oosterhuis als vierde kandidaat in de eerste halve finale zal aantreden en er is meer nieuws!

Lees meer...

Have a Happy Bachdag


Door Andy Doornhein

Op 21 maart 1685 is hij geboren, Johann Sebastiaan Bach. Die datum is voor de Bach liefhebbers een extra reden om stil te staan bij de muziek die door hem gecomponeerd is. Het online muziekstation 24classics.com heeft zelfs een Happy Bachdag pagina. Eén van de bekendere composities van Bach is, naar mijn mening, de Matthäus Passion.

Lees meer...

Rob de Nijs - Nieuwe Ruimte


Fotoreportage Gwendolyne van Erp

Rob de Nijs blijft zichzelf vernieuwen met zijn dynamische theatershow, Nieuwe Ruimte geheten, gelijknamig naar het nieuwe album. De Nijs speelt deze avond met zijn band Pur Sang in het geheel vernieuwde Tivoli Vredenburg dat nagenoeg helemaal uitverkocht is.

Lees meer...

Symphony31


Door Jennifer Schreurs / Foto's Gwendolyne van Erp

Klassiek en dance, een niet alledaagse combinatie. Toch heeft DJ Ronald Molendijk samen met Maurice Luttikhuis en The New Symphonics Orchestra deze twee uitersten samengebracht in een avondvullend programma met vele gastartiesten. Ahoy Rotterdam werd dan ook op 14 en 16 maart 2015 voor twee avonden omgetoverd tot de grootste ‘club’ van het land.

Lees meer...

Vernieuwd Nederland Muziekland terug op Tv bij SBS6


Foto Gwendolyne van Erp
Met o.a. Danny de Munk, Ruth Jacott, Lois Lane, Re-Play, Django Wagner en George Baker

Muziekprogramma voor liefhebbers van muziek van eigen bodem. Vanaf zaterdagavond 11 april is het Tv-programma Nederland Muziekland terug late night op de zaterdagavond bij SBS6. In het programma komen vele bekende Nederlandse artiesten voorbij en staat één hoofdgast centraal. De presentatie van Nederland Muziekland is in handen van Nick Nielsen. 

Lees meer...

Job Bovelander wint de Liesbeth List Jeunes Artistes prijs op het Concours de la Chanson


Foto Jan Lagendijk

Acteur / zanger Job Bovelander (25) won zondag 15 maart, op het prestigieuze Concours de la Chanson in het Haagse Diligentia, de Liesbeth List Jeunes Artistes prijs. Job Bovelander zong tijdens het Concours de nummers 'L'important c'est la rose' van Gilbert Becaud en 'Casser la Voix' van Patrick Bruel. Momenteel staat Job Bovelander in de theaterconcerttournee VIVE LA FRANCE, met o.a. Philippe Elan, Renée van Wegberg en Nico van der Linden. Het programma biedt een verassende selectie uit circa zeventig jaar Frans chanson.

Lees meer...

'All is waiting' van Jodymoon maakt het wachten meer dan waard


Door Viviane Veger / Foto's Alfred Meester

Na het winnen van de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2008 ging de succesvolle Maastrichtse band 'Jodymoon' onder meer optreden in Canada, Engeland en Italië. Ze brachten het vorige album ‘The Live You Never Planned On’ uit in 2012 en nu, 3 jaar later, is Jodymoon terug met een nieuwe tour waarin haar nieuwe album ‘All Is Waiting’ helemaal centraal staat.

Lees meer...

The Hutspot Comedy Orchestra


Door Manon Goosen / Foto’s Ellen Broeren 

Op donderdag 6 maart begint de voorstelling The Hutspot met een gedicht waarvan de laatste zinnen zijn “Op vier wielen is mijn huis. Waar ik stop ben ik thuis” gedeclameerd door Mr. B. Babaloola, een unieke theatermaker uit Brabant. Bart de Rijk is in deze voorstelling van The Hutspot  Mr. B Babaloola, The Hutspot wordt mede geformeerd door Little miss Marzj, Mr. Paul Riverbanks, Miss Marlon Brando en Vinnie Vibes. Alle muzikanten zijn ook backing vocals en maken de voorstelling tot een unieke avond vol beleving.

Lees meer...

PETER CORRY - Dé Voice of Ireland


Door Daan Di Scala / Foto's Eveline Di Scala

De legende dat er aan het einde van een Ierse regenboog goud te vinden is, is absoluut waar; een gouden keel, welteverstaan. Peter Corry namelijk, de zanger met de 'Voice of Ireland', wat tevens de titel van zijn nieuwste muziekshow is. De eerste keer dat Corry optrad in Nederland was in 2001 en nu, veertien jaar later, speelt hij weer twintig shows, waarvan vanavond de eerste show plaatsvindt in het Fulcotheater in IJsselstein.

Lees meer...

