PREMIERES
 INTERVIEWS
Scenes

Vanaf vandaag kun je de eerste single van K3 downloaden!


En bekijk de allereerste videoclip van Hanne, Marthe en Klaasje…

10.000 luchtballonnen, de eerste single van K3 die op dit moment al de tweede plaats heeft veroverd in de Nederlandse iTunes charts, kun je hier downloaden. De videoclip is via YouTube te bekijken.

Lees meer...

Marthe, Klaasje & Hanne zijn K3!


Gisteren is in de finale van de SBS 6 talentenjacht K3 zoekt K3 bekend geworden welke drie meisjes K3 vormen. Marthe, Klaasje en Hanne treden in de voetsporen van Karen, Kristel en Josje en zullen voortaan als K3 door het leven gaan! De carrière van de drie kersverse sterren gaat gelijk van start.

Lees meer...

Woezel & Pip ‘Overal vriendjes!’ opnieuw in het theater!


Foto Wim Lanser

Na het overweldigende succes van vorig seizoen reizen Woezel & Pip vanaf 19 september 2015  opnieuw langs de theaters met hun theatervoorstelling ‘Overal vriendjes!’. In deze vrolijke familiemusical maken de liefste hondjes van de hele wereld met al hun vriendjes een reis door alle seizoenen en beleven ze allerlei vrolijke, maar ook spannende avonturen in de Tovertuin. Al zingend, spelend en lerend vinden Woezel & Pip meer vriendjes en die schrijven allemaal in hun grote Vriendenboek!

Lees meer...

Joris en de Draak, een krachtige familievoorstelling (6+)


Foto Gwendolyne van Erp
Winnaar Gouden Ei (Parade 2013)

Na een succesvolle première en eerste tournee, starten Ida van Dril en Michiel Schreuders vanaf 27 september hun tweede seizoen met de familievoorstelling Joris en de Draak. Het eeuwenoude verhaal van Joris en de draak verpakt in een spannende voorstelling met live muziek, zang, interactie, heel veel humor en een vlijmscherp r(t)andje...

Lees meer...

150 jaar na boek: nieuwe Alice in Wonderland op toneel


Foto: Noa Verhofstad
Alice groeit tot 2,5 meter hoog tijdens de voorstelling

150 Jaar na de eerste editie van het boek Alice in Wonderland brengt Maas theater en dans een geheel nieuwe familievoorstelling (8+) gebaseerd op het aloude verhaal van Lewis Carroll.

Lees meer...

Een behouden vaart voor Wickie de Musical


Door Mirjam Christenhuis / Foto’s Mischa Muijlaert

Zondag 9 augustus vaart Wickie de Musical, met de Drakar feestelijk af op het toneel in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, het is de première!

Wickie, (Remi De Smet), is de zoon van Vikinghoofdman Halvar en zijn vrouw Ylva, ( Pim van Alten en Marleen van der Loo). Het gezin van Halvar woont in een dorp met de andere Vikingen van Flake.

Lees meer...

Studio 100 brengt komend seizoen vertrouwde én nieuwe karakters naar de theaters!


Er staat de kinderen weer een bruisend theaterseizoen van Studio 100 te wachten! Niet alleen hun vertrouwde Studio 100 vriendjes zullen op het podium te zien zijn, er komen er ook nieuwe karakters naar de theaters! Vanaf augustus varen Wickie de Viking en zijn dorpsgenoten uit Flaken naar Nederland met hun theaterdebuut Wickie, de Musical! Samen met Halvar, het komische duo Tjurre & Snorre, Gorm, Ulme, Urobe, Faxe en de vrouwen van Flaken gaat Wickie weer de strijd aan met Vreselijke Sven en zijn piraten.

Lees meer...

Wickie, de musical!


Door Ester Dijkema / Foto Peggy de Haan

Na twee succesvolle films en een remake van de populaire animatieserie Wickie de Viking, pakt Studio 100 uit met Wickie, de Musical! In deze spannende, maar vooral ook grappige familiemusical gaan de Vikingvrienden uit Flaken wederom de strijd aan met aartsvijand Vreselijke Sven, die vastbesloten is de grootste Vikingschat in handen te krijgen.

Lees meer...

‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ en ‘Koning Arthur’ van Theater Terra komend seizoen in de theaters


Speciaal voor alle kinderen en families brengt Theater Terra komend seizoen twee nieuwe voorstellingen naar de Nederlandse en Vlaamse theaters: Raad eens hoeveel ik van je hou, voor iedereen vanaf 4 jaar en Koning Arthur, voor de hele familie vanaf 8 jaar.

Lees meer...

Na boek en film nu theatervoorstelling van Brammetje Baas


Vanaf 20 september tourt Brammetje Baas met zijn eigen theatershow door Nederland. De familievoorstelling Brammetje Baas is gebaseerd op het vindingrijke karaktertje in het gelijknamige boek van Tamara Bos (2007, Zwijsen) en de gelijknamige, succesvolle bioscoopfilm (2012, BosBros, regie Anna van der Heide). 

Lees meer...

Cast bekend gemaakt Carry Slee musical Spijt!


Foto Boy Hazes
Niemand heeft het recht om een ander te treiteren!

