PREMIERES
 INTERVIEWS
openluchttheaters_2015

Sjoukje Hoogma wordt nieuwe Anne Frank in theatervoorstelling ANNE


Foto Laila Schoots

Sjoukje Hoogma gaat Anne Frank vertolken in de theatervoorstelling ANNE. In mei 2015 zal ze actrice Rosa da Silva opvolgen. Sinds de eerste voorstelling is Sjoukje al te zien in de rol van Hanneli Goslar, de vriendin van Anne Frank, en later als understudy van Rosa. 

Sjoukje Hoogma: ‘Het spelen van Anne Frank vind ik een enorme eer. Alle tijd, energie en emotie die ik in het spelen van de twee rollen heb gestopt, heeft zijn vruchten afgeworpen. Dat ik na een jaar hard werken alsnog deze prachtige productie mag dragen is fantastisch!’

Theu Boermans, regisseur ANNE: ‘Sjoukje lijkt als actrice op Anne Frank. Ze bezit dezelfde combinatie van impulsieve levenslust en bedachtzame reflectie, karaktereigenschappen die ook van Anne zo'n bijzonder talent maakten.’ Sjoukje eerder te zien in o.a. musical Hij Gelooft in Mij

Van 2003-2005 was Sjoukje Hoogma te zien in de voorstelling Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Vervolgens studeerde zij een jaar aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, richting Musical Theater. Hierna stapte Sjoukje over naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en rondde deze met succes af in 2013. Zij speelde haar afsluitende stage in de musical Hij Gelooft in Mij geregisseerd door Ruut Weissman en studeerde af in de voorstelling De Bosjes onder regie van Maren E. Bjørseth. Gedurende haar opleiding was zij te zien in Human Cargo van De Toneelmakerij onder regie van Ad de Bont. In de zomer van 2013 was Sjoukje te zien in BosLab 4 in de zangvoorstelling Sextet geregisseerd door Frances Sanders en speelde als ensemble/swing opnieuw in Hij Gelooft in Mij. Zij vertolkte eveneens de rol van Wilna in de serie Aantjes onder regie van Anne van der Linden. Sjoukje trad deze maand op met het nummer La Vie en Rose van Edith Piaf in het televisieprogramma Podium Witteman.

Over ANNE
ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie.

ANNE is een initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. Het project wordt geproduceerd door Imagine Nation, het bedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. 

www.theateramsterdam.nl

Lees ook:
Anne – ‘Gelukkig’ had ze haar dromen nog…
BackStage, bij ANNE