PREMIERES
 INTERVIEWS

Sytske van der Ster is Minoes


Populaire kinderboek van Annie M.G. Schmidt voor het eerst op de planken 

Bos Theaterproducties brengt vanaf 6 december 2014 de familievoorstelling Minoes, naar het gelijknamige populaire kinderboek van Annie M.G. Schmidt, op de planken. Een primeur, want Minoes stond nog niet eerder op het toneel. Minoes wordt een vrolijke en muzikale familievoorstelling met o.a. Sytske van der Ster (Heer en Meester, De Co-Assistent )als juffrouw Minoes, levensechte poezen en lekkere liedjes. Het script is geschreven door Tamara Bos, bekend van films als Wiplala, Minoes, Het Paard van Sinterklaas (Gouden Kalf voor scenario) en Brammetje Baas, de tv-series Otje en Knofje en vele kinderliedjes en -boeken.  Geert Lageveen (o.a. Orkater) tekende voor de regie en Tamar Stalenhoef maakte de poezenpoppen. Tamar ontving eerder een Musical Award voor de veelgeprezen honden in Woef Side Story van het Ro Theater.

Minoes gaat op zondag 21 december 2014 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam en zal gedurende de kerstperiode daar te zien zijn. Hierna toert de voorstelling door het land t/m 24 mei 2015.Sytske van der Ster: “Ik heb Juffrouw Minoes altijd al een van Annie M.G. Schmidts leukste personages gevonden en dat ik haar nu mag gaan spelen in het theater vind ik een hele grote eer! Ik ben alvast begonnen met het oefenen van spinnen, blazen en kopjes geven.”

Tekst Annie M.G. Schmidt | Regie Geert Lageveen | Bewerking Tamara Bos | Cast Sytske van der Ster (Minoes), David Lucieer (Tibbe), Rop Verheijen, Kim van Zeben, Theun Plantinga | Poppenontwerp Tamar Stalenhoef Decorontwerp Eric van der Palen | Naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt, uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij

Speelperiode                   6 december  2014 t/m 24 mei 2015
Première                       21 december 2014, DeLaMar Theater Amsterdam