Pesten, gepest worden of er getuige van zijn en er niks tegen kunnen doen. In 1996 schreef Carry Slee daar het baanbrekende boek “Spijt!” over. De verfilming in 2013 kreeg maar liefst 35 internationale prijzen, waaronder Beste Europese Jeugdfilm. En nu is daar de musical “Spijt!”, geschreven en geregisseerd door de scenarist van die film, Dick van den Heuvel, met muziek van Jeroen Sleyfer en choreografie van Gregory “Shaggy” Albertzoon. 

Lees meer...

Fotoverslag 2 Kleine Kleutertjes


Foto's Gwendolyne van Erp

Drie jaar geleden ontstond bij Jan Smit het idee om iets te gaan maken voor de allerkleinsten onder ons: kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar. Het is inmiddels uitgegroeid tot een uniek project, getiteld 2 Kleine Kleutertjes. Het bestaat uit buitengewoon fraaie tekenfilmpjes met liedjes, een boek, een cd en een theatervoorstelling. De liedjes zijn geschreven door Jan en worden gezongen door zijn zus Monique Smit.

Lees meer...

Paul van Loon onthult komst Dolfje Weerwolfje musical


In het voorjaar van 2016 tourt een nieuwe Dolfje Weerwolfje musical door Nederland. Dat maakten schrijver Paul van Loon en theaterproducent Rick Engelkes eerder bekend op de Dolfje Weerwolfje Dag in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. De musical wordt geproduceerd door Rick Engelkes Producties en viert het 20-jarig jubileum van Dolfje Weerwolfje, dat in 2016 plaatsvindt.

De Dolfje Weerwolfje musical gaat in premiere in april 2016, tijdens de jaarlijkse Dolfje Weerwolfje Week. Allard Blom schrijft het script en Jasper Verheugd tekent voor de regie. In een aantal theaters start de kaartverkoop voor de musical al deze maand. 

Lees meer...

Extra zomertoer Brandweerman Sam Live! Piekepolder op Stelten


Van Hoorne Entertainment heeft de toer van de populaire familiemusical Brandweerman Sam Live! verlengd. Door de  grote vraag naar kaarten hebben theaters de voorstelling van de familiemusical Brandweerman Sam Live!  extra ingekocht en loopt de toer nu zelfs door tot en met 12 juli 2015 ‘Het is geweldig om te zien hoeveel kinderen verkleed naar het theater komen en genieten van deze interactieve show. ‘ Sam is echt de theaterheld van dit moment, zo’n succesvolle voorstelling hebben we zelden op de planken gehad’ aldus producent Michael van Hoorne.

Lees meer...

Suske en Wiske De Musical - De Circusbaron


Suske en Wiske vieren in 2015 hun 70ste verjaardag. Ter ere van dit feestelijke jaar presenteren Van Hoorne Entertainment, Music Hall en WPG uitgevers vanaf oktober 2015 de familiemusical ‘Suske en Wiske en De Circusbaron’ ,met o.a. Ben Cramer,  in het theater. Suske en Wiske en de Circusbaron heeft alles in zich om dé familiemusical van het komend theaterseizoen te zijn: een spannend verhaal, humor, spectaculaire acts en fijne muziek die je niet meer uit je hoofd krijgt!

Lees meer...

Joris en de Draak (6+) met recht in het theater

Door Andy Doornhein / Foto's Gwendolyne van Erp

De spanning is van de blozende kindergezichtjes en natuurlijk ook bij de Pappa’s en de Mamma’s af te lezen.  En wie zou dat niet hebben als je gaat kijken naar de voorstelling Joris en de Draak?

Ida van Dril en Michiel Schreuders brengen  dit eeuwenoude sprookje weer  naar het theater toe, maar wel op hun eigen speciale manier. Zo is het verhaal heel fraai omgezet naar de belevingswereld van een kind. Nu niet de heilige St. Joris die de draak verslaat, maar kletsmajoor Joris die de hoofdrol speelt in het verhaal. Een jongetje dat iedereen in het dorp gek maakt met zijn verhalen.

Lees meer...

Premièrefeest bij Nijntje theaterconcert


Door Annelies van Rijn / Foto’s Kris van der Stoop

Nijntje is jarig dit jaar en viert dat onder andere met een vrolijk theaterconcert. Zondag 22 februari 2015 ging ‘Nijntje viert feest’ in Tivoli Vredenburg in Utrecht in première. De stad waar Dick Bruna 60 jaar geleden Nijntje voor het eerst tekende. Tijdens het theaterconcert komen Nijntje, vader, moeder, oma Pluis en vriendinnetjes Nina en Willemijn echt tot leven. Alsof ze zo uit de tekeningen zijn gestapt en mooie, grappige en spannende verhaaltjes komen vertellen.

Lees meer...

Piet Piraat en de kleine Dino


Reportage Ellen Broeren

Dit theaterjaar beleeft Piet Piraat weer een nieuw avontuur. Samen met zijn trouwe vrienden Stien Struis, Steven Stil en Berend Brokkenpap is het dit keer zelfs tijd voor een prehistorisch avontuur.

Lees meer...

JEANS Theatershows produceert JEANSKidZ


Na regionale audities, gehouden in december 2014 zullen vanaf februari 2015 per regio 8 jonge performers klaargestoomd worden voor het eerste theaterseizoen 2015/2016 door zang & dans professionals uit het vak. Dit alles onder de bezielende leiding van de bekende (oud-JEANSster) Sophia Wezer.

