PREMIERES
 INTERVIEWS
openluchttheaters_2015

Howard Komproe doet het dit seizoen met vrouwen


Foto Mischa Muijlaert
Met o.a. Angela Groothuizen, Bobbi Eden, Sanne Wallis de Vries, Sylvana Simons en Lucretia van der Vloot op tournee met de LULverhalen – Ladies on Stage  

Waar Howard Komproe het eerder uitsluitend met mannen deed, gooit hij het dit seizoen over een andere boeg. Zijn succesvolle theaterconcept de LULverhalen krijgt namelijk een vrouwelijk vervolg. Met de LULverhalen – Ladies on Stage zijn er deze keer, naast Komproe, alleen dames aan het woord.

Met grote namen als Erik van Muiswinkel, Frits Barend, Ali B, Hans Kazan en Theo Maassen in de voorgaande ‘LULverhalen line-ups’ zijn ook de verwachtingen voor de vrouwelijke variant hoog gespannen. En hier weet Howard natuurlijk gehoor aan te geven. Vandaag maakt hij bekend dat onder anderen Angela Groothuizen, Bobbi Eden, Sanne Wallis de Vries, Sylvana Simons en Lucretia van der Vloot op tournee gaan met de LULverhalen – Ladies on Stage. In een wisselende line-up bestaande uit drie dames brengt de LULverhalen – Ladies on Stage een avond door vrouwen voor iedereen, want mannen zijn natuurlijk nog steeds welkom. Howard en ‘zijn’ vrouwen zijn van 16 september tot en met 3 december 2015 in diverse Nederlandse theaters te zien.   

Drie jaar geleden vond Howard Komproe dat het tijd werd voor een mannelijke tegenhanger van de Vagina-, Hormoon- en andere monologen. Hij verzamelde een arsenaal aan bekende mannen om zich heen en de LULverhalen was geboren. Stand-upcomedian en presentator Komproe ontvangt als vaste factor iedere avond drie bekende grapjassen, schrijvers, opiniemakers of tv- en radio personalities. Zij mogen hun eigen lulverhaal, in de letterlijke of figuurlijke zin van het woord, delen met het publiek. Vanwege de wisselende samenstelling is er geen avond hetzelfde. Na het succes van de eerste editie, volgden er in het najaar van 2013 een tweede en begin dit jaar een derde editie.   

Komend theaterseizoen gaat Komproe door met de LULverhalen, maar dan anders dan we gewend zijn. Met een volledig vrouwelijke line-up maakt hij dit seizoen de theaters onveilig met de LULverhalen – Ladies on Stage. Iedere avond staan er drie vrouwen op het toneel. Allen met een goed verhaal. Naast grappen is er ook ruimte voor de gevoelige snaar.   

Naast de vijf bovengenoemde deelneemsters, zullen ook zangeres en songwriter Kris Berry, schrijfster en comédienne Cindy Pieterse, de dames van LOS Muziektheater en schrijfster Nynke de Jong met Howard op tournee gaan. De complete line-up zal in een later stadium bekend gemaakt worden. De LULverhalen – Ladies on Stage is van 16 september tot en met 3 december 2015 in de Nederlandse theaters te zien en beleeft haar première op 29 september in De Kleine Komedie in Amsterdam. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op .