PREMIERES
 INTERVIEWS
Scenes

Rode Loper: Première AM Hardwell - Living The Dream


Foto's Gwendolyne van Erp

Duizenden mensen staan in het donker. Achter de draaitafel zit Robbert van de Corput nog één keer zijn tracklist te checken. Als hij gaat staan licht het podium op. Hij spreidt zijn armen, lichtbanen schieten door het stadion en de eerste track overspoelt het uitzinnige publiek. Hij is Hardwell; in oktober 2013 uitgeroepen tot beste DJ van de wereld. In Amsterdam trapt hij zijn eerste concertshow ‘I AM Hardwell’ af, maar zijn faam gaat sneller dan hij zelf kan reizen.

Lees meer...

Rode loper: Première Keet en Koen....


Foto's Gwendolyne van Erp

Afgelopen zaterdag ging er in de gloednieuwe bioscoop CineMec in Utrecht de film Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan in première. In Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan gaan Keet en Koen, de entertainers van een pretpark, op zoek naar de vermiste Bassie en Adriaan.

Lees meer...

Rode Loper: Nederlandse première Ted 2


Ted 2 – het verhaal gaat verder
Foto's Gwendolyne van Erp

Op maandagavond 3 augustus vond in de Pathé Arena te Amsterdam de Nederlandse première van de film 'TED 2' plaats. Verschillende genodigde kwamen het vervolg op 'Ted' bekijken en gingen op de rode loper uitgebreid met Ted op de foto.

Lees meer...

Rode loper: première Terminator Genisys


Foto's Gwendolyne van Erp

Gisteren ging in Pathé Arena te Amsterdam de nieuwste Terminator film, Terminator Genisys, in première. In Terminator Genisys stuurt John Connor (Jason Clarke), de leider van het menselijk verzet, Sergeant Kyle Reese (Jai Courtney) terug naar 1984 om Sarah Connor (Emilia Clarke) te beschermen en de toekomst veilig te stellen.

Lees meer...

Rode loper: Première Fast and Furious


Foto's Gwendolyne van Erp

Op 1 April is in de Pathé bioscoop in Amsterdam de film Fast and Furious 7 in première gegaan. Een beladen emotionele première omdat de hoofdrol speler Paul Walker in november 2013 om het leven kwam bij een auto-ongeluk.
Bekijk een beeldimpressie van de première in Amsterdam.

Lees meer...

Rode Loper: Première Disney's Cinderella


Foto's Gwendolyne van Erp

Disney’s Cinderella draait vanaf 18 maart in de bioscoop in de Nederlands gesproken en originele versie. Cinderella is een live-action film die geïnspireerd is op het klassieke sprookje. De tijdloze beelden van de meesterlijke Disney-tekenfilm uit 1950 worden tot leven gewekt in een visueel schitterend spektakel voor een hele nieuwe generatie. 

Lees meer...

Rode Loper: Première Première Wiplala


Foto's Gwendolyne van Erp

Maandagavond 17 november ging in De Filmhallen in Amsterdam de film Wiplala in première. Van de makers van o.a. Abeltje, Minoes, en Het Paard van Sinterklaas, met in de hoofdrollen o.a. Géza Weisz en Peter Paul Muller, regie Tim Oliehoek en scenario Tamara Bos.

Lees meer...

Rode Loper:Première Pak van mijn hart


Foto's Gwendolyne van Erp

Op maandagavond 27 oktober vindt in Hilversum de filmpremière van de nieuwe romantische komedie 'Pak van mijn hart' plaats. Vele BN'ers zijn aanwezig tijdens aftrap van deze nieuwe, Nederlandse, film. Hoofdrollen zijn onder meer weggelegd voor Chantal Janzen, Halina Reijn, Benja Bruijning en Fedja van Huêt. De regie is in handen van Kees van Nieuwkerk en de titelsong is gemaakt door Nick en Simon.

Lees meer...

Backstage bij de Musical Sing-a-Long 2014


Door Andy Doornhein en Amanda Hilhorst

Staande op het grote I Amsterdam Podium en uitkijkend over de mensenmassa op het Museumplein, bekruipt je een bijzonder gevoel. En dit gevoel zullen alle artiesten die vanavond zullen optreden ook hebben, want het is het podium vanwaar voor de negende keer de afsluiter van de Uitmarkt plaats zal vinden. Het is weer tijd voor de traditie die de ‘Musical Sing-a-Long’ inmiddels is. De opening van het nieuwe theaterseizoen met een presentatie van een selectie van muzikale producties die komend seizoen in de grote en kleinere theaters in het land te zien zullen zijn. Maar hoe gaat dat er eigenlijk aan toe? We waren backstage bij een dagje ‘Musical Sing-a-Long’.

Lees meer...

BackStage, bij ANNE


Reportage Andy Doornhein

BackStage wordt een serie reportages over mensen die in het theater of bij theaterproducties achter de schermen werken. Soms met werkzaamheden die wij als publiek ook daadwerkelijk te zien krijgen, maar ook mensen die taken uitvoeren  die wij niet direct waarnemen als we naar een voorstelling kijken.

Lees meer...