JEANSKidZ wordt een professionele, hedendaagse JEANS-show met een sterke regionale “touch”; regiotalenten in hun eigen provincie, op de planken van hun eigen theaters, voor hun eigen familie, vrienden en klasgenootjes!

Lees meer...

Theater Terra’s Kikker is jarig ontvangt 25.000ste bezoeker


Woensdag 21 januari mochten Kikker en zijn vriendjes in het Chassé Theater in Breda hun 25.000ste bezoeker voor Kikker is jarig verwelkomen. Na de feestelijke theatervoorstelling werd de 25.000ste bezoeker op het podium verrast door Kikker en zijn vriendjes en producent Theater Terra. Sinds vorig jaar september reist Kikker is jarig door Nederland en Vlaanderen om de 25ste verjaardag van de beroemde Kikker van Max Velthuijs te vieren. Eerdere Kikkermusicals van Theater Terra waren naast Nederland en Vlaanderen onder andere ook in Amerika, Canada, Schotland en Iran te zien.

Lees meer...

Ali Baba en de 40 Rovers


Door Lucinda Huijskens / Foto's Walter Blokker

Theater Terra is het komende seizoen in vele Nederlandse en Vlaamse theaters te zien met hun nieuwe familiemusical ‘Ali Baba en de 40 rovers’. Vrijdagavond 16 januari heeft Theater Terra deze  voorstellingsreeks afgetrapt met de première in Theater de Meervaart. Tijdens de voorstelling neemt Theater Terra je op magische wijze mee in de wereld gebaseerd op het eeuwenoude Arabische sprookje uit duizend en één nacht. Het is een familiemusical vol muziek, verrassende wendingen, spanning en humor. De musical is toegankelijk voor kinderen vanaf acht jaar en, typerend voor Theater Terra: ook in deze familievoorstelling wordt weer gebruik van poppen gemaakt.

Lees meer...

Wolf op zoek naar eigen strijkorkest


Wolf uit Sprookjesboom de Musical is op zoek naar talentvolle kinderen die viool spelen. Hij droomt van een eigen strijkorkest net als zijn grote held André Rieu. Op 1 februari 2015 nodigt Wolf kinderen uit om samen met hem in het Efteling Theater viool te spelen. Uiteraard mogen al deze kinderen een bezoek brengen aan Sprookjesboom de Musical.

Lees meer...

'De Heksen' leuk gezinsuitje zonder handtas!


Door Sjamke de Voogd

De première van de M-Lab productie 'De Heksen' was een waar feestje! Bij binnenkomst voelt het publiek direct de speciale gelegenheid. Goede ontvangst in erg leuke sfeervolle ruimte. Limonade, kerst-chocolaatjes, bakjes met snoep: kikkers, muizen en heksehyl, een tafel waar je een diadeem met muizenoren kunt maken en veel fototoestellen en filmcamera's. En ook nog een propvolle zaal!

Lees meer...

Woezel & Pip vinden overal vriendjes in het Beatrixtheater!


Fotoverslag Walter Blokker

Woezel & Pip vieren dit seizoen dat ze vijf jaar in de Nederlandse theaters mogen spelen met de spiksplinternieuwe familievoorstelling ‘Overal vriendjes!'Hebben ze eigenlijk nog wel een introductie nodig? De leukste hondjes van het land hebben met de twee voorgaande voorstellingen ‘In de Tovertuin’ & ‘Alles is fijn!’ een overweldigend succes behaald. Op 25 oktober vindt de première  plaats in het Beatrixtheater in Utrecht en gaat de rode loper uit! De jonge bezoekertjes ontvangen aan het begin van  de loper mooie Woezel- of Pip oren zodat ze als echte sterren van de voorstelling gan genieten!

Lees meer...

Over Pippi...


Door Esther Raatgers / Foto's Leo van Velzen

Hoewel de eerste verhalen over haar inmiddels al bijna zeventig jaar oud zijn, is Pippi Langkous nog steeds een zeer geliefd personage voor jong en oud. De verhalen van Astrid Lindgren over het oersterke meisje zijn tijdloos en spreken vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding. En na het succes van de Pippi-musical in 2004, blaast Theater Familie deze voorstelling dit seizoen nieuw leven in. 'Pippi Langkous – De Musical' beleeft haar première op 5 oktober in de Schouwburg van Amstelveen.

Lees meer...

Brandweerman: helemaal zo gek nog niet...


Door Esther Raatgers /Foto Robin Vogel

Hulpverleners....Waar zouden we zijn als we ze niet hadden? Toch tovert het altijd weer een ironische grijns op mijn gezicht als ik weer ergens twee EHBO'ers op leeftijd op hun klapstoeltje voor hun caravan van de zon zie genieten. Want als er stront aan de knikker is, móeten ze er zijn, maar de rest van de tijd is het toch wachten tot er iets misgaat.

Lees meer...

Première Sneeuwwitje de musical

Door Mirjam Christenhuis / Foto's Walter Blokker

Op zaterdag 27 september is Spant! in Bussum, overspoeld door prinsen en prinsessen voor de première van Sneeuwwitje de musical. Iedereen had zijn mooiste jurk en pak aangedaan en dat gold niet alleen voor de kinderen die naar deze voorstelling kwamen kijken.