Fotoverslag: Elvis – The 80th Anniversary Concert


Foto's Gwendolyne van Erp

Elvis Presley, The King Of Rock ‘n’ Roll, zou op 8 januari 2015 zijn 80ste  verjaardag hebben gevierd, maar overleed -veel te jong- op 16 augustus 1977 in Memphis, Tennessee. Toch zal in 2015, rond zijn verjaardag, wereldwijd een groots muzikaal feest worden gevierd.

Lees meer...

Fotoverslag uitreiking Edison Pop


Foto's Gwendolyne van Erp
Winnaars Edison Pop bekend - Oeuvreprijs voor Thé Lau & The Scene – Twee Edisons voor Typhoon

De Edisons Pop 2015 zijn gisteravond uitgereikt in de Harbour Club Amsterdam. Thé Lau & The Scene zijn deze avond verrast met een Edison voor hun gehele oeuvre. In de categorie ‘Pop’ ging de Edison naar The Common Linnets en bij ‘Rock’ naar Kensington. Beste ‘Song’ werd Home van Dotan en het album Lobi Da Basi van Typhoon won in de categorie ‘Album’. Dit laatst genoemde album won nog een tweede Edison in de categorie Hip Hop.

Lees meer...

Fotoverslag Ruben Hein – Theatertour 2015


Reportage Walter Blokker

Opgegroeid in een muzikaal gezin en glorieus afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, mag Ruben Hein zich bijna een zondagskind noemen. Hij speelde en werkte samen met grote namen als Hans Teeuwen, Oleta Adams en Jonathan Jeremiah. Wie nog niet overtuigd was van zijn imponerende talent, leerde hem wel kennen door zijn optredens bij het programma ‘Linda’s Zomerweek”. Op 28 februari is de aftrap van zijn nieuwe Theatertour in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn en Theaterparadijs was erbij.

Lees meer...

Porgy and Bess eindelijk weer in Nederland


Door Jennifer Schreurs / Foto's Luciano Roman

Porgy and Bess, Gershwins’ operaklassieker, is 60 jaar na de Nederlandse première eindelijk weer op eigen bodem te zien. De gehele Amerikaanse productie is voor korte termijn overgevlogen om dit zware en ingenieuze stuk te laten zien aan een nieuwe generatie. Ze beleven hun Nederlandse première op zaterdagavond 28 februari 2015 in een uitverkocht Chassé Theater te Breda waarna ze voor 11 dagen doorreizen naar het Amsterdamse Rai Theater.

Lees meer...

Carmen, een must see voor iedere (beginnend) operabezoeker!


Reportage Ilse de Vries

En dat is het zeker! Carmen is een klassieker als het gaat om de opera. Regisseur George Kovtun heeft zijn best gedaan om Carmen opnieuw bekend te maken bij het Nederlandse publiek en met behulp van een behoorlijke cast, een live orkest en grootse enscenering is hem dat zeker gelukt. Dinsdagavond 25 februari beleeft Carmen dan ook haar première voor een vrijwel uitverkocht Nieuwe Luxortheater. 

Lees meer...

Elske DeWall


Reportage Wim Lanser

Afgelopen zaterdag was alweer het laatste optreden van de theatertour van Elske DeWall en haar band in de Stadsschouwburg van Gouda. Singer-/songwriter Elske is nu zo'n 5 jaar bezig naam te maken in Nederland en kan inmiddels rekenen op een vaste schare fans, getuigen ook de veelal uitverkochte optredens van deze tour.

Lees meer...

Première Magic of Motown


Door Patricia Koning / Foto's Gwendolyne van Erp

Magic of Motown is een avondvullend eerbetoon aan het authentieke Detroit geluid van platenlabel Motown en staat garant voor een avondje swingen op soulmuziek uit de sixties, seventies en eighties met alleen maar herinneringen, want voor velen is de muziek van ‘s werelds grootste platenmaatschappij  Motown een deel  van hun leven.

Lees meer...

Première Vive la France


Door Hans van Oort / Foto's Wim Lanser

Vive la France is een productie van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment. Het is geen musical, het is ook geen show, maar een wandeling en een muzikale reis door het land van de vele Franse chansons in een charmante, prachtige concertvorm gepresenteerd. Een avond vol herkenning van het Franse lied dat door vele bekende zangers en zangeressen de laatste decennia is vertolkt. Oud en ook nieuwer repertoire, vrolijk en gevoelig.  

Lees meer...

Nieuwe show Gerrie van der Klei ter ere van haar zeventigste verjaardag


Foto Wim Lanser

Spelen met Klei vanaf half mei te zien in theater M-Lab

Gisteravond is tijdens haar verjaardagsfeest, in aanwezigheid van familie en vrienden, bekend gemaakt dat Gerrie van der Klei een personality show gaat brengen, geproduceerd door Stage Entertainment Nederland. Met haar zeventig lentes jong staat de vedette aan het eind van dit theaterseizoen met haar autobiografische show ‘Spelen met Klei’ in theater M-Lab. 

