PREMIERES
 INTERVIEWS
openluchttheaters_2015

Genio de Groot nieuwe vertolker rol Otto Frank in theatervoorstelling ANNE


Acteur Genio de Groot volgt Paul R. Kooij op in de theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. Paul speelt de rol van Otto Frank sinds de wereldpremière van ANNE in mei 2014. Op 8 augustus aanstaande zal Genio voor het eerst in zijn nieuwe rol op het toneel van Theater Amsterdam te zien zijn.

Genio de Groot (11 januari 1953)
Genio de Groot is acteur, regisseur, en theatermaker. Hij is mede-oprichter van De Ploeg: een samenwerkingsverband tussen cabaretiers en acteurs/theatermakers die samen voorstellingen maken zoals Festen, De Driestuivers Opera en De Familie van der Ploeg. Genio regiseerde onder andere zes voorstellingen van de cabaretgroep NUHR. Als acteur speelde hij de vader van Mees, een van de hoofdrollen in de veel bekroonde film en televisieserie Het Zakmes van Ben Sombogaart. Verder was hij te zien in toneelproducties en televisieseries waaronder Ramses, Overspel en een tiental speelfilms, waaronder Cloaca, Heineken Ontvoering, Alles is Liefde en Dik Trom. In de recente film Dorsvloer vol Confetti is hij de grootvader van hoofdpersoon Katelijne. Afgelopen seizoen speelde hij de rol van Harry Mulisch in een toneelbewerking van diens roman De Ontdekking van de Hemel. Deze zomer staat Genio op de Parade met zijn solovoorstelling Komt dat zien! De onzichtbare verzameling. 

Theatervoorstelling ANNE
ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie. ANNE is geproduceerd op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. ANNE ging op 8 mei 2014 in première en ontving tot nu toe ruim 235.000 bezoekers.

De theatervoorstelling ANNE speelt in Theater Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theateramsterdam.nl of 0900 – 0322 (0,45 cpm).