Lees meer...

Sprookjesboom de musical: een wonderlijk muziekfeest!


Door Kim Spapens / Foto's Ellen Broeren

Dat Sprookjesboom een succesformule is voor de Efteling is duidelijk; na twee musicals, een film, een televisieserie en diverse parkshows is er nu een nieuwe musical over het wel en wee van de Sprookjesbosbewoners. Oude vertrouwde personages, maar dan in een heel nieuw verhaal. Wij waren aanwezig bij de première op zaterdag  27 september  in het Efteling Theater.

Lees meer...

Van Hoorne Entertainment presenteert De Grote Piratenshow!


Met onder andere Sita als stoere Agaat Piraat

Na het succes van de Grote Sprookjesshow presenteert Optisport in samenwerking met Van Hoorne Entertainment nu het programma ‘De Grote Piratenshow’. Een swingende show vol avontuur en spanning, met niemand minder dan Sita in de hoofdrol als de stoere Agaat Piraat. De show zal in de herfstvakantie te zien zijn in verschillende Optisport accommodaties door heel Nederland. 

Lees meer...

Kleine Kapitein gooit de trossen los


Door Esther Raatgers / Foto's Andy Doornhein

Met het jubileum van de Kinderboekenweek in het verschiet, rijzen de tot theatervoorstelling omgetoverde kinderboeken  als paddenstoelen uit de grond. Ging op 20 september 'Kikker is jarig' van Theater Terra in première, op 21 september is het de beurt aan de cast van 'De Kleine Kapitein'.

Lees meer...

Kikker is jarig, een feest voor iedereen!


Door Annelies van Rijn / Foto's Andy Doornhein

Naar het theater gaan is een heel klein beetje spannend en een héél veel beetje leuk. Zeker als je met je papa, mama, opa, oma, broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes naar ‘Kikker is jarig’ komt. Zaterdagmiddag 20 september vierde iedereen in theater De Meervaart in Amsterdam, dat Kikker een nieuwe voorstelling heeft.

Lees meer...

Repetities Sprookjesboom de Musical gestart


Vandaag was de cast van ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’ voor het eerst bij elkaar om te repeteren voor de nieuwste musicalproductie van de Efteling. In totaal 6 volwassen acteurs en 22 kinderacteurs gaan de komende tijd aan de slag om teksten, liedjes en danspassen te oefenen. Aan Wieneke Remmers de eer om samen met de kinderen de taart aan te snijden.

Lees meer...

Kinderen voor Kinderen Live in Concert 2014


Feest in Koninklijk Theater Carré 11 & 12 oktober

Kinderen voor Kinderen bestaat dit jaar 35 jaar. De VARA organiseert in oktober vier feestelijke live concerten in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam: de kaartverkoop is gestart en gaat hard! In Carré wordt door de kinderen van het koor de nieuwe CD Feest! gepresenteerd die op 19 september aanstaande uitkomt. Ook zijn er spannende gastoptredens. De presentatie is dit jaar in handen van Dieuwertje Blok en Lex Uiting.

Lees meer...

‘Pluk’ moet je meemaken


Door Esther Raatgers / Foto's Ilse de Vries

Ze blijven in trek: de musicals en kinderboeken van Annie M.G. Schmidt. Blijkbaar krijgen we geen genoeg van Otje, Wiplala en Jip en Janneke. Verhalen over deze kinderboekenhelden blijken de tand des tijds vrijwel moeiteloos te doorstaan. Sinds maart brengt Theater Familie de productie Pluk van de Petteflet op de planken. Het belooft een interactieve voorstelling te worden, waarbij regelmatig de hulp van de kinderen wordt ingeroepen.

Lees meer...

Sprookjesmusical Klaas Vaak gaat op tournee


Theaters in Nederland en België gaan op zoek naar 693 zandkabouters

De sprookjesmusical Klaas Vaak gaat in het najaar van 2014 op tournee. Dat maakt de Efteling vandaag bekend. Vanaf 11 oktober is de sprookjesmusical te zien in zo’n 50 verschillende theaters in heel Nederland en België, waaronder het DeLaMar Theater in Amsterdam, Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en Stadsschouwburg in Antwerpen.

Lees meer...

Vrolijke familievoorstellingen seizoen 2014/2015


In het theaterseizoen van 2014-2015 presenteert Van Hoorne Entertainment weer een aantal vrolijke familievoorstellingen voor het hele gezin! Dit seizoen zullen Sneeuwwitje De Musical, Woezel & Pip ‘Overal vriendjes!’ en Brandweerman Sam in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Lees meer...

Annie M.G. Schmidt’s Minoes naar het theater

Sytske van der Ster speelt hoofdrol in muzikale familievoorstelling

Bos Theaterproducties brengt vanaf 6 december 2014 de familievoorstelling Minoes, naar het gelijknamige populaire kinderboek van Annie M.G. Schmidt, op de planken. Een primeur, want Minoes stond nog niet eerder op het toneel.

Lees meer...