Lees meer...

Fotoverslag Miss Montreal - Onmeunig Sanne


Foto’s Gwendolyne van Erp

Op zaterdag 21 februari gaat in Schouwburg Amstelveen de tweede theatertour van Miss Montreal, onder leiding van Sanne Hans, in première. In 2013 tourde Miss Montreal voor het eerst langs de Nederlandse theaters.

Lees meer...

3J’s ‘Bronnen Unplugged’ in première


Door Walter Blokker

De 3J’s zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Dit Volendamse trio staat ook al meerdere jaren achtereen in de Nederlandse theaters met een nieuwe muziektheatershow. Stonden ze vorig seizoen nog op de planken met ‘Dichter bij de Horizon’, afgelopen woensdag 18 februari was de première van hun nieuwe show, genaamd ‘Bronnen Unplugged’.

Lees meer...

Openluchttheaters deze zomer: Jett Rebel, Golden Earring en 3 JS


De eerste grote namen voor deze zomer in de openluchttheaters zijn bekend: Jett Rebel, Bløf, Golden Earring, de 3 JS, De Dijk en Herman van Veen. Opkomend artiest of gevestigde namen, het gebeurt deze zomer in de openluchttheaters.

Jett Rebel, het nieuwe wonderkind van de popmuziek en geroemd om zijn enorme passie en energie, betreedt deze zomer het podium voor een 2 uur non-stop concert. 

Maar ook gevestigde namen als Golden Earring, een topformatie van Nederlandse bodem die nog altijd bruist van de energie, de 3 JS, hèt Nederpop trio dat geroemd wordt om zijn tekst en compositie, De Dijk, nog altijd een garantie voor succes met een mix van soul, blues, rock en chanson, Bløf, vorstelijk, vertrouwd maar nog altijd gedreven en gepassioneerd, en Herman van Veen, de muzikant, de verteller, de schilder en de kinderrechtenactivist, staan op het programma van de diverse openluchttheaters.

Lees meer...

Live album LaBloemen's show Witte Nar


Foto Rob Becker
Met de grote hit 'Amsterdam gaat dood' 

Op woensdag 18 februari komt Karin Bloemen uit met een live album van haar voorstelling 'Witte Nar', waarmee zij tot en met juni langs de Nederlandse theaters toert. Een show waarin zij samen met haar vierkoppige 'La Bloemen Band' niet alleen bekende covers van grote artiesten brengt, maar ook vele nieuwe Nederlandstalige nummers, waaronder het nummer 'Amsterdam gaat dood'. Het album is verkrijgbaar via I-Tunes of in fysieke vorm na afloop van haar voorstellingen in het theater en via  

Lees meer...

Supertramp in de Ziggo Dome


Supertramp kondigt de "Supertramp Forever Tour" aan, hun eerste live-optredens in meer dan vijf jaar. De tour begint op 3 november 2015 in Porto, Portugal en omvat 26 concerten in onder meer Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, Portugal, België, Luxemburg en Engeland. Als onderdeel van deze tournee staat de band op vrijdag 11 december in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start donderdag 26 februari om 10.00 uur.    

Naast Supertramp-oprichter, zanger en toetsenist Rick Davies, bestaat de line-up uit de legendarische Supertramp-leden John Anthony Helliwell, saxofoons en houtblazers en Bob Siebenberg, drums. Ook oudgedienden van eerdere Supertramp-tours, Jesse Siebenberg lead vocals, gitaren en percussie, Cliff Hugo bas, Carl Verheyen gitaar, Lee Thornburg trompet, Gabe Dixon zang en keyboards en Cassie Miller achtergrondzang maken deze keer weer deel uit van de bezetting. De "Supertramp Forever Tour" brengt ook de langverwachte terugkeer van Mark Hart, zang, gitaar en keyboards.

Lees meer...

‘Undressed - An Evening Of Sex 'n Jazz’


Door Viviane Veger / Foto's Gwendolyne van Erp

De Nederlands/Belgisch Jazzband Gare du Nord treedt vanaf 2003 al op in binnen- en buitenland. De oprichters Ferdy Lancee en Barend Fransen brengen verschillende albums tot stand en toeren met Sex ‘n Jazz sinds 2007 door het hele land.

Lees meer...

Een avond vol Blues & Soul


Door Marit van Eisden

Na grote successen in Engeland brengt The Chicago Blues Band hun nieuwe Blues en Soul show naar Nederland. Drie zangers en drie zangeressen vermaken het publiek met een avond vol blues en soulhits. Zij worden hierbij begeleid door een zeskoppige live band. Met hits van The Blues Brothers wordt de avond gestart. Met ‘I’am Soul Man’ en ‘Everybody needs Somebody’ wordt het meteen duidelijk dat dit niet een show is om te stil te blijven zitten en dat klopt volkomen!

Lees meer...

