PREMIERES
 INTERVIEWS
openluchttheaters_2015

Vier nieuwe gezichten in theatervoorstelling ANNE


Foto Laila Schoots

Producent Imagine Nation maakt vandaag vier nieuwe castleden van de theatervoorstelling ANNE bekend. Vanaf morgen spelen de castleden hun eerste voorstelling. Het gaat om Yardeen Roos (rol Bep Voskuijl), Diede Blok (rol Piene), Huib Cluistra (rol Hello) en Rick Sessink (rol ober). ANNE is tot en met eind april dit jaar te zien in Theater Amsterdam.

Yardeen Roos (11 juni 1962), Bep Voskuijl

In 1981 emigreerde Yardeen naar Israël, waar ze zich de taal eigen maakte aan de universiteit in Tel Aviv. In 1986 studeerde ze af aan de toneelacademie Beit Zvi. Haar eerste rollen waren in Israëlische speelfilms. Later werkte ze bij La Mama theatre in New York en bij die Hackische Höfe in Berlijn. In Nederland was ze werkzaam bij Theater van het Oosten, Speeltheater Holland, Carroussel en andere gezelschappen. Ook speelde ze in de monoloog Eva Braun, Hitlers geliefde van Stefan Kolditz.

Yardeen was ook te zien in films als Tralievader, Een leeg huis, Alleen maar nette mensen, gastrollen in series als Westenwind, Blauw blauw, Goedenavond dames en heren. In 2014 werkte zij aan het filmproject The common sense. Naast het acteren werkt Yardeen ook als (tv)regisseur, speldocent, trainer, presentative/auditiecoach en geeft zij rondleidingen in het Joods Historisch Museum.

Diede Blok (31 maart 1990), Piene

Op de cultuurschool, Het Meander College, was Diede de leadzangeres van de Meander Bigband, speelde ze in de toneelproducties op school en had ze een eigen bandje. In 2010 begon ze aan de opleiding kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar ze in 2014 haar bachelor diploma met onderscheiding haalde. Diede speelde en maakte voorstellingen onder regie van o.a. Bart Meuleman, Jan Bijvoet, Herwig Ilegems, Roy Aernouts, Gert Portael en Mark Verstraete. 

Diede zit in haar masterjaar kleinkunst en loopt haar stage bij ANNE. Zij loopt ook stage bij de voorstelling Het Hamiltoncomplex, in regie van Lies Pauwels bij theaterhuis HETPALEIS in Antwerpen. Tevens is zij bezig met het maken van haar masterproefvoorstelling, onder begeleiding van Jan Bijvoet, die ze in juni dit jaar zal gaan spelen.

Huib Cluistra (15 juli 1990), Hello

Na de middelbare school ging Huib naar het conservatorium Codarts in Rotterdam voor een jaar vooropleiding Muziektheater. Na dat jaar ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie waar hij in juli 2014 afstudeerde. Tijdens zijn opleiding maakte hij samen met Rosa da Silva de voorstelling It Touched Me onder begeleiding van Alex Klaasen. Ook speelde hij in Carré met de voorstelling Talloze Namen onder regie van Ruut Weissman en Lidwien Roothaan voor Theater na de Dam. Hij vertolkte de rol van Koelygin in de bewerkte voorstelling De Drie Zusters onder regie van Hans Man in ‘t Veld. In zijn laatste jaar liep hij stage bij het Noord Nederlands Toneel geregisseerd door Gerardjan Rijnders in de voorstelling Oresteia.Na zijn afstuderen speelde hij in Flikken Maastricht en was hij te zien in de voorstelling Herostratos onder regie van Tom Jaspers in Theater Branoul in Den Haag.

Rick Sessink (30 december 1986), ober

Rick Essink maakte zijn professionele debuut al op twaalfjarige leeftijd in de musical Oliver! van Joop van den Ende Theaterproducties. In 2010 studeerde hij af aan het Fontys Conservatorium. Hij kreeg zanglessen van Edward Hoepelman en nam deel aan masterclasses van Paul Eenens en Seth Gaaikema. Rick sloot zijn opleiding af met de voorstelling The Last 5 Years, onder regie van Bruun Kuijt. Hij speelde Sjaak in Into The Woods (M-Lab), Jaap in Volendam de Musical en was solist in Wij, Nederlanders, een muziektheaterprogramma met de liedjes van Jules de Corte. Rick was ook te zien als Blauwe Toon, één van de titelrollen in De Jantjes en als solist in Nederland Musicalland, een theaterconcert met alle hoogtepunten uit vijftig jaar Nederlandse musical. Vorig jaar werkte hij mee aan de reprise van De Jantjes deze keer in de rol van schele Manus. In 2009 won hij met het Fontys Jazz Choir de televisiecontest Korenslag. Als stemacteur is Rick te horen in diverse series op Disney XD en Disney Channel.

Uitgebreide biografieën staan op www.theateramsterdam.nl.