'There's no place like Theater Terra'

Door Esther Raatgers 

 

De afgelopen jaren heeft Theater Terra een schat aan ervaring opgebouwd rond het maken van theatervoorstellingen naar aanleiding van bekende kinderboeken en TV-series. Met 'Het Kerstverhaal van Kleine Ezel' pretendeert Theater Terra 'het leukste uitje in de Kerstvakantie' te zijn. Om te zien of de cast en makers van deze familievoorstelling hun ambities waarmaken, prikken wij alvast een prekerstvakantiemomentje en reizen op 15 december af naar Theater De Vest in Alkmaar.

Lees meer...

ERNST, BOBBIE EN DE REST blijven kinderharten veroveren - DOE JE MEE OP ZEE SHOW

Met nieuwe show door heel Nederland


Al ruim 25 jaar is het duo Ernst & Bobbie samen en blijven zij onverminderd populair bij jonge kinderen. Met een dagelijks TV programma op RTL en vele shows door het hele land hebben ze door de jaren heen de harten van vele  kinderen weten te veroveren! Dit theaterseizoen spelen de kinderhelden op ruim 40 locaties in Nederland. Hoog tijd om nog eens stil te staan bij het succes van dit bijzondere duo. 

 

Dit theaterseizoen treden Ernst & Bobbie met de “Doe Je Mee Op Zee Show”: een vrolijke, spannende en interactieve voorstelling voor het hele gezin. In het spannende avontuur komen alle bekende hits van het duo voorbij in deze spiksplinternieuwe voorstelling. Het publiek wordt zo veel mogelijk betrokken bij het verhaal: iedereen kan meezingen met het duo en tijdens de voorstelling wordt er veelvuldig hulp gevraagd aan het publiek als Ernst en Bobbie er even niet meer uitkomen.

Lees meer...

Het Paard van Sinterklaas in première

Reportage Jip Warmerdam

 

Velen zullen de film uit 2005 kennen, het hartverwarmende verhaal over de kleine Winky Wong, toendertijd gespeeld door Ebbie Tam, die zelf ook aanwezig was als eregast bij deze première op zaterdag 30 november in het Oude Luxor in Rotterdam.

Lees meer...

Erik boeit nog met zijn insectenboek


Door Esther Raatgers

 

Of het de bedoeling is van de CPNB weet ik niet, maar grappig is het wel dat ‘Erik of het klein insectenboek’ in het kader van ‘Nederland Leest’ juist nu gratis verkrijgbaar is in alle bibliotheken in Nederland.

Lees meer...

Ruim 1000 dansers van 12 t/m 17 jaar in videoclip Carry Slee-musical ‘Afblijven’

Foto: Boy HAzes
Meer dan 1000 enthousiaste meiden en jongens tussen de 12 en 17 jaar dansen aanstaande zaterdag, 23 november, mee tijdens de opnames voor de videoclip van de musical Afblijven. Deze musical - gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Carry Slee - is vanaf 11 januari 2014 te zien in de Nederlandse theaters

Lees meer...

Toneelschap Beumer & Drost brengt Erik of Het klein insectenboek opnieuw op de planken in het kader van Nederland Leest 2013

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat één van de meest geliefde schrijvers van Nederland, Godfried Bomans, werd geboren. In 1940 schreef hij Erik of het klein insectenboek. Omdat dit boek centraal staat tijdens ‘Nederland Leest 2013’ is het dé gelegenheid om de betoverende theatersolo van Peter Drost opnieuw op de planken te brengen. De reacties waren destijds (21 jaar geleden) uitermate lovend. Na meerdere hernemingen geldt de voorstelling inmiddels als één van de publiekslievelingen van Beumer & Drost. 

Lees meer...

Première Bumba en het magische wonderboek

Door Désirée Janssen

 

Op zondag 20 oktober 2013 gaat in het Oude Luxor Theater te Rotterdam de nieuwe theatershow van Studio 100 in première: 'Bumba en het magische wonderboek'. Overal waar je kijkt, zie je gele, vrolijke en drukke Bumbahoedjes rondstuiteren. De show wordt enthousiast geopend door de tweeling Lars en Lies. Zodra Bumba en Bumbalu op het toneel verschijnen, kan het feest voor de kinderen echt beginnen.

Lees meer...

Première Sprookjesboom de Musical 'een gi-ga-gantisch avontuur’

Door Désirée Janssen

Het is een feestelijke boel bij Theater de Leest in Waalwijk op zaterdag 12 oktober. Overal waar je kijkt zie je kleine draakjes, roodkapjes of prinsesjes rondspringen. Iedereen is klaar voor ‘Sprookjesboom de Musical : 'een gi-ga-gantisch avontuur’. Efteling Theaterproducties produceert hiermee het vervolg op de musical Sprookjesboom op reis.

Lees meer...

Disney Live! Mickey’s Rockin’ Road Show

Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

In de Rai in Amsterdam is het een drukte van belang. Kleine prinsessen, stoere cowboys, ouders en veel zoetigheid zorgen voor een uitgelaten sfeer. Iedereen is klaar voor Mickey’s Rockin’ Road Show. Tijdens deze wervelende voorstelling nemen de bekende Disney-figuren je mee op een zoektocht naar talent om samen een talentenshow te vormen.

Lees meer...

Magisch mooie Tovenaar van Oz!