De Vrienden van Amstel LIVE! 2016 uitverkocht


De Vrienden van Amstel LIVE! 2016 is uitverkocht. In twee weken tijd gingen bijna alle 125.000 beschikbare kaarten over de toonbank voor de editie van volgend jaar. Ook de laatste extra show die donderdagavond in de verkoop ging, raakte in enkele minuten uitverkocht. Daarmee komt de totale reeks in 2016 voor de tweede keer op rij op negen showavonden, van 21 t/m 25, en 27 t/m 30 januari 2016.

Lees meer...

Release debuutsingle “Het Juiste Moment” van Vanderstarre


Vanderstarre is de artiestennaam van de in Den Haag geboren en getogen zanger en (stem-)acteur Martin van der Starre, al jaren professioneel actief in muziek, musical en sessiewerk. Achter zijn warme en stevige stemgeluid gaat een charismatische en goedlachse frontman schuil. Ruwe bolster, blanke pit dus, dat zie je en dat hoor je. Vanderstarre is poëtisch oprecht met ’n rauw randje.

Lees meer...

Fotoverslag 100% NL Awards 2014


Foto's Gwendolyne van Erp / Tekst 100% NL

In Club Ziggo in Amsterdam zijn op 3 februari de winnaars van de 100% NL Awards 2014 bekendgemaakt. Dit jaar zijn Nick & Simon, The Common Linnets, Nielson en Sjors van der Panne door de luisteraars van 100% NL gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards. Tijdens de feestelijke uitreiking van de 100% NL Awards in Club Ziggo hebben de artiesten hun 100% NL Award in ontvangst mogen nemen.

Lees meer...

Niels Geusebroek in het theater


Reportage Walter Blokker en Gwendolyne van Erp

Op zaterdag 31 januari is de start van de theatertour ´Here Am I´ van Niels Geusebroek in het Stadstheater in Zoetermeer. In deze show worden door Geusebroek, naast zijn bekende nummers, ook nummers van zijn nieuwe album ‘Lines’ ter gehore gebracht.

Lees meer...

Angela Groothuizen - Eeuwige Jeugd (reprise)


Foto Jan Klupper

De jeugd heeft de toekomst, maar jeugd moet niet eeuwig duren. Kom op zeg…daar moet je niet naar willen streven. Alle stress die dat oplevert zorgt vast voor vroegtijdige veroudering. Iedereen wil oud worden, maar natuurlijk niet zijn. Als je jong wilt blijven moet je vroeg doodgaan. De pop- en filmsterren die te jong sterven worden nooit oud. Ze blijven eeuwig jong.

Lees meer...

Vive La France!


Door Mirjam Christenhuis / Foto's Peggy de Haan

Op een regenachtige woensdagmiddag, straalt in hartje Amsterdam, in het Polanentheater de zon. Hier is namelijk de perspresentatie van Vive La France, het nieuwste DommelGraaf & Cornelissen concertprogramma. En daar word je vrolijk van!

Lees meer...

Peter Corry - Voice of Ireland


De Ierse vocalist Peter Corry is al jaren een fenomeen in Nederland en dankt zijn bekendheid aan succesvolle producties zoals Celtic Rhythms en Magical Rhythms. Dit theaterseizoen komt hij met een vijfkoppige band in de Nederlandse theaters en zingt in Voice Of Ireland mooie, emotionele, maar ook grappige songs uit Ierland en hij brengt ook Schots repertoire ten gehore. 

Het 5 mans orkest speelt vele instrumenten, zoals piano, viool, accordeon, gitaar, diverse fluiten, een zgn. Bodhran (lijsttrommel) en de Ierse harp. Daarbij begeleiden ze Peter bij mooie en bekende songs van zijn nieuwe CD Here Stands a Man, maar ook veel song uit zijn geboorteland; Ierse klassiekers, zoals Song For Ireland, Whiskey in the Jar and The Water is Wide.

Lees meer...

JEANS 25 Jubileumconcert


Het jubileum concert is een tribute aan 25 JEANS shows, de talenten die erin gespeeld hebben en het publiek dat ons al die jaren gesteund heeft! Veel bekende oud JEANSsterren waaronder Tony Neef, Sophia Wezer, Brigitte Nijman, Pearl Jozefzoon, John Vooijs e.v.a. zullen optreden tijdens het JEANS25 Jubileumconcert! Nummers van toen, maar ook van nu. Zoals het hoort in JEANS; muziek, concert en theater van toen, nu en morgen!

Lees meer...

Fourtina - Nice… easy, rough and rocking!


Door Diedy van Tol / Foto's Mischa Muijlaert

Voor Nurlaila Karim zou het jaar 2015 nu al niet meer stuk moeten kunnen. Samen met het prachtig gerenoveerde Oude Luxor theater maakt deze veelzijdige artieste zich 18 januari op voor de première van haar nieuwe theatershow Fourtina; een muzikale ode aan de ouder wordende vrouw. Het repertoire van  Tina Turner, Karims grote idool, vormt  de rode draad. Maar de musicalactrice viert tevens het feit dat zij vandaag 40 kaarsjes mag uitblazen. Ja ja, je wordt ouder (mama), maar je blijft een vrouw met passies, dromen en ambities. En geloof het of niet, die blijf je houden…

Lees meer...

The Common Linnets winnaar Popprijs 2014


Foto Gwendolyne van Erp

The Common Linnets hebben de Popprijs 2014 gewonnen. The Common Linnets namen de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, bestaande uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay, op zaterdag 17 januari 2015 tijdens Noorderslag in ontvangst. De uitreiking was live te horen op NPO 3FM en te zien bij de NOS op NPO 3.

Lees meer...

Suus geeft de juiste Toon aan!


Door Eveline Di Scala 

Musicalactrice en chansonnière Suzanne Seegers staat na hoofdrollen in tal van musicals (o.a. Lés Miserables en Urinetown) dit seizoen als solo-artieste op de planken met "Suus zingt Toon", een bijzondere hommage aan Toon Hermans. Ze heeft met hulp van Maurice, de zoon van Toon, in zijn archieven tal van prachtige onbekende liedjes gevonden en deze brengt ze nu in haar show (producent: Opus One) ten gehore.

Lees meer...

Danny de Munk bezingt carrière in het theater


Door Marit van Eisden / Foto Andy Doornhein

Het is inmiddels 30 jaar geleden dat het Nederlands publiek kennismaakte met dat kleine straatschoffie uit Amsterdam. De twaalfjarige Danny kreeg de hoofdrol in de film Ciske de Rat en zong eveneens de titelsong van deze film. Nu, 30 jaar later, viert Danny de Munk zijn jubileum in de Nederlandse theaters met zijn eigen voorstelling.

Lees meer...

Kensington verkoopt Ziggo Dome in recordtempo uit – Extra show 25 november!


Foto Gwendolyne van Erp

Eerder vandaag kondigde Kensington een tweede concert in de Ziggo Dome aan. Na het snelle uitverkopen van de eerste show – afgelopen maandag gingen ruim 17.000 kaarten binnen 11 uur over de digitale toonbank – heeft de Utrechtse band besloten een extra show te doen op woensdag 25 november 2015. Kaarten voor dit optreden zijn per direct te koop via kensingtonziggodome.nl.

Lees meer...

The American Country Legends bewijzen het: Country is niet stoffig; Country is hip!


Door Mischa Muijlaert, Lana Wolf en  TACL.nl / Foto’s Mischa Muijlaert 

The American Country Legends bewijzen zichzelf in de eerste twee weekenden van 2015 tijdens 4 optredens in de Amsterdam Rai en in het World Forum Theater in Den haag. Deze soort van try-outs zijn een voorproefje van hun tournee die vanaf september de Nederlandse theaters aandoet. 

Lees meer...

Do geeft zich bloot in het theater tijdens 'Uncovered' tour


Vanaf begin februari staat zangeres Do voor het eerst in 8 jaar weer op de planken met een nieuwe theatertournee. In vergelijking met haar eerste theatertour in 2007 pakt ze het dit keer een stuk intiemer aan. In een zeer persoonlijke voorstelling, onder de titel ‘Uncovered’, neemt Do je mee op een onbegrensde reis door haar gevoelsleven, intense emoties, grootste angsten en diepste verlangens.

Lees meer...

Kensington 26 november 2015 in Ziggo Dome


Foto Gwendolyne van Erp

In amper twee weken tijd verkocht Kensington de Heineken Music Hall uit. Vandaag promoveert de Utrechtse band definitief naar de Eredivisie van de Nederlandse rock: hun tweede headline show van dit jaar is tevens de laatste in de Rivals-tour en vindt plaats in de Ziggo Dome op 26 november 2015.

Lees meer...

Fotoverslag Tros Muziekcafé 20 december 2014


Foto's Gwendolyne van Erp

Afgelopen zaterdag stonden Herman van Veen, Edsillia Rombley, Gerard Joling en de 3J's in het Tros Muziekcafé in De Vorstin in Hilversum. Zij lieten daar nummers van hun nieuwe albums horen.

Lees meer...

Een nieuwe Kersttraditie is geboren: Christmas With… Nick & Simon!


Door Jennifer Schreurs / Foto's Walter Blokker

'Bij het uitbrengen van een Kerstalbum hoort ook een spetterend Kerstconcert,' vonden Nick & Simon anderhalf jaar geleden. Zo gezegd, zo gedaan. Op 19 en 21 december 2014 staat het duo twee keer in een uitverkocht Ahoy Rotterdam. Er wordt groots uitgepakt met veel nummers, leuke gastartiesten en de ultieme Kerstsfeer. Zonder twijfel een geslaagde start van de Kerstdagen voor alle aanwezige fans.

Lees meer...