Reportage Eveline Di Scala

 

Wie kent het niet? Het bekende verhaal geschreven, door Lyman Frank Baum over het meisje Dorothy die door een storm uit Kansas naar het Land van Oz wordt meegesleurd. Zij verlangt naar huis en kan dit alleen maar voor elkaar krijgen met hulp van de Tovenaar van Oz. Op haar zoektocht naar hem ontmoet ze de vogelverschrikker zonder verstand, de blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed. Zij begeleiden haar via de goudgele weg op zoek naar de tovenaar.

Lees meer...

Dribbel nu ook in het theater!

Door Charlene de Cooker / Foto's Joey Buddenberg

De vrolijke gele hond Dribbel, uit de boekjes van Eric Hill, is bekend bij zowel jong als oud. Op 15 september beleeft Dribbel, in het Amsterdamse theater De Meervaart, de première van zijn allereerste theatershow.


Dankzij Theater Terra, producent van onder andere de voorstelling Kikker en zijn vriendjes, is het populaire hondje voor het eerst te zien in het theater. Tot grote vreugde van natuurlijk heel veel kinderen! En ook bij deze première hoort natuurlijk een feestelijke rode loper!

Lees meer...

Waar is dat feestje? In Oz!

Door Roxy van der Post / Foto’s Ellen Broeren

Bij binnenkomst in het Zaantheater staat de tafel met snoepgoed al klaar: een prachtige taart, smaragdenlimonade en gouden gele-wegkoekjes. Het is direct duidelijk dat er veel tijd en energie is gestoken in de perspresentatie van de kleurrijke familievoorstelling De Tovenaar van Oz, de nieuwe productie van het NJMT (Nationaal Jeugd Musical Theater).

De film ‘The Wizard of Oz’ viert dit jaar haar 75e verjaardag, hetgeen gevierd wordt met een nieuwe productie. Het bijzondere aan deze voorstelling is echter dat ruim 93 jongeren (van 7 tot 18 jaar), verdeeld over drie verschillende casts, het ensemble vormen.

Lees meer...

Première 'Piet Piraat en het Zeemonster'

Door Charlene de Cooker

Op zaterdag 31 augustus gaat in het Amsterdamse Tuschinski de film ’Piet Piraat en het Zeemonster’ in première. De inmiddels vierde film van Piet Piraat is opgenomen in het zonnige Malta en is geregisseerd door Bart van Leemputten.  Ter gelegenheid van de première is er een echt filmfeestje. Alle Piet Piraat fans zijn er helemaal klaar voor.

Lees meer...

Workshop Pia Douwes blijkt dekmantel

Door Marit van Eisden / Foto’s Andy Doornhein

Voor een achttal leerlingen van FanWork is het een droom die uitkomt. Zij krijgen een workshop van niemand minder dan musicalactrice Pia Douwes. In de Amsterdamse Dutch studio’s is er echter meer aan de hand dan dat je in eerste instantie zou denken…

Lees meer...

Bob de Bouwer... Nou en of!

Door Esther Raatgers

Als zoveelste televisieheld toert ook Bob de Bouwer dit seizoen langs menig Nederlands theater. Bekende namen uit televisieland blijken altijd voldoende om jong publiek naar het theater te trekken. Helaas houdt de kwaliteit van dit soort voorstellingen nog vaak te wensen over. Dat dit voor Bob de Bouwer anders geldt, kan ik concluderen na het zien van de vierde try-out van de Bob de Bouwer Theatertour in Theater 't Gooiland in Hilversum op 25 augustus. 

Lees meer...

Drie nieuwe familiemusicals van Theater Terra: Dribbel, Mr Finney en Het kerstverhaal van Kleine Ezel

Theater Terra brengt dit seizoen drie compleet nieuwe familie musicals naar de Nederlandse en Vlaamse theaters: Dribbel – voor iedereen vanaf 2 jaar, Mr Finney – voor iedereen vanaf 6 jaar en Het kerstverhaal van Kleine Ezel, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Theater Terra maakt al meer dan 30 jaar zeer gewaardeerde musicals en familievoorstellingen, waaronder in de afgelopen jaren Kikker, Dolfje Weerwolfje,

Lees meer...

Sprookjes komen tot leven tijdens het AFAS Sprookjesconcert

Door Carlie Spruijt / Foto's Patricia Koning

 

Ieder kind droomt er wel eens van om in een sprookje te leven. Tijdens het AFAS Sprookjesconcert in de Evenementenhal in Gorinchem kan dat! De hal is gedurende het hele Pinksterweekend omgetoverd tot een sprookjeswereld, waarin kinderen worden behandeld als echte prinsen en prinsessen. Het festijn bevat alle ingrediënten voor een fabelachtige dag voor het hele gezin! 

Lees meer...

MusicalMemories; dag 2


Door Carlie Spruijt / Foto's Andy Doornhein

21 april 2013 - 9.00 uur. Bladmuziek: check! Opgewarmde stembanden: check! Lunchpakket: check! Goed humeur: check! De zon schijnt en na twee weken is het tijd om weer bij elkaar te komen. Iedereen is klaar voor een nieuwe repetitiedag voor MusicalMemories.

Lees meer...