Cd-release Jeffrey Schenk en Esmée van Kampen


Foto PR Jeffrey Schenk & Esmée van Kampen

Jeffrey Schenk en Esmée van Kampen, het nieuwe muzikale duo van Nederland presenteren op maandag 5 januari hun eerste single 'Raak me aan'. Al jaren twee hartsvrienden en vanaf nu een muzikaal duo. De single 'Raak me aan’ is een eigentijds liedje in een hele nieuwe en eigen stijl.

Lees meer...

‘Christmas With Nick & Simon’ concert terug in 2015


Foto Gwendolyne van Erp

Op 19 december 2015 keren Nick & Simon terug met een nieuw kerstconcert ‘Christmas With Nick & Simon – I’m Dreaming Of A White Christmas’. Dit maakten zij gisteren bekend in de uitzending van RTL Late Night. Dit jaar geven de mannen op 19 en 21 december hun eerste kerstconcert ‘Christmas With Nick & Simon’ in Ahoy Rotterdam.

Lees meer...

Beatrice van der Poel komt er meer dan ‘Heelhuids’ van af


Door Sjamke de Voogd / Foto Jaap Reedijk
 
De start van de ‘Heelhuids’-toer van Beatrice van der Poel is veelbelovend! De zangeres met de fluwelen stem zingt covers en eigen nummers die vanaf de eerste seconde een streling zijn voor het oor.

Lees meer...

Jan Smit zingt ballades recht uit zijn hart


Foto Andy Doornhein

Op 30 januari brengt Artist & Company het album ‘Recht uit m’n Hart - Ballades’ van Jan Smit. Op het album staan de 20 mooiste ballades van de afgelopen jaren, waaronder ‘Laura’, ‘Cupido’ en ‘Niemand Zo Trots Als Wij’. Aan deze ballades is het zelfgeschreven gevoelige nummer ‘Recht Uit M’n Hart’ toegevoegd, dat 23 januari als single in release gaat.

Lees meer...

Stefan Rokebrand vertolkt rol Herman Brood


Foto Leonie Ravenstijn

Bos Theaterproducties heeft Stefan Rokebrand gecast voor de rol van Herman Brood in de nieuwe muziektheaterproductie over diens leven. Dit werd gisteravond in het televisieprogramma PAUW bekend gemaakt door biograaf en goede vriend Bart Chabot, die voor het script tekent. De regie is in handen van Victor Löw. Samen met Xandra Brood hebben zij na vele auditierondes Stefan uitgekozen om in de huid te kruipen van ’s lands meest bekende rockster.

Lees meer...

Stevie Ann gaat de theaters in met solovoorstelling California Sounds


Foto's Gwendolyne van Erp
 
Stevie Ann is zonder twijfel één van Nederlands’ grootste singer-songwritertalenten. Sinds 2005 timmert ze aan haar muzikale weg. En met behoorlijk resultaat. Op haar naam staan verschillende hitnoteringen en awards, waaronder een Zilveren Harp, uitverkochte theatertours en vier albums. Komend seizoen gaat ze opnieuw het theater in. Solo. Waardoor alles draait om Stevie’s fenomenale stem en gitaar.

Lees meer...

Frommerkerst: prachtige kerstshow met veel humor


Door Annelies van Rijn / Foto Julia de Boer

Buiten is het behoorlijk koud, maar binnen in de St. Aegtenkapel in Amersfoort is het behaaglijk warm en is de warme kerstsfeer al te voelen. De mannen van Frommermann beginnen aan hun kerstshow Frommerkerst. De eerste klanken van het veelzijdige kerstrepertoire van vanavond zijn te horen en klinken veelbelovend . ‘O Tannenbaum’ is een ode aan de kerstboom, waarin ook de humor voor de rest van de avond direct te proeven is. Voelen, horen, proeven, wie een neusje heeft voor een mooie balans tussen prachtig gezongen kerstliedjes, veel humor en nostalgisch vermaak, heeft veel te genieten bij Frommerkerst.

Lees meer...

Waylon – Heaven after Midnight


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Na zijn doorbraak bij Hollands got Talent in 2008 heeft Waylon niet stilgezeten. De zanger bracht al meerdere albums uit en  stond al eens in het theater met een eigen theatertournee. Afgelopen jaar speelde Waylon met de Common Linnets een belangrijke rol voor Nederland door de deelname aan het Eurovisie Songfestival. Onlangs kwam zijn derde album ‘Heaven after Midnight’ uit en momenteel is de zanger te zien in de gelijknamige clubtour. Wij bezoeken ‘Heaven after Midnight’  op 27 november in Het Paard van Troje in Den Haag.

Lees meer...

Leonie Meijer – ‘Luister maar Live’


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

In 2011 leert het Nederlandse publiek Leonie Meijer kennen door haar deelname aan ‘The Voice of Holland’, waarin ze de finale en de derde plaats behaalt in het team van Jeroen van der Boom. Daarna gaat het snel met haar carrière. Meerdere platen, nominaties voor awards en nu een eigen theatertour. Met ‘Luister maar Live’ toert Meijer momenteel door Nederland. Op vrijdagavond 7 november bezoeken we de voorstelling in het M-Lab in Amsterdam.

Lees meer...

De Munk - ‘Ze wacht nog steeds op mij’


Ruim 30 jaar zit Danny de Munk in het vak. Voor De Munk reden genoeg om er een bijzonder jubileumjaar van te maken. In januari start hij met zijn theatertournee en afgelopen 5 november is zijn nieuwe single ‘Ze wacht nog steeds op mij’ uitgekomen.

Lees meer...

Frans Bauer toont zijn 'Lieve Schat'

Foto's Peter in 't Hout

Op vrijdag 31 oktober is het nieuwe album 'Lieve Schat' van Frans Bauer verschenen. In Theater de Stoep in Spijkenisse toont Bauer, voor aanvang van zijn theatervoorstelling, vol trots zijn nieuwste cd.

Lees meer...

‘Jan Live’ in het theater


Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Momenteel toert Jan Smit met zijn theatershow ‘Jan Live’ door Nederland. Belangrijke momenten uit zijn leven, zelf geschreven nummers en bekende hits van de zanger staan centraal tijdens deze theateravond. Samen met zijn live-band voorziet Smit het publiek van een avond vol muzikale hoogtepunten.

Lees meer...

Stef Bos - Pittige waanzinnige wereld


Door Esther Raatgers

Nadat Stef Bos een groot aantal bijbelfiguren 'in een ander licht' zette, bleef het lange tijd een beetje kalm rond de in Zuid-Afrika wonende lieddichter. Inmiddels twee kinderen rijker en helaas een vader armer, staat hij vanaf 26 oktober met zijn tournee 'Mooie Waanzinnige Wereld' op een groot aantal Nederlandse, Belgische en Zuid-Afrikaanse podia.

Lees meer...

Danny Vera: The New Black & White


Reportage Gwendolyne van Erp

Afgelopen zondag 26 oktober, stond Danny Vera voor zijn derde try-out, van in totaal zes, in de intieme Walhalla Kantine. Met slechts 140 zitplaatsen snel uitverkocht en zo ook vanavond. 

Lees meer...

Fantasia - vermaak voor de hele familie


Door Marit van Eisden / Foto’s Reinier van Gastel

Op tweede kerstdag vindt in de Ziggo Dome in Amsterdam een heus muziekfeest plaats. Fantasia, de wereldberoemde Disneyfilm, wordt hier op een mega HD projectiescherm vertoond en zal ondersteund worden door een 80-koppig symfonisch orkest. Een waar familiefeestje, aldus producent Erwin van Lambaart.

Lees meer...

A Tribute to Sting


Door Marit van Eisden - Foto's Mischa Muijlaert

In de North Sea Jazz Club in Amsterdam vindt op zaterdag 25 oktober a Tribute to Sting plaats. Met optredens van onder meer Leonna Philippo, Chris Hordijk en Nurlaila Karim kan het niet anders dan dat het helemaal goed gaat komen met dit tribute concert.

Lees meer...

Christmas with… Nick & Simon


En hun duetpartners Matt Simons en Miss Montreal
Foto's Gwendolyne van Erp
 
Nick & Simon komen met een nieuwe editie van hun kerstalbum en dat vieren ze dit jaar met Matt Simons en Miss Montreal. In het prachtige Kasteel De Hooge Vuursche maakten de entertainers gisteren bekend dat Nick Schilder een duet heeft opgenomen met Matt Simons en Simon Keizer met Miss Montreal.

Lees meer...

Kensington wint BEST DUTCH ACT op MTV EMA 2014


Foto's Gwendolyne van Erp

MTV heeft gisterenavond in Odeon, Amsterdam bekend gemaakt dat Kensington de winnaar is van de Best Dutch Act op de MTV EMA 2014. De MTV EMA 2014 zal op zondag 9 november worden gehouden in de Hydro in Glasgow en worden uitgezonden vanaf 21:00 op MTV.

Lees meer...

New York Round Midnight


Door Marit van Eisden / Foto Tom Beets

Het is avond, maar in de straten van New York staat het leven nooit stil. We gaan terug naar de jaren 50 en 60. Dé periode, waarin de jazzmuziek enorm populair was in New York. We bezoeken verschillende jazzclubs en maken ons op voor een avond vol ‘ouderwetse’ jazzgeluiden.

Lees meer...

Douze Points Twelve Points wordt ode aan zestig jaar Eurovisie Songfestival


Foto Mischa Muijlaert

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt theaterconcert geënt op Europa’s grootste liedjesparade, met onder anderen Linda Wagenmakers. Met ijzersterke inzendingen van onder anderen Anouk en The Common Linnets is de populariteit van het Eurovisie Songfestival in Nederland de afgelopen jaren enorm toegenomen.