Appels vallen te ver van de boom voor Buurman en Buurman

Door Esther Raatgers / Foto's Leo van Velzen

Voor ouders moet dat toch een klein feestje zijn: elke keer dat je geliefde hummel niet de dvd van Kabouter Plop verlangend in zijn knuistjes houdt, maar de dvd van Buurman & Buurman. Even lekker pedagogisch verantwoord met je kind meekijken naar de stuntelige onnozelheid van de buurmannen, die het altijd weer voor elkaar krijgen om uit de grootste chaos toch nog iets nuttigs te creëren. Het is dan ook geen sinecure geweest voor tekstschrijver Jelle Kuiper, om over deze VPRO-helden een musical te bedenken.

Lees meer...

Een dagje op de set met een superheld!

Door Carlie Spruijt / Foto's voor kidzkrant.nl

 

Na al vele spannende belevenissen van Mega Mindy is het weer tijd voor een nieuw filmavontuur. Op maandag 8 april is de pers uitgenodigd om tijdens de filmopnames van de minireeks ‘Mega Mindy - Reis in de tijd’ een kijkje achter de schermen te nemen. Natuurlijk zijn naast Mega Mindy ook haar opa en oma en Mega Toby aanwezig. Gelukkig is het ook nog eens megalekker weer! 

Lees meer...

Buurman & Buurman beginnen voor zichzelf

Een spetterende slapstick musical met liedjes van Ivo de Wijs

 

Gelukkig! Buurman & Buurman zijn terug in het theater. Als de Buurmannen lekker in de tuin een appeltje zitten te eten, zakken ze door hun bank. Geen paniek! Met een hamer, zaag, stukkie touw en wat lijm is de bank zo gerepareerd. Hupsakee, lekker makkelijk. En als ze dan besluiten om van wat oude planken een bijpassende tafel te maken, zijn ze niet meer te houden. Voor ze het weten beginnen ze voor zichzelf en zijn ze beiden directeur van hun eigen meubelfabriek. Als dat maar goed gaat! 

Lees meer...

Première Monsters dragen nooit schoenen

Door Esther Raatgers / Foto Andy Doornhein

 

Als je vader zijn afwezigheid compenseert met chocolademelk en appelgebak en je moeder kan niet omgaan met haar oeverloos verdriet. Waar kun je als kind dan beter de wereld naar je hand zetten dan in de plattelandstuin van de woning waar je opnieuw aan het leven, zonder samenwonende ouders, moet wennen?

Lees meer...

Maritiem Museum test zeemanskennis van jonge spelers uit de familiemusical Ketelbinkie

Standbeeld Ketelbinkie tijdelijke ‘eregast’ in het Hofpleintheater

Op woensdag 27 februari om 12:30 uur testen de experts van het Maritiem Museum Rotterdam de jonge spelers uit de aankomende familiemusical ‘Ketelbinkie’. De jeugdige musicalsterren moeten laten zien of ze voldoende kennis over het zeemansleven hebben en of ze de kunst van het zingen van een echt zeemanslied beheersen.  Als de kinderen slagen voor de test zal het Maritiem Museum, bij hoge uitzondering, het bekende standbeeld van Ketelbinkie als tijdelijke ‘eregast’ uitlenen aan het Hofpleintheater. Daar zal het standbeeld van 'die straatjongen uit Rotterdam' tijdelijk geëxposeerd worden ter gelegenheid van de nieuwe familiemusical 'Ketelbinkie' die vanaf 1 maart te zien is.

Lees meer...

Woezel en Pip, première ‘Alles is fijn!’

Door Annelies van Rijn / Foto's Wim Lanser

Tien februari 2013 is een bijzondere dag in de Tovertuin. Tante Perenboom, Buurpoes, de Zingende Tulpjes, Wijze Varen, Molletje en natuurlijk Woezel en Pip, spelen namelijk de allereerste voorstelling van ‘Alles is fijn!’, in de Leidse Schouwburg. Een voorstelling vol nieuwe liedjes, grappige avonturen en vrolijke vriendjes.

Lees meer...

Oorlogsgeheimen: Een verhaal dat verteld mòet worden

Door Esther Raatgers / Foto's Andy Doornhein

Weet u wat er in mijn klas gebeurt als ik uit een kinderboek van Jacques Vriens voorlees? Dan zie ik gespannen en luisterende koppies. Omdat Meester Vriens precies weet welke ingrediënten een boek nodig heeft om een kind geboeid te laten luisteren of zelf te laten lezen. Dat maakt dat zijn boeken al decennia lang in menig kinderkamer terug te vinden zijn en dat film- en theatermakers zijn verhalen graag in beeld willen vertalen.

Lees meer...

Woef Side Story vlijmscherp uitgevlooid

Door Esther Raatgers / Foto's Leo van Velzen

Na de successen van ‘Lang en gelukkig’, ‘Snorro’ en ‘Moord in de kerststal’ waagt het RO-theater zich deze kerst aan een bewerking van de West Side Story.

Ingrediënten voor deze voorstelling? Men neme: de nooit aflatende taalinventiviteit van Arjan Ederveen, de daarbij passende regie van Pieter Kramer, de komische liedteksten en dito spel van Alex Klaassen, prachtige hondenpoppen en een avondvullend goede conditie van de spelersgroep.

Lees meer...