Lees meer...

Big, Black & Beautiful - ‘Hot en Sassy’


Door Marit van Eisden / Foto's Ray Christiaan - Walter Blokker

Michelle David, Rocq-E Harrell en Lucretia van der Vloot zijn onder de naam Big, Black & Beautiful terug in het theater. In hun nieuwe theaterconcert brengen deze dames heerlijke soulmuziek, gecombineerd met prachtige ballads naar de Nederlandse theaters. Op donderdag 9 oktober vindt in De Meerse in Hoofddorp de première plaats.

Lees meer...

LA The Voices geeft zichzelf bloot met theatertour Dit Zijn Wij


Foto Nick van Ormondt

Dit najaar tourt LA The Voices met de theatershow Dit Zijn Wij door de Nederlandse theaters. “Na anderhalf jaar zijn we weer te bewonderen in het theater en we hebben er veel zin", aldus de mannen van LA The Voices, die niet kunnen wachten het theater in te gaan.

Lees meer...

Jeans bouwt een feestje


Door Amanda Hilhorst / Foto's Patricia Koning

Jeans. Nummer 24. And still going strong. Dit jaar mogen we genieten van de zonneschijn tijdens de voorstelling die als thema Tropical Heat heeft gekregen. En tropisch is het zeker, dat blijkt als we op 8 oktober aanwezig mogen zijn bij de première die in de Lampegiet in Veenendaal plaatsvindt. 

Lees meer...

Nurlaila Karim verovert de Nederlandse theaters met ‘Fourtina’


Foto Vera de Niet
Een spetterende show boordevol soul, rock en power!
 
Nurlaila Karim is zonder twijfel een van Nederlands meest veelzijdige zangeressen. Met indrukwekkende hoofdrollen in musicals als ‘Miss Saigon’, ‘Les Misérables’ en ‘The Wiz’ wist zij haar naam voor eens en altijd te vestigen in de vaderlandse theater- en entertainmentindustrie.

Lees meer...

Het Nieuwe Lied - Samen Solo 2014/2015


'Het Nieuwe Lied' is een collectief van twaalf Nederlandstalige singer-songwriters, die in wisselende samenstellingen optredens geven. Soms solo, maar soms ook samen. Samen solo dus. Sinds twee jaar biedt Theater Bellevue in Amsterdam maandelijks een podium aan het collectief om nieuwe nummers uit te proberen en de basis te leggen voor hun carrière als singer-songwriters.

Lees meer...

NPO Radio 6 Awards in de Westergasfabriek te Amsterdam 02-10-2014


Foto's Gwendolyne van Erp

Afgelopen donderdag 2 oktober vond de uitreiking van de NPO Radio 6 Awards 2014 plaats. De winnaars zijn:
Beste Vrouwelijke Artiest - Caro Emerald
Beste Mannelijke Artiest - Alain Clark
Beste Soul & Jazz Talent - Kovacs
Beste Groep - New Cool Collective
Beste Album - Bo Saris - Gold

Lees meer...

Hadewych Minis in Theater het Klooster te Woerden


Reportage Gwendolyne van Erp

Het is al donker als ik bij het theater aan kom. Een imposant pand mooi uitgelicht stap ik binnen. Daar is het gezellig en knus terwijl ik kijk waar ik moet zijn blijk ik in een vierkant om de zaal heen te lopen. De uiteindelijke theaterzaal was voorheen de tuin van het Klooster Een gemoedelijke zaal waar 190 man in kan is bijna uitverkocht voor de try-out van de Theater tour, naar de gelijknamige cd "The Truth and Nothing but the Truth" Alweer de tweede cd van Hadewych vol verschillende stijlen, van rock tot punk en pop zelf noemt ze het Electro Ponk.

Lees meer...

Feestelijke periode aangebroken voor Frans Bauer


Op donderdag 2 oktober 2014 start alweer de tiende theatertournee van Frans Bauer, ‘Live in Concert X’. Reden voor een feestje, want dit betekent ook dat de vrolijke zanger al bijna 20 jaar langs de Nederlandse en Vlaamse theaters toert. In deze theatershow wordt er uiteraard teruggeblikt op deze 20 jaar, maar zijn ook diverse nieuwe nummers te horen. De feestelijke periode start op vrijdag 26 september, wanneer de nieuwe single van Frans Bauer, ‘Ratatadadada’, verschijnt. Een typisch vrolijke Frans Bauer liedje, waarmee hij vooral het leven viert. De single zal op vrijdag 31 oktober worden opgevolgd door een gloednieuw album.

Lees meer...

Meer artikelen...

  1. Het dak eraf met Big, Black and Beautiful!
  2. Breda Barst – sfeervol, gratis en heel gezellig!
  3. Wende Snijders - Caprera Bloemendaal
  4. Sabrina Starke en Lorrèn: Een smakelijke Jazz-traktatie!