Koning van Katoren, een spannende en meeslepende familievoorstelling

Door Annelies van Rijn


Katoren heeft al jaren geen koning. De ministers zijn de baas en dat willen ze stiekem graag zo houden. Dan komt Stach met de vraag of hij koning mag worden. De ministers bedenken de meest lastige en meest gevaarlijke opdrachten om koning te mogen worden, maar Stach is slim en dapper. Springen van een toren van 112 meter hoog, vechten met een draak, schuivende kerken die alles op hun pad vernietigen, granaatappelbomen, niets is Stach te veel. Alleen Kim, een wel heel leuk meisje, brengt hem heel even aan het twijfelen. Zal het Stach lukken de nieuwe Koning van Katoren te worden?

Lees meer...

Doornroosje de Musical, een aanstekelijk vrolijke familiemusical!

Door Marieke van Dijk / Scènefoto's Wim Lanser

 

Nadat Van Hoorne Entertainment eerder onder andere de musicals Roodkapje, Klein Duimpje, en de Gelaarsde Kat naar de theaters bracht, is op 20 oktober Doornroosje de Musical in première gegaan in het Parktheater in Eindhoven. In deze musical speelt Maud Mulder de hoofdrol. De musical is gebaseerd op het welbekende sprookje Doornroosje, het meisje dat geprikt wordt door een vervloekt spinnewiel en hierdoor honderd jaar zal slapen.

Lees meer...

Bumba in Dromenland: een feest der herkenning

Reportage Patricia Koning

 

Bumba in Dromenland is een productie van Studio 100 naar de gelijknamige televisieserie Bumba, die vele peuters aan de buis gekluisterd houdt. Met Bumba in Dromenland hoopt Studio 100 de magie van het theater over te brengen op de allerkleinsten.

 

Na het aansnijden van een prachtige Bumbataart vond op zaterdag 13 oktober de feestelijke voorstelling van ‘Bumba in Dromenland’ plaats in Schouwburg Het Park in Hoorn.

Lees meer...

Vergeet Bassie en Adriaan en onthoud de naam Bumba!

Door Mario Perton


Bumba de clown is al een aantal jaren favoriet bij de kindjes van 1 t/m 4 jaar. Dit icoon van het bekende Belgische Studio100, bekend van onder andere K3, is te zien in meer dan 20 landen en is reeds verkocht aan Amerika. Het kan echter nog meer en nog gekker. Bumba komt naar de kinderen toe in de theaters van Nederland, Vlaanderen en Wallonië. Op 13 oktober 2012 beleeft de show ‘Bumba in Dromenland’ haar première. Het aller-leukste is dat ik de rol van Circusdirecteur heb bemachtigd en jullie nu mee mag nemen in de magie van Bumba en studio100.

Lees meer...

Première ‘Padvinders’ van Beumer en Drost


Door Annelies van Rijn / Foto Merijn Schilte

In een bijzonder bos zitten hertjes, eekhoorntjes en… padvinders. Het bos uit de voorstelling ‘Padvinders’, die op zondag 23 september 2012 in theater Bellevue, Amsterdam in première gaat, is echter nog veel meer dan bijzonder. Peter Drost en Manon Nieuweboer spelen in dit bos namelijk Hopman en Akela. Twee padvinderleiders die met de kinderen kamperen in een bos dat omvalt?!

Lees meer...

Theater voor de allerkleinsten: Bumba komt naar je toe!

De leukste clown van de Lage Landen komt eindelijk naar een theater bij jou in de buurt! En hij komt niet alleen, want Bumba neemt al zijn trouwe vriendjes mee. Bumbalu, Tumbi de olifant, Poppa de aap, Carla de kip, de gekke vogel Kiwi en Baby! Studio 100 produceert Bumba's grote theaterdebuut, met een show speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 1 jaar. Een aangepast licht- en geluidsniveau maakt deze show een bijzondere belevenis voor de allerkleinsten. ‘Bumba in Dromenland’ beleeft haar première op 13 oktober 2012 in Schouwburg Het Park te Hoorn. Dus zet je clownsneus op en bezoek voor de eerste keer het theater met Bumba en zijn circusvriendjes!

Lees meer...

Dagboek 4 : Het is nu echt begonnen.

Arthur en de strijd om Camelot - Foto Wim Lanser

In deze serie dagboeken nemen we wij je mee achter de schermen bij het maken van de nieuwe familiemusical ‘Arthur en de strijd om Camelot’. Het bekende verhaal van Koning Arthur hebben wij bewerkt tot een toegankelijke voorstelling met fantastische (pop)muziek en een topcast.

Lees meer...

Arthur en de strijd om Camelot - Dagboek 3

Het is alweer een tijdje geleden dat we onze vorderingen hebben opgeschreven. Niet dat we ze niet wilden delen. Integendeel zelfs. Maar het is zo ontzettend druk geweest!

Er komt zoveel kijken bij het produceren van een nieuwe voorstelling dat ik alleen maar mijn complimenten kan maken aan alle bedrijven die dit al jaren doen. Respect!
Maar wat is leuk om alles uit te vinden. Elke overwinning is een feestje en elke tegenslag voelt vreselijk. Gelukkig komt na elke tegenslag weer een overwinning dus blijft het positieve gevoel de boventoon voeren.

Lees meer...